jimny almalı mıyım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kursad80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,895

kursad80

Ana Kamp
Yer
osmaniye
herkese selam olsun. yaklaşık 2 yıl önce niva aldım,4ay kadar kullanıp sattım.tek araba kullanmak durumundayım.arazi dışında beni tatmin etmedi.şimdi elimdeki arabayı satıp 15-20 bin arası jimny düşünüyorum.buda tatmin etmeyecektir ama en azından abs,klima,..ekonomimi oldukça çok düşünürüm bu bağlam dada düşünerek jimny mi başka bir şey mi.alış satışı kolay,az yakan,az bozulan,az da uzun yolda idare eden ve off road çu bir araba.şimdiden yazan herkese teşekkürler.

Etiketler
Ynt: jimny almalı mıyım

hem off road hemde günlük kullanıma uygun ancak dar. rahatlık aile yapına max binecek kişi sayısına bağlı. vitara 4 kapı ideal aile arabası off road kabiliyeti de tatminkar hesabı buna göre yapınız

uzun yolda sorun olabilir ; simdilik 3 yaşında bir oğlumla 3 kişilik aileyim. 300 km lik aile ziyaretleri ve tabiki dönüşte poşet poşet erzaklar :smiley:)
jimny lerin arazisi normali mi elektroniği mi alınmalı ; model yılınıda düşünerek

bu arada tek kapılılara hayranım.ötekiler sempatik gelmiyor.sattığım niva yıda bu yüzden bir geçiş arabası olarak almıştım

jimy de tüp olursa bagaj kalmaz gibi bir şey.. port bagaj uzun yolculuklaRda şart gibi size.. buset vs küçük cocuk eşyası arabada cok yer tutuyor ilkokul çağına kadar uzun yolculukta ford c max da bile zorlanıyorduk biz, tek kapı vit nın jimny den farkı yok vites manuel olsun ayrı olsun bence

jımmy yakıt olarak 1.6 vıtaralardan bılakıs yuksek yakmakta arazıde ve normal kullanımlada aksesuarlı ları bence 3k yada 5k vıtara alın

Anlattıklarınıza göre alacağınız tek araba 1.6 Vitara Jlx. Bu sözümü unutmayın. Başka araçta almayın.
İkinci sırada Jimny olmalı. Otomatik olmasını jiddetle tavsiye ederim.

herkese selam olsun. yaklaşık 2 yıl önce niva aldım,4ay kadar kullanıp sattım.tek araba kullanmak durumundayım.arazi dışında beni tatmin etmedi.şimdi elimdeki arabayı satıp 15-20 bin arası jimny düşünüyorum.buda tatmin etmeyecektir ama en azından abs,klima,..ekonomimi oldukça çok düşünürüm bu bağlam dada düşünerek jimny mi başka bir şey mi.alış satışı kolay,az yakan,az bozulan,az da uzun yolda idare eden ve off road çu bir araba

Offroadtan kasıt dağda bayırda gezmek, çamurlu karlı yolları aşmak ise size rav4 iyi uyar. Uzun yolda iyidir, asfaltta benzerlerinden daha iyi yol tutar.
Yok ben aracı yükseltirim modifiye ederim standart hali kesmez diyorsanız, modifikasyon parçası bolluğu açısından vitara daha mantıklı.
Tabi yükseltme, çamur lastiği ve diğer modifikasyonlardan sonra yine arazi performansı dışında sizi tatmin etmeyen bir aracınız olur, başladığınız noktaya geri dönersiniz.
Yükseltirsiniz, yol tutuşu bozulur.
Çamur lastiği takarsınız, ses yapar.
Ayna mahruti değiştirirsiniz, fazla benzin yakmaya başlar.
Ne kadar çok arazi, o kadar az uzun yol rahatlığı.
Arada bir yerde size uygun nokta neresiyse tespit edip fazla kurcalamamak lazım.

olasiliksiz' Alıntı:
Offroadtan kasıt dağda bayırda gezmek, çamurlu karlı yolları aşmak ise size rav4 iyi uyar. Uzun yolda iyidir, asfaltta benzerlerinden daha iyi yol tutar.
Yok ben aracı yükseltirim modifiye ederim standart hali kesmez diyorsanız, modifikasyon parçası bolluğu açısından vitara daha mantıklı.
Tabi yükseltme, çamur lastiği ve diğer modifikasyonlardan sonra yine arazi performansı dışında sizi tatmin etmeyen bir aracınız olur, başladığınız noktaya geri dönersiniz.
Yükseltirsiniz, yol tutuşu bozulur.
Çamur lastiği takarsınız, ses yapar.
Ayna mahruti değiştirirsiniz, fazla benzin yakmaya başlar.
Ne kadar çok arazi, o kadar az uzun yol rahatlığı.
Arada bir yerde size uygun nokta neresiyse tespit edip fazla kurcalamam
olasılıksız arkadasım ben 1998 rav4 e parca bulamadıgım ıcın sıkılııp satmıstım rav4 un de handı kaplarını arkadasa solıyelım heryerde herseyını bulamaz ve anadoluda ısenız usta sorunu yasama ıhtımalınız var brde suzukı vıtaraya ayna mahrutı takmak aracın yakıtını artırmıyor bılakıs daha az yakmasını ve dusuk devırlerde serılesmesını saglıyor suan ben aracımda kullanıyorum 8-9 ay oldu ayna mahrutının yararı var zararı yok

