Ynt: jeep grand cherokee
kfhrMAN' Alıntı:
selam board..az önce üye oldum umarım daha çok birlikte olacağız..ben 1 hafta önce 2000 model jeep grand cherokee 4.7L bir araç aldım çok da severek aldım..ancak 100 km yol yapmadan ön şaft ve diferansiyel dağıldı..son derece mutsuzum..uzatmadan tüm parçalar değişti(2 el) son anda farkettik ki aracın ön lastikleri P245/70 R16..arka lastikleri ise P265/70 R16 deneme sırasında (dün) yüksek hızlarda derinden bir uğultu duyuluyor.Tamircim bu uğultu için lastik farkı yüzünden,diferansiyel kasılıyor diyor ve ben endişeden yine arabayı kullanamıyorum...sizce sorun lastikmidir..eğer bana acilen yardımcı olursanız 2 arka lastiği P245/70 R16 olarak değiştireceğiz..acilen yardımcı olursanız çok sevineceğim..tşkler...
öncelikle hoşgeldiniz, isminiz yok ismen hitap edemedik kusura bakmayın....burada ismen hitap ederiz....
epey para harcamışsınız anlaşılan...keşke bu paraları harcamadan buraya üye olsaydınız, muhtemelen sıfır fiyatına 2. el parçaları almışsınızdır...
ön lastik ve arka lastik aynı ölçüde olmalı, eğer aksi durumlar olursa örnek sizin durumunuz, ön yada arka defransiyel, arazi şanzumanıi şanzuman gibi parçlar zayıflık derecesine göre kırılacaktır...
size tavsiyem şudur 4 lastiğinizi de değiştirin....umarım yeni aldığınız defransiyellerde henüz aşınma olmamıştır...
4 lastiği değiştirdikten sonra aynı anda yapmanız gerekneler...
ön defransiyel yağı ve katkısı
arka defransiyel yağı ve katkısı
arazi şanzuman yağı ve katkısı
otomatik şanzuman yağı ve filtresi...
bunları hemen değiştirin...
bu yazdıklarımın maliyeti 350-400 tl tutuyor 50 lira da işçilik verin bunları değişitirn...bi sıkınıt olursa tekrar yazın, mantıklı hareket etmeniz konusunda elimizden geleni yapmaya çalışalım...
geçmiş ve hayırlı olsun...
çok keyifli araçtır aslında...
hele arazide peşinden gelecek araç sayısı çok azdır...