<div class="bbWrapper"><b>Ynt: jetta&corolla dizel, hangisi?</b><br />
<br />
Selamlar<br />
<br />
Ben marka bazında tercih belirtmiycem, kendi değer kıstaslarımı yazıcam, en soğru karar kişinin kendi verdiği karardır,<br />
1- alacağınız araç vaat ettiğini verebilen bir markaya dahil olmalıdır,<br />
2-maliyet ve işletim giderleri parça ve sevis açısından rahatsız etmemeli sıkıntı yaratmamalıdır,<br />
3-ikinci elde çok fazla değer kaybına uğramamalıdır,<br />
4-yakıttan sağladığı ekonomi ile servis ve parca maliyeti, periyodik bakım masrafı orantılı ve uygun olmalıdır,<br />
bu kıstaslarla aldığım 14 cü arabam, hiç biri yukarıda saydığım özellikleri eksiksiz ve tam olarak sağlamadı, <br />
biri 2. ci elde hemen satılıyor, ama satılana kadar açtığı servis parça masrafı 2.ci eldeki avantajı kaldırıyor,<br />
diğeri şu kadar hız yaparım şu kadar yakarım diyor, bakıyorsunuz vaat ettiği hızın yakınına bile geçmiyor garantide servise gidiyorsunuz, o yazar bizim kanunlarımızda azami hız 130 bunu yapmıyorsa altında kalıyorsa sorumluluk kabul ederiz diyor,<br />
maliyet olarak bakınca başta vergi avantajı dikkate alınıyor, yolda yığılıp kaldığı zaman ulan keşke şu vergiyi kafaya takmasaydım diyorsunuz,<br />
neden bakarsanız bakın araba alınca vergi servis yakıt işletim maliyeti olarak dünyadaki en haksız maliyeti ödeyeceksiniz ödüyoruz,<br />
bundan dolayı hangisine aklınız yatar gönlünüz kabul ederse ve hoşlanırsanız onu alın bir şey fark etmez,<br />
<br />
saygılar.</div>