Jeep Grand Cherokee (ZJ) 4" Lift Kit Uygulaması Sorunları?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Photomania Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,620

Photomania

1999 Grand Cherokee 4.7
Yer
istanbul
Web
www.aykutkaradere.com
Aracımı 4 inch yükseltmeyi düşünüyorum... Kit montajında nelere dikkat etmemiz gerekir ? Süreçte oluşabilecek sorunlar nelerdir ? Deneyimi ve bilgisi olan arkadaşların öneri ve fikirlerini bekliyorum.... Yardımcı olursanız sevinirim...saygılar.

Etiketler
Ynt: Jeep Grand Cherokee (ZJ) 4" Lift Kit Uygulaması Sorunları?

Niye 4'' Aykut? 33'' lastik mi koyacaksın? :smiley:
Lastikleri büyütünce çekişte düşüş ve yakıt tüketiminde artış sebepli ayna mahrutilerini daha yüksek oranlılarla değiştirmen gerektiğini biliyorsun değil mi?
Ayrıca direksiyon amortisörü değişimini unutmayalım.
Bir de kit içeriğini yazarmısın?
Ben arkadaşımın XJ'sinden deneyimlediğim oranda yorumlarda bulundum.
Beklentilerinin üzerinden konuşmakta fayda var.
Senede yaptığın kilometreyi bildiğim için soruyorum. Bir ticari ya da binek koyacaksan bir tarafa o ayrı.

Sevgili Onur muhtemelen skyjaker olacak... açıkçası uygun fiyatlı buldum. malum dolarda ki artış beni biraz frenlemişdi... geçen yine 4 yükseltilmiş ve maksimum ölçülerde lastik takılmış bir zj ye bindim, tek rahatsız eden lastiğin çok büyük ve tamamen arazi için olmasıydı , onun dışında gerek hızlanma , gerek fren mesafesi ve viraj salınımı konusunda gayet başarılı ve konforluydu.... çok gerekmedikçe pik trafiğe girmediğimi sende biliyorsun dolayısıyla şehir kullanımınında da rahatsız olmadım...
Açıkçası aracımı seviyorum dolayısyla her fırsatta uzun yol yapmaya çalışıyorum.... 1 senede yaklaşık 26bin km yol yapmışım.... Gülü seven dikenine katlanır artık diyorum... Direksiyon amortisörünü dikkate alıcam bu arada , notumu aldım....

O zaman uygun buldum diyorsan taktır derim. Skyjacker sitesinden ürün içeriğini ve montaj bilgisini indirebilirsin.
Dodikler çok boş kalmasın dersen 31/10.5/15 ya da jantlar 16'' ise 245/75/16 BFG TA ya da muadili uygun fiyatlı lastik atar yola devam edersin.
İleride off-road olayına daha çok merak salarsan saç jantlar üstünde bir şeyler takarsın artık.

Merhabalar ben Antalya'dan Serdar Timur. Bende 1993 model grand cherokee 5.2 zj var. Bir süredir Türkiye ve Amerikadaki lift kitleri araştırıyorum. Amerikada uygun fiyata birçok kit var ancak Türkiye'ye kargolanması üstüne vergiler ne ölçüde uygun olur bilemiyorum. Yazınızda uygun fiyatlı 4 inchlik kit bulduğunuzu yazmışsınız. Mahsuru yoksa kitin fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz. Bir de bahsettiğiniz kitten benim de temin etme şansım olabilirmi?
Saygılarımla,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,973
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler