Jant meselesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehhakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,612

mehhakan

Ana Kamp
Selam,
CJ5'imin uzerinde CJ8'e ait Mangels jant var. 15/10'luk hafiften disa tasacak aluminyum jantla degistirmek istiyorum. Sifir takimi icin (5 tane) 1750TL denildi. Tayvan kokenli. Yanlis yapmamak icin soruyorum. Jant dunyasinda fiyatlar nasil ve bu fiyata jant alinir mi? Yardimlariniz, onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

Etiketler

Ynt: Jant meselesi

Soruya ek: Tekerin hafifce disari tasmasinin surus ozelliklerine arti-eksi bir etkisi var midir ve yeni jant yerine spacer kullanilarak ayni sonuc saglanabilir mi?

ben uzun zamandır cj 5 için jant araştırıyorum, değişik alternatifler buldum, 15x10 inch krom jant mangels 4 adet 1500 tl. sizin bahsettiğiniz jantlar nasıl, saç, krom, kaplama? eğer foto yükleyebilirseniz belki sizinkiler caziptir diyebiliriz. ben araştırırken 4 tanesi 1800 tl ye de alüminyum bulmuştum.

Jantlar aluminyum. Yakindan gordum. Ayrica fotograf istedim ama henuz gelmedi. Mevcut jantlarim krom, biraz iceride durmalarinin disinda bir sorun da yok aslinda. Muhtemelen su anda olmayan yedegini de bulabilirim cunku bendeki janttan piyasada bol miktarda bulunuyormus. Ama 15/10'luk alu kafama takildi bir kere.

aslında önemli olan jantın genişliği deil ofsetidir benim cj5e 8 inç ofsetli jant aldım özel yapım 10 inç kadar ofseti var hatta krom 10inç jantları 1250ye satan yerlerde var ama aliminyum pahalı herzaman bende dışarı taşmasını istiyorsanız jantınızı tornada göbeğini ya geri aldırın yada göbeği ters çevirtip kaynattırın bendeki öyle ters çevrilip kumlanıp mat siyaha boyandı..

Baktigim jantlarin ofset degerlerini bilmiyorum ama disari tasma garantili gorunuyordu. (Tabii ayrintili olarak soracagim) Diger taraftan baska bir sitede baska bir araba uzerine yapilan degerlendirmede disari tasan jantlarin on takima ekstra yuk getirdiginden, hassasiyeti gereginden fazla artirdigindan vs bahsediliyordu. O anlamda yanlis yapmak istemiyorum. Yani gorunusu kurtarmak adina, surus karakteristigini bozmak gibi. Bu konuda uyari ve onerilere de ihtiyacim var. (Gobegin geri alinmasi, yeniden kaynattirma konularini ogrendigim iyi oldu, bu arada. Tesekkurler.)

akın benim araçta dar lastikle bile ne kadar dışarı açtıı..

DSCI0031.jpg

Ben de mevcut genis lastikleri, daha makul genislikte lastiklerle hem on takimi yormamak hem de yakittan tasarruf etmek adina degistirmeyi planliyorum. Ama bu degisimi jantla birlikte hafif disari tasarak yapmak istiyorum. Tabii, soru yine ayni: disari tasan lastikler surusu nasil etkiliyor?

bence pek sorun yaratmıyor(aracın dışına çamur atması dışında)benim jantım ve lastiğim gibi birşey takarsanız hem arabayı yormazsınız hemde görsel olarak daha güzel durur..sizin lastiklerinizin boyutu nedir?

Lastik capi "31X?" - tamami aklimda degil. Dediginiz gibi daha dar birsey dusunuyorum. Iddiasiz ama daha islevsel.

zaten 15\10 luk jant 33x12.5 lastikte kullanılıyor sizin lastiğinize göre hiç gerek yok 8 inç ofsetli jant işinizi görür..(hatta jant yapanlar bile var istediğiniz gibi yapıyorlar..)

sizin asıl amacınız lastikler dışarı taşsın ve hiçbir dezavantajı olmasın ise en köklü ve sağlam çözüm, difransiyallerinizi cj 8 dif. ile değiştirmeniz olacaktır. böylece herbir teker otomatik olarak 7 santim kadar dışa taşmış olur.

Olabilir herhalde cunku uzerindeki uc ileri sanzimani CJ8'lerde kullanilan T-177 ile degistirdim. Bu durumda sanziman-dif uyumu da saglanmis olur. Tabii maliyet su anda en onemli konu. Araba boyadan bir ciksin, biraz kullanayim, ona da sira gelir belki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.