Jeep Grand Cherokee 2.1 TD Motor Toparlaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aserdarballi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,017

aserdarballi

Yeni Üye
Arkadaşlar 1992 Model Kare kasa 2,1 TD jeep toparlıyoruz baştan aşağı yeni. Ancak bazı teknik sıkıntılarımız oluyor. Bu konuda yardımı dokunacak kişiler tel numaralarını verebilirlermi

Etiketler
Ynt: Jeep Grand Cherokee 2.1 TD Motor Toparlaması

serdar bey ne gibi teknik sıkıntılar oluyor?

Aracı nerde topluyorsunuz?

Aracı Kütahyada Toplatıyorum.
Ustam fena değil ama daha önce hiç bu model toplamadığı için ve bizim araçda daha önce çok baştan savma şekilde toplandığı için, Ustanın demesine göre eksik parça ve hortumların olduğu rivayetinde. Youtube dan aynı motorun 51 sn kamera çekimini buldum ancak çok net değil.
O filmi izlediğimizde eksik noktaların olduğunu düşünüyoruz.
Araç 1992 model 2,1 TD bu modellerde renault espace motoru olduğu söyleniyor.
Bu motorların çizimi krokisi gibi birşey yokmudur.

m_orhan kardeşim
cam rüzgarlıklarını nereden buldunuz acaba
Ben kaş ve dodik buldum ama cam rüzgarlığını bulamadım daha

Serdar bey kütahya da o motoru 10 numara yapacak tek kişi Hamdi Yay Yay otomotiv Tel: 05555055757 bence bi görüşün.
Ben aracı aldığımda vardı cam rüzgarlıkları.

JEEP bütün yedek parça larını bulabileceğin yer. Tar Otomotiv Tarkan Bey.

yeni farkına vardım resimlerdeki aracın plakası kütahya imiş.
Siz Orhan kurukahve nin sahibisiniz değilmi.
Benim aracı Han oto Halil Usta topluyor ve çok ama çok memnunum. Sorunsuz olacağına ve temiz çelıştığına inandığım ve şahit olduğum birisi. Nasip olur araç çıkarsa görürsünüzde.
Yay otoya galiba geçenlerde kaportacının birisi götürdü beni moonvisörün montajını ona soralım diye. Eger orası ve o arkadaşsa bilmiyorum biraz ukala geldi. Umarım bahsettiğiniz kişi değildir.

Kurukahvecilik yapıyoruz evet.

Basettiğim kişi yay otomotiv ,
Serdar bey, hamdi jeep i ciğerine kadar çok iyi bilir. gerçek bir usta tok ve ukala olabilir , karar sizin tabiki.
saygılar..

euzlu' Alıntı:
nasıl bir yanlışlık olmuşsa iyi olmuş, aracınıza nazar değmesin, maaşallah, bende hazırlığı içindeyim, kısmet bakalım : )))

hiç vakit kaybetmeyin... bende land dan geçmeyim. pişman olmassınız.

m_orhan' Alıntı:
hiç vakit kaybetmeyin... bende land dan geçmeyim. pişman olmassınız.

hocam tam gaz piyasa araştırması yapıyorum, bir kaç görüşmem de oldu bu gün ama kısmet değilmiş, amacım 95 civarı bir ZJ, gerçi 4.0 Laredo önerdiler ama onun tüm yıllardaki üretimleri daimi 4 çeker değil herhalde, ben "sadece 93 leri iki çeker, isteğe bağlı ve geçici yani kısa zamanlı 4X4 olduğunu" biliyordum, bana daimi 4 çeker lazım, eğer Laredonun diğer yılları daimi 4 çeker ise tercihim o, yoksa temiz bir 5.2 arıyorum, özellikle de üzerine para alacağım şekilde takaslı, bakalım bir biniciden felan düşürürsem aldığım farkla (ki 6.000 TL ye istediğim her şeyi yaptırabiliyorum, mailyetini hesapladım) aracı yapacağım, kısmet, niyetim bu, umarım en kısa zamanda gerçekleşir, selamlar...

euzlu kardeşim sendeki land rover hangi modeli
özellikleri nedir.
Ben daha yeni aldığım 1992 Jeep 2.1 TD varyaklaşık 2 aydır herşeyi ile fuul çıkarmak için uğraşıyorum. Motor aksamı yani yani kaputun alt kısmı tamamamen sıfır diyebilirim. Blok zaten komple sıfır oldu ve daha neler neler ama benim göz bebeğim range rover ancak ve ancak onunla takası düşünüyorum. Yoksa aracımı 10 numara yapıp binmeden satmak hiç ama hiç aklımdan geçmiyor.
Kaş (MoonVisör) aldım, dodikler hazır sayılır. Araçta yükseltme kiti mevcut 6cm.
8 adet büyük lastik 4 adeti sıfır mevcut.

merhabalar, bendeki 2000 model 1.8i 5 kapı, rengi orjinal land yeşili, yani logodakininmetaliğinden, OMVL LPG var üzerinde, 4 lastik daha 3000 km.lik, kaportasında değişen boyanan hiç bir şey yok, fabrika çıkışı nasılsa hala öyle, şu an 107.900 km.de. Bende ZJ arıyorum, Laredo veya V8 farketmez, mümkünse de 95-96 civarı, bakalım, kısmet diyoruz, selamlar...

escape matorların özü ısuzudur,bilmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri