KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Esas M38 ve MB'yi arazide görseniz... 5.38 aynamaruti çıktı üstünden garibim kim bilir ne toplar çekti görevdeyken : biraz seriisini koyduk üstüne 4.27 oldu ...nede olsa emekli artık
Bu araçların cephede arıza yaptığında sol tarafına yatırıp altına rahat ulaşılması için araçtaki sıvı maddelerin akmayacak şekilde dizayn edildiğini duymuştum.
Yani benzin deposu ve girisi, motor yağı vbg. Uzun süre yan yattığında akmıyormuş. CJ de de sanki aynı sistem var gibi. Sola yattığında benzin kesin akmaz. Yağ çubuğuda sağ tarafta.. Gerçeklik payı var mı?
Bu araçların cephede arıza yaptığında sol tarafına yatırıp altına rahat ulaşılması için araçtaki sıvı maddelerin akmayacak şekilde dizayn edildiğini duymuştum.
Yani benzin deposu ve girisi, motor yağı vbg. Uzun süre yan yattığında akmıyormuş. CJ de de sanki aynı sistem var gibi. Sola yattığında benzin kesin akmaz. Yağ çubuğuda sağ tarafta.. Gerçeklik payı var mı?
Yan yatma meselesini bende duymuştum, MB'nin benzin deposu sürücü koltuğunun altında ve doldurmak için koltuğu kaldırmanız gerekiyor
Çok basit uzun kollu ikitane L demir var, diferansiyellerin altına sokup bastırınca hemen üstüne çıkıyor lastikler havada kalıyor..
hasanfb' Alıntı:
Bunu bende duymuştum göktuğ abi sen denersin şimdi
en guzel makineler eski model jeepler 46 vs 80 model olsun yeter yenilerde iş yok abiler kolay yaplan yuksetilen kolay modifeyisi yapılan eski jeepler yeniler biraz naz ister
Konuyla alakasız ama Naci var bizim gruptan , üzerini kar kapatmış bir menfeze düşmüştü geçen yıl karda, daha doğrusu parketmeye çalışıyormuş görmemiş ;D
Disco tam ters dönmüş, iki araç tmax 9000 vincle düzeltmişler, yaklaşık yarım saat ters kalmış, düzeltince bir 5 dakika bekleyip marşa basmışlar, akıntı, sızıntı yok tık diye çalışmış, tek kayıp kırık bagaj yan camı, bir hafta öyle gezdi ;D