jeep grand cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kfhrMAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,629

kfhrMAN

Yeni Üye
selam board..az önce üye oldum umarım daha çok birlikte olacağız..ben 1 hafta önce 2000 model jeep grand cherokee 4.7L bir araç aldım çok da severek aldım..ancak 100 km yol yapmadan ön şaft ve diferansiyel dağıldı..son derece mutsuzum..uzatmadan tüm parçalar değişti(2 el) son anda farkettik ki aracın ön lastikleri P245/70 R16..arka lastikleri ise P265/70 R16 deneme sırasında (dün) yüksek hızlarda derinden bir uğultu duyuluyor.Tamircim bu uğultu için lastik farkı yüzünden,diferansiyel kasılıyor diyor ve ben endişeden yine arabayı kullanamıyorum...sizce sorun lastikmidir..eğer bana acilen yardımcı olursanız 2 arka lastiği P245/70 R16 olarak değiştireceğiz..acilen yardımcı olursanız çok sevineceğim..tşkler...

Etiketler
Ynt: jeep grand cherokee

aracınızı güle güle kullanın. böyle şeyler olur. arabanmı var derdin var. o tip te çekiş sistemi bulunan araçlarda lastiklerin aynı çapta olması bir gereklilik. zaten mantıklı değilmi?. bu nedenlemi dağılmıştır defransiyel bilinmez ama daha önce de dağılabilirdi bu kadar dayanmış sonuçta. (tabi adam satarken lasitkleri deiştirmediyse)

bence tüm lastikleri aynı ölçüye getirin. yada denemek için ön ve arkadan bir lastiği birbiriyle değiştirin ve bakın ses değiştimi diye.

kfhrMAN' Alıntı:
selam board..az önce üye oldum umarım daha çok birlikte olacağız..ben 1 hafta önce 2000 model jeep grand cherokee 4.7L bir araç aldım çok da severek aldım..ancak 100 km yol yapmadan ön şaft ve diferansiyel dağıldı..son derece mutsuzum..uzatmadan tüm parçalar değişti(2 el) son anda farkettik ki aracın ön lastikleri P245/70 R16..arka lastikleri ise P265/70 R16 deneme sırasında (dün) yüksek hızlarda derinden bir uğultu duyuluyor.Tamircim bu uğultu için lastik farkı yüzünden,diferansiyel kasılıyor diyor ve ben endişeden yine arabayı kullanamıyorum...sizce sorun lastikmidir..eğer bana acilen yardımcı olursanız 2 arka lastiği P245/70 R16 olarak değiştireceğiz..acilen yardımcı olursanız çok sevineceğim..tşkler...

öncelikle hoşgeldiniz, isminiz yok ismen hitap edemedik kusura bakmayın....burada ismen hitap ederiz....

epey para harcamışsınız anlaşılan...keşke bu paraları harcamadan buraya üye olsaydınız, muhtemelen sıfır fiyatına 2. el parçaları almışsınızdır...
ön lastik ve arka lastik aynı ölçüde olmalı, eğer aksi durumlar olursa örnek sizin durumunuz, ön yada arka defransiyel, arazi şanzumanıi şanzuman gibi parçlar zayıflık derecesine göre kırılacaktır...
size tavsiyem şudur 4 lastiğinizi de değiştirin....umarım yeni aldığınız defransiyellerde henüz aşınma olmamıştır...
4 lastiği değiştirdikten sonra aynı anda yapmanız gerekneler...
ön defransiyel yağı ve katkısı
arka defransiyel yağı ve katkısı
arazi şanzuman yağı ve katkısı
otomatik şanzuman yağı ve filtresi...
bunları hemen değiştirin...
bu yazdıklarımın maliyeti 350-400 tl tutuyor 50 lira da işçilik verin bunları değişitirn...bi sıkınıt olursa tekrar yazın, mantıklı hareket etmeniz konusunda elimizden geleni yapmaya çalışalım...
geçmiş ve hayırlı olsun...
çok keyifli araçtır aslında...
hele arazide peşinden gelecek araç sayısı çok azdır...

ilgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler.bu arada ben Kktc den yazıyorum.. adım akif..52 yaşında yük.mimarım...çok araç,çok 4x4 kullandım ama ilk kez bir amerikalı satın aldım..endişem biraz da bundan sanırım..önerileriniz benim için çok onemli..tabii ki olan biteni sizlerle paylaşacağım daha sonra...araçya orjinal jant lar var..sanırım aracın orijinal lastikleri P245/70R 16..ancak bazı yabancı sitelerde P245/70SR 16 diye de yazmışlar..bu konuda siz ne dersiniz...bir hata daha yapmıyalım..tşkler..

Akif bey;
245-70-16 takabilirsiniz...

bu araçlar bakımları düzgün yapıldığı sürece çok uzun yıllar ağır eziyetlere katlanan araçlardır...korkacak çok fazla birşeyi yoktur normalde...1-2 basit zayıf noktası vardır o kadar...
lastiklerinizi değiştirdikten sonra ve yazdığım sıvıları değiştirdikten sonra, hala o sese benzer ses varsa haber verin ...saygılar...

levent arkadaşım sağol ilgin için..valla emin ol bin pişman oldum daha şimdiden..ml270 cdi kullanmıştım daha önce..ne lastik ne şanzıman ne de difarensiyel ile hiç ilgim olmadı..Bu da benim şanssızlığım herhalde..dediklerini aynen yaptıracağım pazartesi..umarım dediğin gibi sorunsuz kullanırım uzunca bir süre..sonucu sizlere bildiririm..

evet arkadaşlar 4 lastik yenilendi..her şey normale döndü..tabii bu seferde şanzıman bozukken duyamadığımız bir inilti uğultu sesi çıkmaya başladı.100-110 km cıvarında başlıyor ve devam ediyor..düşük süratlerde tık yok..ya sabır diyorum artık..sormak istediğim bu araçlarda ön arka diferansiyelle ilgili herhangi bir ayarlama varmı..yani bu vınlama geçermi yoksa yeni bir sorunun başındamıyım..eğer satmassam araabayı ilk fırsatta Türkiyede full bakıma almam gerekecek..Akdeniz bölgesinde tavsiye edebileceğiniz birileri varmı..tşkler..

kfhrMAN' Alıntı:
evet arkadaşlar 4 lastik yenilendi..her şey normale döndü..tabii bu seferde şanzıman bozukken duyamadığımız bir inilti uğultu sesi çıkmaya başladı.100-110 km cıvarında başlıyor ve devam ediyor..düşük süratlerde tık yok..ya sabır diyorum artık..sormak istediğim bu araçlarda ön arka diferansiyelle ilgili herhangi bir ayarlama varmı..yani bu vınlama geçermi yoksa yeni bir sorunun başındamıyım..eğer satmassam araabayı ilk fırsatta Türkiyede full bakıma almam gerekecek..Akdeniz bölgesinde tavsiye edebileceğiniz birileri varmı..tşkler..

bu lastik uyumsuzlğu aracınzı defransiyelinde sese sebeb olmuş olabilir, defransiyellerdeki lsd denen kilitler var bunlardaki pullara zarar vermiş olabilir... (balata da denir)
o nedenle size yazdığım sıvıları değiştirin, seste azalma olabilir...

yani bu sesin olma sebebi yine o yanlış lastik ebadıdır...

şanzumanda ne gibi bir bozukluk vardı ?

evet arkadaşlar maalesef her türlü insan var..erken lastik değiştirmemiz isabetli oldu..aslında tank gibi araç..ama hala keyfini alamadım...çözeriz diye ümit ediyorum..burada yaptırabileceğimi yaptıracağım...daha sonra bi türkiye yapacağım...ya tam olacak...ya da olacak::smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR