Jeep Hakkında Birkaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,324

haan

Yeni Üye
Herkese merhaba, uzun süredir jeepler hakkında forum araştırıyorum, burası tam yeri gibi gözüküyor.
5 yıl önce babamın aldığı 1963 model jeep araç, alındığından beri çekili halde yatıyor, aracın modelini tam bulamadım, plaka sorgulatınca cj5 yazıyor ama araç 4 silindirli, willyslere de pek benzetemedim. aracı elden geçirip kullanmayı düşünüyorum ancak çok işi var gibi gözüküyor. araç alındığında çalışıyormuş ancak şu an bujilerden 2 si yok, muhtemelen ihtiyacı olan biri yürütmüş. lastiklerden biri tamamiyle parçalanmış, branda dökülüyor, boyanın bağzı yerleri patlamış ön cam bozulmuş, yan aynalarını kırmışlar stop lambalarından birisi kırık. ruhsat kayıp, hatta anahtarının bile nerde olduğunu bilmiyoruz.
aynı araçtan bi akrabamızda daha var, aracın kendi kullanımı süresince sorun çıkarmadığını, çıkardıysada çabuk çözülen sorunlar olduğunu söyledi. Bunu daha önceden forumlarda 4 silindir willys sizi çok üzer, hep sorun çıkarır gibi yorumlar okumuştum o nedenle yazdım. Ne dersiniz? bukadar sorunla uğraştıktan sonra dakika başı beni yolda bırakmasın? Bide aydında bi jeep ustası var yedek parçada sorun olmuyor hiç, tüm yedek parçalarını ucuza hallderiz dedi. usta tanıdık, ben direksiyon takımının tamamını 30 liraya aldım mesela dedi.
Bide çekilen onca zahmete vizeden geçememesi gibi bi durum olur mu diye düşünüyorum, sonuçta ordan burdan eksik bulunabilir. 5 yıldır bekleyen bu aracı trafiğe çıkarmanın maliyeti ne olur? ruhsat işlemleride biraz aklımı karıştırıyor ama çok masraflı olmaması lazım. bikaç ustanın ve akrabanında dediği 2000 tl gibi bi fiyata hepsi hallolurmuş. aracın tamamına boya tam hatırlamıyorum ama 500- 600 civarı bişey demişlerdi sanırım, branda ustasıda 200 tl ye aynısını dikerim dedi. 3000-4000 gibi fiyatlara çıkacaksa hiç kalkışmayacağım bu işe. Araç muğla milasta duruyor, aynı model jeeplerden oralarda bolca varmış, araç ayrıca dedeminde ilk arcıyla aynı model olduğundan yaptırabilirsem bunu yaptırmak istiyorum. Sıktıysam özür dilerim, teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Jeep Hakkında Birkaç Soru

Çalışır durumda ve bakımlı 67 model tuzla kaldı miras olarak, avusturalyalı bir arkadaşımdan, 1999 yılında. Bedavaya sahip olduğum bu araca 5-6 yılda 10-12 bin harcayarak 2005 de 2500 e sattım. 10 bin km yol yapmadım sanırım. Sizin ki hurda yatıyor gerisini siz hesaplayın.

öncelikle nerde olduğunuzu belirtirseniz ona göre tavsiyeler verebilirim ...ve çok büyük paralar tutacağınıda sanmıyorum sitemiz üyesi inrioff olması lazım ismi yiğit arkadaşımızın aracını kaporta hariç tüm mekaniğini ve motorda olmak üzere sıfırdan toplandı 3 civarı para gitti onunda aracı s enelerdir yatmakdan bir hal olmuşdu bu sebepten öyle cok paralar tutacağını s anmıyorum acıkcası

Sorularınıza cevap verecek yeterli bilgim ve tecrubem yok ama benm size bir sorum olacak araç Milas'a doğru giderken Koru köyünü geçince sağ tarafta tarlanın içinde duran araçmı?

ulusotomotiv' Alıntı:
öncelikle nerde olduğunuzu belirtirseniz ona göre tavsiyeler verebilirim ...ve çok büyük paralar tutacağınıda sanmıyorum sitemiz üyesi inrioff olması lazım ismi yiğit arkadaşımızın aracını kaporta hariç tüm mekaniğini ve motorda olmak üzere sıfırdan toplandı 3 civarı para gitti onunda aracı s enelerdir yatmakdan bir hal olmuşdu bu sebepten öyle cok paralar tutacağını s anmıyorum acıkcası

Ünal abi bunu sen söyleme. 3 bine kaporta boyayı bitirirsin ancak.

