jeep zj 5.2 motor stop etmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nitrullah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,597

nitrullah

Yeni Üye
96 zj 5.2 aracımla tam gaz yaptıktan sonra bazen ayağımı gazdan çekince motor stop ediyor. Arabada sıralı lpg var ama ben benzinde kullanıyorum. Sizce bu rölanti sensörü veya oksijen sensörüyle falanmı ilgilidir yoksa (bir yerde duymuştum arabaya sıralı lpg takılırken ecu yazılımı değiştiriliyormuş) arabayı benzinde kullandığımdanmıdır. Rölanti sensorunde sorun olsa tam gaz yapmadan da rölantide motorun stop etmesi gerek diye düşünüyorum. Aklıma olası gelen şey oxygen sensor fakat ne yol bilgisayarında bir uyarı var nede check engine lambası yanıyor. Görüşlerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: jeep zj 5.2 motor stop etmesi

oksijen sensörü bildiğim kadarıyla yol bilgisayarında ikaz yaktırmaz zaten, siz anlamak için kontağı beş defa on off yapın, sonra hata kodlarını not alın, sonrada buradan araştırıp karşılaştırın zj hata kodlarıyla ilgili ayrıntılı liste verilmişti, konuyu bulup okuyun.. bulamazsanız not aldığınız hata kodlarını buraya yazın..

normalde tam gaz yapıp ayağınızı çektiğinizde stop etmesi, lpg-hava karışımının bozulmasından kaynaklanır. siz kick down yaptığınızda araç normal olarak maksimum havayı emer, bu da lpg-hava karışımının olması gerekenden fazla havayla karışması ve neticede aracı stop ettirmesi ile sonuçlanır. genelde klasik sistemlerde rastlanabilir. ancak aracı benzinde kullandığınızı söylemişsiniz, bahsettiğiniz durum araç benzindeyken mi oluyor yoksa lpg de iken mi?

aracınız rölantide iken devir göstergesi 1000 devirin biraz altında sabit mi? yoksa oynuyor mu ? sabit ise ve bir problem yaşamıyorsanız rölanti sensöründen olma ihtimali çok zayıf..

mikserden tuhaf sesler geliyor mu? (hava filtresi kepinin hemen altında olur) çok yüksek hızda çalışan bir fanın sesi gibi ? kep çatlamış ve hava alıyor olabilir..

bana kalırsa büyük ihtimalle oksijen sensörünüz arızalı.. eğer aracınız zaman zaman vites büyütmüyor, siz bastıkça araç birinci viteste bağırıyor, kontağı kapatmadan düzelmiyor vs. ise, böyle sorunlarda arada yaşıyorsanız kesinlikle sensörü değiştirmeniz gerekli

bu durum benzinde kullanırkende oluyor ve bazen araba 1. viteste bağırıyor ve ancak daha fazla gaza basınca 2 ye geçiyor. Rölanti devri normal fakat uzun süre rölantide kalınca bazen dalgalanma yapıyor. Sanırım dediğiniz gibi oksijen sensörü almam gerekecek.

Hocam geçmiş olsun . Birşey almadan evvel Araçları tanıyan bir serviste tespit yaptırmanızı öneririm . Bu bir arıza olabileceği gibi işe hakim olmayan birinin aracı kurcalamasından da kaynaklı olabilir. Bertanın uyarıları da önemli hata kodlarını kontrol edin .

Nerde kullanırsanız kullanın sağlıklı bir sistemde böyle stop etme vs olmaması gerekir .

allah korusun başka şeye de benzemez 140 la gidiyosun hoop stop ediyo, hadi bi de çalıştıramadın tekrar.. diğer tarafa 140 la gidersin valla

araç sadece kick down yapıldığında stop ediyosa aklıma başka bir problem gelmedi ama dediğin gibi iyi bi yere gösterilmesi lazım acilen.. şakaya gelmezz !!

arabayı zaten bu hafta sonu servise bırakacağımama asıl garip olan bu stop etme olayı geçen hafta akü boşaldıktan sonra başladı. şu arıza kodu okuma (check engine lambası blink kontrolü) ile verilen kodlar 12 ve 55. Bunlar ne anlama geliyo bilen varmı.

nitrullah' Alıntı:
arabayı zaten bu hafta sonu servise bırakacağımama asıl garip olan bu stop etme olayı geçen hafta akü boşaldıktan sonra başladı. şu arıza kodu okuma (check engine lambası blink kontrolü) ile verilen kodlar 12 ve 55. Bunlar ne anlama geliyo bilen varmı.

12 akünün sökülüp takıldığını gösterir 55 ise kontrol işleminin tamamlandığını gösterir bu kodlara göre sizin arabanızda herhangi bir arıza yok demektir.

zj konusuna çok hakim değilim ama aklıma gelen ilk sorun benzin pompası ile ilgili olabilir. geçmiş olsun, sonucu bekliyoruz.

Selamlar

Bahsettiğiniz problem 2 sebepten ötürü olur 1 Ateşleme 2 yakıt ve hava karışımı sorunları
Bu iki olayın sebeplerini burda sıralamak anlamsız arızayı da burdan tespit etmek de çok zor tahminden öteye gidilemez.
İlginç olan arıza uyarısı vermemesi sensör vs. uyarısı gibi . emisyon ara baglantı boruları patlak yada genişlemiş olsa bile bu arızayı yapabilir.
Kesin ve en dogru teşhisi servis söyleyecektir ve servisi geciktirmek hata olur. Sonucu paylaşısanız sevinirim.

Saygılar.

1.si oksijen sensörü kolaya kolay bozulmaz alttan bak kırık değilse arıza ondan değildir
2. si bobinin giriş fişi aşagıya bakar eğer soket tırnakları kırıksa soket boşluk yapar ve ani enerji kesimi olacagından bujiler ateşleme yapamadığından hiç beklenmedik anda araba stopa çeker marşa bassanız dahi çalışmaz bence siz önce bobinin fişine bir bakın bizim bazı beceriksiz ustalar genelde eli ayagı takılır bunun tırnaklarını koparırlar
bunlarda da bir sorun yoksa ne çıkar bilinmez

Servis sonrası aracın sensörlerinde vs hiç bir arıza çıkmadı. Ama bütün bujileri değiştirttim ve enjektörleri temizlettim. Ayrıca egzost borusu zaman içinde oksijen sensörüne yakın bir yerden kaçırmaya başlamış (Sanıyorum sorun sebebi bu:smiley: ) Bütün egzost sistemini motordan itibaren yeniden çektirdim. Bu arada susturucularda eskimiş, onlarıda yenilettim. Hazır yolum sanayiye düşmüşken birde 2" get ve 4 yeni amortisörle yüksekliğide artırdım. Ön takımdada birkaç parça değişti. Motor yağı filtreler vs derken velhasıl ufak bi dert vesile oldu ama bizim ufaklığı bayağı bi revize ettim. Şu anda şeytan kulağına kurşun hiç bir sorun yok.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,697
Kaydolan Son Üyemiz
ege87

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR