jeep cherokee xj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iispanyool Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,170

iispanyool

Yeni Üye
hocalarım ben 1995 jepp cherokee xj almayı düşünüyorum yanılmıyorsam fiyatları 19-20 arası değişiyor ben bunu of road `a çevirecem bunun bana maliyetyi ne olur.Of road lastikler,çekici vinç,şnorkel felan tüm donanımları yazarsanız maliyetlerile beraber çok sevinirim bide bu aracın özellikleriyle ilgili bilgiler beni çokmemnun eder.

Etiketler
Ynt: jeep cherokee xj

Ben de bu konuyu merak etmekteyim. Sizin söylediklerinize ek olarak yapılan değişikliklerin ruhsata işlenmesi konusunu da anlatabilirseniz sevinirim.

Bende 93 model grand cherokee var daha yeni yükselttim ve dört tanede cooper marka çamur lastiği aldım jantları orjinal kullandım bozmadım eğer düşünürseniz telefon no:05424510857 özkan çetin

Lastik cooper alacaksanız:1500
procomp jant 8'' :1500-1600
snorkel : 750-1000
vinc t-max 9500 lük:1200
varn 9500 :1700
yükseltme kiti alacaksanız skycakker kit:2500
takozla yükseltcekseniz işçilik dahil :700

toplam 8.400 tl yi buluyo bu şekil uğraşmaktansa yapılmış bir araç almak daha mantıklı isterseniz benim aracı verebilirm saygılar

yazılan değerlerden bazıları bana fazla geldi, takoz dediğiniz kaç inch? ben 2 inch takozu işçilik dahil 260 tl ye taktırmıştım.. procomp jantlar bildiğim kadarıyla 1500 tl ye rahat bulunuyor takım halinde, burası tamam, ama skyjacker kit için 2500 lira demişsiniz, bu kit kaç inch için geçerli? 3'' bir skyjacker kit (xj için) 1800 tl civarı..

skycakker kit 3'' yüksetlme fiyatı ayrıca değerler fazla gelmiş olabilir ilk başta banada fazla gelmişti ama araştırınca normal olduğunu öğrendim benim verdiğim fiyatlar tamamem araştırılıpta verilmiş fiyatlardır ayrıca kimseylede fiyatlar konusunda tartırmaya girmem herkesin kendi alışveriş yaptığı yer vardır ona göre fiyat alır bunlar benim kendi aracımı yaptırdığım ustamın verdiği fiyatlardır isteyene numarasını verebilirim saygılar

Konu XJ yav :smiley:

İspanyol , madem 20 binlira civarı para harcayacaksın ki ülke şartlarında ciddi bir yatırım . öncelikle JEEP bölümünden başlayarak komple okumanı öneririm . Emin ol benzer araçları , yapan , kullanan her konunun tartışıldığı birçok başlık var ve bu biraz sıkıntılı olabilecek okuma süreci hem doğru seçim yapmanı hem cüzdanını koruyacaktır .

Forumu tarayınca birçok sorun cevap bulacak . Bu arada nekadar sert offroad yapacağına , nekadar modifikasyona ihtiyacın olduğuna da karar vermiş olursun .

Fiyatlar değişken tabi piyasada ama ortalama orjinal bir lift kit alırsan mesela skyjacker 1500 dolar civarında fiyatları . yapma kitler daha ucuza çıkabilir .
Takoz ve makasların benselenmesi yöntemi ile 300-400 liraya belki biraz daha ucuza hallolabilir . 2inch gibi bir yükseklik elde edebilirsin bu şekilde .
Grand Cherokeeler için yükseltme takozlarını forumdan Serkan yapıyor 200-300 gibi bir rakama yanlış hatırlamıyorsam... Ama ZJ nin ön -arka helezon olduğundna sistem farklı arkada senin için .
şnorkelin ABD fiyatı 500 dolar gibi burada 800 - 1000 dolara yaklaşabilir .

Özetle , bana kalırsa sen önce araştırmanı derinleşip , kafanda planlarını , en azından ulaşmak istediğin noktayı oturt . Sonrasında her aşamada arkadaşlar zevkle yardımcı olmaya çalışacaktır .

Kolay gelsin ;)

Barış beye tamamıyla katılıyorum nu sizin ne yapmak istediğinize bağlı eğer offrod için araç alacaksanız hazır yapılmış almanızı taysiye ederim yok ben kendim yapacam derseniz çok araştırıp öyle yapmanızı öneririm ama benim fikrim hazır yapılmış araç almanız daha mantıklı bence hem cebiniz yanmaz hemde yapılı aracınız olmuş olur

Evet düzgün şekilde ve işi bilen insanlarca dönüştürülmüş yapılı bir araç almak en kısa yoldur . Genelde de zahmetsiz ve bir miktar daha uygun fiyata maletmiş olabilirsiniz . Gerçi baştan yapmakta uğraş gerektiren ama keyifli bir iş . Tercih meselesi biraz .

Herkese kolaylıklar dilerim ...

suzuki 96' Alıntı:
benim verdiğim fiyatlar tamamem araştırılıpta verilmiş fiyatlardır ayrıca kimseylede fiyatlar konusunda tartırmaya girmem herkesin kendi alışveriş yaptığı yer vardır ona göre fiyat alır bunlar benim kendi aracımı yaptırdığım ustamın verdiği fiyatlardır isteyene numarasını verebilirim saygılar

zaten kimse bu fiyatlar araştırılmadan verildi demedi..

tartışmaya girilsin diye de söylemedim, bu konunun nesiyle tartışmaya giricem ki ? orası öyle fiyat verir, burası böyle, biz neyini tartışıcaz bunun zaten, anlamadım

en azından takoz için bende adres vereyim fikir olsun, sena jeep ahmet usta, ankara.. ayrıca barış'ın dediği gibi gezenbilir üyesi bir arkadaş da vardı, hala yapıyo mu bilmiyorum, irtibat kurulabilir..

şnorkel için alınan fiyat uygun, ilerde şnorkel falan düşünürsem bende isterim numarasını ustanın.. bu şnorkel safari falan gibi bir marka mı? yoksa kendi üretimi mi?

Bertan bey sizin adresini verdiğiniz usta zaten benim kendi aracımı yükselten usta buraya yazmış olduğum fiyatları da kendisinden aldığım fiyatlar ayrıca sena jeep in sahibi ahmet ustayıda çok iyi tanırım saygılar

ahmet usta altın kaplamayla yükseltti aracı o zaman :D

bildiğimiz takoz yükseltme için oradan belirttiğim gibi fiyat almıştım, geçen yaz. neyse belki işlem farklıdır, yükseltme farklıdır, olabilir

özkan kardeşim senin cevap verme hevesini ben anlıyorum da için rahat olsun kimseyle kafa falan bulmuyorum, yukarıda bana istinaden yazdığın ilk mesajı oku da uslubuna bi bak gereksiz gerilim yaratmışsın verdiğin fiyata yorum geldi diye, ben gerdiğin ortamı yumuşatmak için şaka yapıyorum benim insanlarla kafa bulmak gibi bi merakım yok rahat ol sen, kişiselleştirme.. konuyu dağıtmayada gerek yok insanlara saygısızlık oluyo biraz.. anladın inşallah

konu sahibi kusura bakmasın, son mesajım bu

Benim kimseye cevap vermek gibi bir hevesim vede merakım yok esas siz kendi uslubunuza d,kkat edin yok altından mı kit kullandı falan ne evet altından kit kullandı rahatlamışsınızdır inşallah ayrıca verdiğim fiyatlar kendi kafamdan yazdığım fiyatlar değil araştırılıpta yazılmış fiyatlar eğer isterseniz sine 12000 tl ye yükseltme yapan yerlerinde ismini verebilirm?herkezi kendiniz gibi zannetmeyin zaten bu yüzden her konuya da cevap yazmayı sevmiyorum ve sizin bu tavırlarınız yüzünden bir dahada siteye giriş yapmayacağım

Konuyu açan arkadaştan da çok özür dilerim size yardımcı olmak amacıyla o fiyatları verdim başka bir amacım yoktu ama bazı zihniyetler işi başka yerlere çekebiliyo kusura bakmayın sizden çok özür dilerim(özrüm konu sahibi için geçerlidir)saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR