Jeep'imi Yükseltmek İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Crash Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,726

Crash

Cenk eTMe seVüşşşş...
Yer
Bartın
Web
www.grupkacis.com
Merhaba arkadaşlar... ben 77model cj5'imi yükseltmek üstüyorum.. makaaasları söktüm dingilin(döner aks'ıların) üzerrine alacam ama merak ediyorum acaba arabam virajlarda çok fazla yatarmı.. deneyimi olan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalırını bekliyorum....

Etiketler
Ynt: Jeep'imi Yükseltmek İstiyorum

hakkaten bende merak edıyorum bu konuyu birkaç kişide gördüm ama bilgi alamadım fazla

Ben bi kaç yöntem biliyorum bende ama bu işte deneyimi olanlardan bişeyler duymak istiyorum... en son aldığım tavsiye şase takozlarını yükseltmek...mesela bunu hiç bilmiyodum... ben makaslarla oynayacaktım valla... bakalım neyapacaz sonunda ama illa yükselecek bu jeep... en sağlıklı yöntemi bulmam lazım...

tangur tungur bısey zaten bıgun bıryerı kırılacak sarsıntıdan helezon takmak lazım bunlara :D

bende takozlarla yükseltmeni tavsiye ederim makasları diferansiyelin üzerine almak çözüm olmayacaktır ve zahmet olacak çünkü eksilteceksin makasları yoksa sıgmaz hem arac dengesini makas ların diferansiyeli tutmasıyla alıyor yani makasları onun için altına koymuslar yukarıda makasların tutunacagı biryer yok zorlamada vidalarını kopartır ve fena sonuclar dogurur sen takozları yükselt kupa yı kaldır sadece zaten büyük lastikler de işe yarayacaktır koyarsan eger :D ;D

Yükseltmenin bir kaç yolu var. Lastik boyutun aynı kalacaksa body lift yeterli olur. Şasi ile kupa arasındaki takozları söküp daha yüksekleri ile değiştireceksin. Sonucunda aracın 4-5 cm yükselir. Ama bir yığın iş çıkar sana. debriyaj terazi ayarından tut, benzin deposu bağlantı hortumuna kadar. En basit olanı makaslara kavis verirsin, küpeleri uzun olan ile değiştirirsin, bir anda 10 cm kadar yükselir. Sonra makasları üste almak var ki bu başa beladır yaklaşık 20-25 cm yükselir, lastikleri değiştirmezsen leylek gibi durur cj. Lastik değişince ayna mahruti değişir, şaft açıları filan, ben 6 ay uğraştım. En temizi ise yükseltme kitleri, hepsi içinde gelir takar kurtulursun.

Crash' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar... ben 77model cj5'imi yükseltmek üstüyorum.. makaaasları söktüm dingilin(döner aks'ıların) üzerrine alacam ama merak ediyorum acaba arabam virajlarda çok fazla yatarmı.. deneyimi olan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalırını bekliyorum....

makaslara kat ekle birazda kavis ver olsun bitsin

aslında bende düşünmüyor degilim makasları üste koymayı iyi bir işcilikle olur gözüyle bakıyorum.bir kaç jeepte görüp fikir almıştım.sorun olamadıgını söylediler.ama bir anda 10 15 santimde fazlamı gelir diye düşünüyorum sonuçta zaten makaslar kavisli bide 35'' lastikler var.bakalım.hayırlısı belkide sadece yükseltme kiti takarım.oda 1200$ diyorlar.

aslında cok yüksek aracta iyi degil egimde devrilme riski var yeteri kadar yükseltme yeterli olacaktır

tuncaaayy' Alıntı:
aslında bende drçalrıüşünmüyor degilim makasları üste koymayı iyi bir işcilikle olur gözüyle bakıyorum.bir kaç jeepte görüp fikir almıştım.sorun olamadıgını söylediler.ama bir anda 10 15 santimde fazlamı gelir diye düşünüyorum sonuçta zaten makaslar kavisli bide 35'' lastikler var.bakalım.hayırlısı belkide sadece yükseltme kiti takarım.oda 1200$ diyorlar.
k

zamanında bende öyle bir hata yapıp tar oto dan 1200 dolalık 4 inch yükseltme kitine bayılmıştım,kitteki parçaların çoğu tornacı 50 ytl yapılacak cinstendi bence iyi bir makasçı cj ler için yükseltme yapabilir

Arkadaşlar sağolun tavsyeleriniz için... Yükseltme kitleri çok pahallı geliyo şase takozları çok mantıklı, olmazsa biraz kavis ve uzun makas küperleri ile halledecem artık...
Umararım güzel olur...

sarsıntıya mınumum a ındırmenın yolu nedır makaslardan kat cıkarmak yada eklemek yada az cok kavıs vermek le halledılebılrmı?

ozanyur' Alıntı:
sarsıntıya mınumum a ındırmenın yolu nedır makaslardan kat cıkarmak yada eklemek yada az cok kavıs vermek le halledılebılrmı?

sarsıntıdan kastın bozuk bir yoldan geçerken ki vibrasyon sanırım
ilk önce basit yerden başla hava basıncını kontrol et. lastiklerin 33'' heralde lastik basıncını kaç psı kullanıyorsun?
5psı bile çok fark ediyo 30psi civarında bir dene. bende yüksek hava basıncından dolayı çok sarsıldım ama işi sonradan öğrendim ;)

makastan yaprak çıkarmakta daha yumuşaklık sağlar ancak virajlarda sıkıntı olur. CJ kullanıcılarının tavsiye ettiklerini hiç duymadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR