Jel Aküler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,328

orsa

Zirve
Özellikle çok miktarda amper harcayan vinç sistemleri için jel akülerin kullanımı öneriliyor.
Optima marka jel aküler iki üç sene öncesine kadar Türkiye'de off-road'cular tarafından kullanılmış.
Ama bir senesini doldurmadan arızalanan ürünlerde olmuş.
Bilgi amaçlı Optima Türkiye distribütörü Delta Otomotiv'in ve Türkiye'de ciddi biçimde üretim yapan jel akü imal eden Avantaj Akü'nün bağlantılarını koyuyorum.
Sarı tip Optima 55 Amper için 512 YTL fiyat veriyorlar.

optima2.jpg

http://www.deltaguc.com/en-gb/marketingandpromotions/catalogues/catalogues.html

http://www.avantajaku.com.tr/

Niye jel akü cevabı:

http://www.firstfouroffroad.co.uk/optima_batteries.htm

Etiketler
Ynt: Jel Aküler

Optima bu işin babası :smiley: ama TR fiyatı fena olmuş, geçen sene CJ7V8 (Sami) üyemiz amerikan pazarından çok çok çok daha ucuza bulduydu Adana'da..

Yedpa'da Özel Oto (0216 471 11 90-91), Cengiz Özel'de kırmızısından var. 400-450 ytl civarı zannediyorum.

Yaw şu aküye verilecek paraya acırım alın bitane MARİN JEL AKÜ inci den falan bitsin gitsin ...

Ha yok derseniz marintekte 30 liraya boath şalteri var hem çok şık hemde bir feed girip 2 akü besleme sağlıyor aynızamandada aküler arasında seçme imkanı sağlıyor 1 nolu aküyü bitir al 2 ye bas marşa :smiley:... yada al boath a çift akü çalışsın

navaraextreme' Alıntı:
Yaw şu aküye verilecek paraya acırım alın bitane MARİN JEL AKÜ inci den falan bitsin gitsin ...

Ha yok derseniz marintekte 30 liraya boath şalteri var hem çok şık hemde bir feed girip 2 akü besleme sağlıyor aynızamandada aküler arasında seçme imkanı sağlıyor 1 nolu aküyü bitir al 2 ye bas marşa :smiley:... yada al boath a çift akü çalışsın

Bu konuyu biraz açabilirmiyiz? 2.ci aküyü de paralel mi bağlıyoruz? Bu durumda şarj dinamosunda bir sorun olmayacak mı?
Hem vinç hem de sis farları nedeniyle 2. bir yedek akü bulundurmanın neredeyse şart olduğunu düşünüyorum. ama sök-tak ayrı problem.
sevgiler
erdal

60 amper jel akü için 197 YTL+KDV fiyat aldım Avantaj aküden. Yalnız bu fiyat toptan fiyatmış.
Bu kadar meraklı olunca onlarda ilgilendi.
Bakalım bir deneyeceğim. Gerçi vinçte Şubat'a geliyor ama artık Mart'a yorumlarımı yazarım.

Aslında üzerime almadım ama nasipse araç Vitara. Öğrendığim kadarı ile 60 Amperlik akü takılıyor.

navaraextreme' Alıntı:

bunu elektronik olarak karavanlar için yapan sistemlerde var araç çalışır çalışmaz 2 aküyü şarja başlıyor şarj bitince veya kontak kapatınca birini direk devreden çıkarıyor ancak manuel on yaptığınızda devreye alıyorsunuz.
Bunun dışında bence eğer aracın kasnak yapısı uygunsa 2 akü 2 alternatör derim çünkü 2 . veya daha yüksek amperli akü konduğunda alternatör daha uzun süre yüksek güçte şarj maksatlı kalacağından ömrünü yer daha fazla yakıt sarfiyatına sebep olur ve hard arazi isteyen için arazinin ortasında dinamodan kalma riski artar. bence kasnak üzeri 2 . alternatör Tofaş kartal oldukça ucuz ve çıkması bol ona bağlı 90 amper bakımsız bir akü bu akü sadece vinç ve ekstralara ana akü araca destek paralel elektronik veya manuel anahtarla iki akü ayrılır. bir de black deckerın arj ünitesi alsan hepsi 570 ytl anca tutar herşeyde en az bir yedekli olur diye düşünüyorum. bunu nivaya yapmıştım.tabi nivanın bir sürprizi daha var elle kasnak kol yardımı çevirilip çalıştırılabiliyor.

Abi hiç yüklenme problemi olmaz bir tane besleme girişi var

şalterden seçerek önce bir aküyü şarj eder sonra öbürünü şarj edersin yada ikisini birden

biz teknelerde ufacık dinamoya 8 tane 10 220 amper akü bağlıyoruz hiçbirşey olmuyor :smiley:...

mesela benim teknede sancak makinaya 4 tane 12 volt 220 amper bağlı
iskele makinaya 4 tane 24volt 22o amper bağlı :smiley:

http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=42&p=1

keyfe keder 1 adet akü voltaj göstergesi bağlayıb bi switch le iki akününde doluluğunu görmek mümkün :smiley:...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler