KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Dizeller çalışmıyor dimi ters dönünce, ben mi yanlış hatırlıyorum... suyu yutunca çöp oluyorlar onu biliyorum ;D dizel konusunda zayıfım daha...en az 10 sene daha zayıf kalıcam
Dün motor yarı beline kadar suyun içinde 1 saat çalıştı. Üstelik elektrikli fanı söktüğüm halde. Sac pervaneden gelen sular kaputun yanından süzülüyordu. Eski dizel bir cj vardı bende 10 cm suya girince piston kolu yamultuyordu. ;D
Arkadaşlar bu arada bu anketi Xj Cherokee nin kazanma şansı yokmu yaww beklentimin çok altında kaldı(en kötü 2. olmasını bekliyordum) neyse hayırlısı olsun.kimseyi etkilemek istemem tabii..
Dizeller çalışmıyor dimi ters dönünce, ben mi yanlış hatırlıyorum... suyu yutunca çöp oluyorlar onu biliyorum ;D dizel konusunda zayıfım daha...en az 10 sene daha zayıf kalıcam
Yok yahu bişey olmaz dizellere, tabi ters çalışmazsa ;D düz çevirip yağ süzülecek kadar beklemek lazım, su yutuncada çalıştırmazsan bişey olmaz, yeterki zorlama, enjektörleri çıkarıp bir kaç tur marşa bastınmı suyu boşalır, enjektörleri takar devam edersin. Fakat zorlamak inat etmek kol bile çıkattırabilir, biyelleri eğebilir, piston delebiir, kapak çatlatabilir vb. vb......... bunlar benzin içinde geçerli su yutarsa bujileri söküp suyunu almak lazım. (su yutmaktan kasıt distribütör ıslanması değil emme manifoldundan su emmesi.)
Dizellerinde çok iyileri var benim favorim toyota 4.2 I6 turbolusu veya düzü benzinli v8 lere bile nal toplatır, acayip derecede güçlü (200 beygir civarı ve 450 nm civarı torklu) ve acayip dercede dayanıklı bir motor , yapısı çok basit CJ lerin benzinli I6 motorlarını andrıyor.
Sayın Gezenbilir sakinleri ;
bir araç buldum 96 XJ 4.0 gayet temiz duruyor pazartesi yani 15'inde gidip arabaya bakıcam baktıracam.araba karşıda göztepe civarlarında uygun ve deneyimli servis tarif edebilirmisiniz ve gezenbilir ekibinin tavsiyesi diyebileceğim bir ustadan bahsediyorum.bu arada jeepte sıralı sistem değilde eski tip lpg sistemi var acaba sıralı sisteme geçmemde bir fayda olurmu? alırsam tabii Neyse hayırlısı olur inşallah Sizlere bol çamurlu ve oksijenli günler dilerim.....
bana göre her zaman için kısa ve uzun arabalar jeepler daha iyi gider onunde kimse duramaz örneğin cj 5 lada niva mesala cj5 gittiği yere cj 8 in gideceğini zannnetmiyorum
Landcilar Duyamazlar canim Jeep formunun bu kadar derinlerine gelirler mi? Burda zemin çok bozuk önce kafada ağir modifikasyon lazim Wink
Uğur abim Ford kamyon fabrikasiylada alternatif motor için konuşuyorum( aramizda kalsin Smiley )tork istiyorum tork!!!!
Merhaba ben biraz geç olsada buldum .Bu aralar buralarda fazla geziyorum.Galiba bir daha çıkamayacağım buralardan.Benim disco'yu satıp ZJ veya XJ almayı düşünüyorum.Biraz resimlere ihtiyacım var.