Japon Vİtara - İspanyol Vitara ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,323

sensar

Kamp II
Yer
ORDU
arkadaşlar japon vitara mı yoksa ispanyol vitara mı önemli farkları neler bilgileriniz için teşekkürler

Etiketler

Ynt: japon vitara mı ispanyol vitara mı

1.6 jlx kasadaki farkları bildklerimi yazıyım.

ispanyol üretimi

1-) +8 hp beygir güçü fazlası vardır

2-) ön porya kilitleri hublar cok saglıksızdır orjinalini başagrısız kullanan yok kadar azdır.

3-) 39/8 = 4,87 defransıyel oranına sahiptir ( 41/8 - 5,125 japon ) standart aracla asvalt üstünde rahatca sürat yapılabilir ,, büyük çap lastik takılıp araziye uygun hale geldigindede 4L viteste arazide pek farkı olmaz fakat asvalta rampalarda bayılma yapar .lastik çapı büyütülürse defransiyel oranında degişiklik şart olur.

4-) model olarak yenidir japona göre 1998-2003 / (1988-1997 japon )

5-) kasada çürüme hastalıgı vardır bizim eski yerli araclar gibi 2002-2003 modelinde çürükler , sivilceler olagan durumdur. kasada kullanılan cıvata türü parcalar da pastan dolayı cıkmamazlık yapabilir. (buda tamircinizin sorunu )

6-) 16v enjektörlü tek çeşit motor kullanılışrır . japonlarda 1988-1993 arası 8v karbiratörlü ve 16 v karbiratörlü ,,16 v enjektörlü motorlar kullanılmıştır .

7-) yüksetme kiti takılırken sökülen japon araclardan fabrikanın taktıgı amartisör ve ön takım parcaları saglam olarak cıkıyor ,bazen amartisör türü ön takım alt yürür denilen parcalarda bozma yapabiliyor ispanyollar.

:cool: akünün arkasındaki plakette santana ispanyol üretimi yada japon suzuki üretimi yazar bir farkıda budur nerenin üretimi oldugu o plakadan belli olur .

9-) ayrıcada almanya,kanada ,usa gibi pek cok ülkede üretilmiştir vitara .

1993-1998 arası temizinden bulunabilirsa japonun hepsinden iyidir derim .

araclar ortalama senede 20000 km yaparlar 15 yaşındaki bir otomobilin 300.000 km de olması normal bir durumdur ,bu kadar yol yapmış aracında yorgun olması normaldir yada en azından yorulmaya başlamış demektir. 100.000 km altı yada 150.000 km ye kadar vitara bulunabilirse uzun süreler problemsiz hizmet eder. ;)

94 model orjınal japon aracım var hatta çok çok orjinal diyebilirim stoplarından istetmesine kadar orjinal hiç boyasız bir aracım var çok çok memnunum kilometrelerce yol yaptım 1 kez dahi yolda bırakmamış olup en soguk havalarda bile tek marşla çalışmıştır bu yüzden japon derim başka bişey demem bu mantıgı ve gerçek orjınal japonların farkını anlamak çok basit eski toyota corolla eski hunda accent yani 90-98 arası japon kullanıcılarına sormanız yeterli yada herhangibi galericiye sorabilirsiniz o zaman japon üretiminin ne kadar kalıteli ve saglam oldugunu söylicektir daha öncedende 92 model sıfır hundai accent almıştık tam 10 sene tık demedi ama yeni üretimler böyle degil genelde çin malı ve kalitesiz mazemeler kullanıyolar şuandaki aracımda 94 olmasına ragamen tek bir çürük yada en ufak bozulma yoktur yolda giderken 1 tane ses duyamazsınız ve offroad işleri ile çok haşır neşir olan bi arkadaşım japon konusunda çok ısrar etmişti bende daha önceki aracımdaki tecrübeme de dayanarak hak verdim 2000model ispanyol jlx alma güçüm olmasına ragmen zamanında bu aracı almıştım şimdi anlaıyorumkı çok çok haklıymış JAPONU TEK GEÇİYORUM HER ZAMAN :smiley:) herkese selam ve saygılarımı sunarım

İyi akşamlar.
1998 model 3 kapı Japon montaj JLX kullanıyorum. İspanyol montaj JLX kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Ancak ; Bu aracın eski sahibi, ailesi genişlediğinden İspanyol montaj 5 kapı JLX aldıktan sonra aracı bana satmıştı. Kendisi, yeni aracındaki civataların bile (Olumsuz Anlamda ) çok farklı olduğunu, yeni aracından pek memnun olmadığını ifade ediyordu. Selamlar.

İspanyol yada Japon kullanıcı olarak çok ciddi birşey farkedemiyorsunuz. Detayları Oğuz Bey vermiş. Aynen katılmakla beraber ...

Önemli olan temiz bir araç olması. Servisten onay almış, tüm sistemleri çalışan, tüm bakımları zamanında yapılmış bir Vitara (Japon-İspanyol farketmez) sizi yolda bırakmaz.