Ama işi istanbul da değil de ilçe bazında yaptırmayı düşünürseniz çok daha ucuza çıkabilir. Mesela bizim burada bir arkadaşımız defender aldı. Komple kaporta boya alt ziftleme malzeme dahil 850 TL ye yaptırdı. Çürük yoktu ama göçük filan vardı. Çok kaliteli olmadı ama offroad için kaportanın mükemmel olması da çok önemli değil hani ;D

tabiki biede o var hep derim ben ne kadarlık kaç paralık iş diye kilosu 100 tl yede boya var kilosu 1000 tl boya var bi araba 4 kg aldığında aradaki farkı düşünün bir kutusu 15 tl yede pütür var 28 tl pütür var bir arabaya 15 adet kullanıldımı baya fark ediyo birazda paraya göre araba toplanır ama şu var kimse demesin ben 100 tl boya alıpda 1000 tl boya gibi oldu para a sla yalan söylemez :smiley:

7 ye ulaşma imkanım yok. biraz kendimi tanıtayım, itü gemi inşaat 3. sınıf öğrencisiyim. elimde 2000 civarı bi para var ve bu araca yatırmak istiyorum. ancak dediğim gibi çok iyi toplatma imkanım yok, birkaç sene idare etsin yeter diye düşünüyorum, ileride zevkime göre tekrar toplatabilirim. Yani aracı vizeden geçecek şekilde minimum fiyata toplatmak istiyorum. tanıdık bi kaporta ustası vardı, aracı gördü boya patlamış buraları açmak gerek falan dedi fiyat olarakta 500-600 gibi bişey demişti. (milasta)
yürür aksamı idare edecek şekilde elden geçirtmek nekadara mal olur? araç en son çalışır durumdaymış, çok tutmaz diye düşünüyordum. Neresi masraf çıkarır.
bide yedek parça- cam, stop lambaları aynalar var, onlar nekadar tutar dersiniz?

keşke aracın resimlerini çekseydim ama şu an mümkün değil, şubat tatilinde çekebilicem ancak.
Aracın modeli ne olabilir? daha öncedende yazdım, ruhsatta cj5 yazıyor ama tuzla jeeplere daha çok benziyor, 4 silindirli motor var üzerinde, lastikler ince. ama tuzla jeepler68-69 da üretildi diye okudum bu araç 63 model, yorumunuz nedir?
cevaplarınız için teşekkür ederim.

2000 e yürür gider. Çirkin durur offroad yapamazsın. Çekme belgesi almamışlar ise. Vergi ve muayene borcu 2000 i çok geçer.

çekme belgesi yok, vergi ve muayine borcu vardır tabi ama arcın yıllık vergisi 76 lira gözüküyor, gecikme faizini hesaplamaya çalıştım ama https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp vergi faizi ve vergi zammı diye iki seçenek var ikiside 720 civarı çıkıyor, 5 yıllık vergiside 380. toplamda 1100tl mi yoksa zam ve faiz ayrı ayrı mı?

muayine içinde internette söyle bişey okudum, yapıştırıyorum:
Trafik işlemlerine başlamadan önce ; iki adet olan ruhsat yaprağının üzerinde muayene tarihi olanını kaybettim diye müracat ediyoruz ve yenilemek istediğimizi söylüyoruz. Muayene tarihleri TUVTURK den önce ruhsatın haricinde başka bir yere kayıt altına alınmıyormuş. Dolayısı ile aracın muayenesinin ne zaman bitmiş olduğu belli olmadığı için tek muayene harcı yatırıp aracı muayeneye sokuyoruz ve yenilenen ruhsat yaprağımızda yeni muayene tarihimiz oluyor. Ruhsatın tek yaprağının değişmesinin maliyeti 80 TL felanmış. Aracın 400 TL muayene borcu olduğunu farzedersek 320 TL cebimizde kalıyor.
ilk mesajdada yazmıştım ruhsat kayıp, yani onu çıkartmam gerekiyor zaten. yani muayinede borç gözükmeyecek eğer böyle bişey varsa, sadece araç bakımı yapıldıktan sonra muayineden geçecek. o da 124 tl.
vergi konusunu pek düşünmemiştim, tuzlu oluyor gerçekten.

tekrar hesapladım,
2005 te yıllık vergisi= 27.5tl
2006 da yıllık vergisi= 60tl
2007 de yıllık vergisi= 64tl
2008 de yıllık vergisi= 68tl
2009 vergisi 76tl

toplamda ödemem gereken tutar 526tl

Adsız.jpg

muayene hakkında bilgim yok ama onun çok daha eski olması lazım. araç devir işlemi görmemiş hala eski sahibi üzerine yani, buda uğraştıracak biraz. 2005 yılında vergi affından yararlanmış. sorgulatma falan yapamıyorum araç başkası üzerine gözüktüğü için, muayine en son nezaman bilmiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.