Ynt: Japon Vİtara - İspanyol Vitara ?

eğer araçların puluna civatasına bakacaksak bu işi bırakın yapmayalım , standart hub la bu işi yapamaya çalışırsak boşuna uğraşmayalım zaten yapamayız.
eğer işimiz offroad sa + 6 hp güçlü ve minimum 50-80kg arası daha hafif bir suzuki dünyanın heryarinde her şartta daha iyi ve daha hızlıdır..

ozcan4X4' Alıntı:
eğer araçların puluna civatasına bakacaksak bu işi bırakın yapmayalım , standart hub la bu işi yapamaya çalışırsak boşuna uğraşmayalım zaten yapamayız.
eğer işimiz offroad sa + 6 hp güçlü ve minimum 50-80kg arası daha hafif bir suzuki dünyanın heryarinde her şartta daha iyi ve daha hızlıdır..

İyi akşamlar, görüşlerinize saygı duyuyorum.
Pul ve civata kelimeleri geçen mesaj, benim mesajıma yanıtsa ; Bu benim gözlem ve düşüncem değildi, aracın eski sahibinin görüşlerini aktarmıştım. Benim araçtaki hubs'lar orjinal ve tıkır tıkır çalışıyor. Ancak, bunu satıp hemen İspanyol montaj bir Vitara peşine düşüyorum. ;) ;)Selamlar.

Merhabalar,
Yazılanların çoğuna katılmakla birlikte, diferansiyel oranı hakkında bir düzeltme yapmak istiyorum.
Benim eski aracım (yakın zamanda sattım) ispanyol montajdı ve kilit takmak üzere arka dif. açıldığında dişlileri sayarak ta teyid ettiğim üzere 5.125 orana sahipti.
Suzuki araçların dişli oranları için bkz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25607.new#new

oguz1134' Alıntı:
1.6 jlx kasadaki farkları bildklerimi yazıyım.

ispanyol üretimi

3-) 39/8 = 4,87 defransıyel oranına sahiptir ( 41/8 - 5,125 japon ) standart aracla asvalt üstünde rahatca sürat yapılabilir ,, büyük çap lastik takılıp araziye uygun hale geldigindede 4L viteste arazide pek farkı olmaz fakat asvalta rampalarda bayılma yapar .lastik çapı büyütülürse defransiyel oranında degişiklik şart olur.

89-98 vitara 3 ve 5 kapı defransiyel oranları

.. 2 yıl veya 4 Kapı ... Motor tipi ... ... Dingil İletim oranı
89 2 1.3L carb. 5 speed man. 5,625
89-95 2 1.6L TBI 5 speed man. 5,125
89-95 2 1.6L TBI 3 ileri otomatik 4,625
91 4 1.6L TBI 5 speed man. 5,375 4dr. 2door 5,125 olduğunu

91 4 1.6L TBI 3 hızlı otomatik 4,625 2 veya 4dr.
91 samuray, 5SP 3,727 (refr)
92-98 4 1.6L MPFi 5 speed man. 5,125
92-98 4 1.6L MPFi 4 ileri otomatik 5,125
94-98 2 1.6L MPFi 5 speed man. 5,125
94-98 2 1.6L MPFi 3 ileri otomatik 4,30
94-98 2 1.6L MPFi 4 ileri otomatik 5,125
96-98 x90 1.6L MPFi otomatik 4,625
96-98 4 kapı 1.8l 16V DOHC MPFi manuel veya otomatik 5,125

4,30 bir 10/43 diş sayısı var
4,625 bir 8 / 37 diş sayısı var
5,125 bir 8 / 41 diş sayısı var
5,375 bir 8 / 43 diş sayısı var
5,625 bir 8 / 45 diş sayısı var

japon vitaraların 1998 e kadar olanlarının defransiyel oranları

manuel vites olanları hep aynı genelde otomatik vites olanlar degişiklik gösteriyor bunun sebebi nedir diye düşünücek olursak otomatik şanzımanlar arasında farklar oldugudur 3 ileri otomatik ve 4 ileri otomatik farklılık da bu benim tespitim .
japon 1.6 manuel 3 yada 5 kapı fark etmiyor 41/8 diş - 5,125 oran bu kesin dogrudur .
ispanyol 1.6 manuel 3 yada 5 kapı fark etmiyor 39/8 - 4.875 oran .

senol beyin aracı bir istisna arada kaynamış derim .

Merhabalar,
Bu durum benim araca mı özel bilmiyorum ama Şubat 2009'da açtığım, yukarıda linkini verdiğim başlıktaki ispanyolca katalog sayfasında dişli oranları belirtilmiş.

[attachment=1]

oguz1134' Alıntı:
japon 1.6 manuel 3 yada 5 kapı fark etmiyor 41/8 diş - 5,125 oran bu kesin dogrudur .
ispanyol 1.6 manuel 3 yada 5 kapı fark etmiyor 39/8 - 4.875 oran .

senol beyin aracı bir istisna arada kaynamış derim .

Spek.jpg

benim 2 yıl yarıştığım isponyol tek kapı vitaramında standart diff. oranı 41/8 di .bu oranlada yarıştım zaten..

97 ve daha düşük bir modelde vitara almaya kalkarsak japon mu almış olacağız? İspanyol üretim eski modellerde bulunmuyor yanlış anlamadıysam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

SON KONULAR

Geri