olasılıksız arkadasım ben 1998 rav4 e parca bulamadıgım ıcın sıkılııp satmıstım rav4 un de handı kaplarını arkadasa solıyelım heryerde herseyını bulamaz ve anadoluda ısenız usta sorunu yasama ıhtımalınız var

Benim standart parçaları bulamadığım olmadı, ankaradaki yetkili servislerde herşey var, ellerinde yoksa 3-4 haftada getiriyorlar. Pek parçaya ihtiyacı da olmuyor zaten. Sanayide aradıysanız her aradığınızı bulamayabilirsiniz. Modifikasyon parçası ise Türkiyeyi bırakın dünyada bile pek yaygın değil, piyasası yok. Ha güç aktarma sistemini komple değiştirip sabit aks yapanı bile gördüm o da ayrı, gerçekten arayan istediği herşeyi buluyor ama bu tür "manyaklıklar" sıradan imkanlara sahip bizler tarafından yapılamadığı için konumuz dışı.

brde suzukı vıtaraya ayna mahrutı takmak aracın yakıtını artırmıyor bılakıs daha az yakmasını ve dusuk devırlerde serılesmesını saglıyor suan ben aracımda kullanıyorum 8-9 ay oldu ayna mahrutının yararı var zararı yok

O zaman suzuki aracın orjinaline yanlış şanzıman takmış (pek olacak iş değil..), ya da sürüş tarzınız pek ekonomik değil (daha muhtemel), ya da yaptığınız diğer değişikliklerden sonra (yükseltme, çamur lastiği vs) yeni ayna mahruti oranı daha doğru (daha da muhtemel) ;)

ıkıncı dedıgınız sık yukseltme ve mt den sonra ayna mahrutunın oranının kısaltıl ması 5.72 yapılması araca performans ve rahatlamasını saglıyor
bırde benım raw4 tanıdıgım bır arkadasımda ona sattım port bagaj ıcın ust barlarını ve alt dodıklerını arıyoruz 1998 model 5k eger yardımcı olacagınız bırı varsa sevınırım cunku ıstanbuldada bulamadım baya ugrasmıstım

bırde benım raw4 tanıdıgım bır arkadasımda ona sattım port bagaj ıcın ust barlarını ve alt dodıklerını arıyoruz 1998 model 5k eger yardımcı olacagınız bırı varsa sevınırım cunku ıstanbuldada bulamadım baya ugrasmıstım

Ben bu tür şeyleri direk servise soruyorum çünkü başka yerde pek bulunmuyor. Fiyatlar da normal seviyede. Rav4 deyip lüks araç muamelesi yapmıyorlar, Corolla ile aşağı yukarı aynı fiyattan alırsınız. Motor yağı şanzıman yağı değiştirmek fren bakımını yapmak türünden şeyleri ise sanayiye. Ha z-rot gibi bazı yürüyen aksam parçalarınının sanayide rahatlıkla buluyorlar, çünkü aynı yıllarda üretilen diğer toyota araçlarla aynı olabiliyor, motor da benzer şekilde aynı yıllarda üretilen diğer 2.0 lik motoru olan araçlarla aynı, ama sanayide amortisör aradığımda bulamamıştım mesela. İnternette rav4 amortisörü satanlar var gerçi ama ne kadar kalitelidir bilemem, direk pas geçtim.

olasiliksiz' Alıntı:
Ben bu tür şeyleri direk servise soruyorum çünkü başka yerde pek bulunmuyor. Fiyatlar da normal seviyede. Rav4 deyip lüks araç muamelesi yapmıyorlar, Corolla ile aşağı yukarı aynı fiyattan alırsınız. Motor yağı şanzıman yağı değiştirmek fren bakımını yapmak türünden şeyleri ise sanayiye. Ha z-rot gibi bazı yürüyen aksam parçalarınının sanayide rahatlıkla buluyorlar, çünkü aynı yıllarda üretilen diğer toyota araçlarla aynı olabiliyor, motor da benzer şekilde aynı yıllarda üretilen diğer 2.0 lik motoru olan araçlarla aynı.
erzurumda servıste aracın sanzıman- defransıyel yagını bosalttılar arac 3 gun orda kaldı sanzıman yagını dldurmayı becerdıelr ama defransıyel yagını doldurma yerını bulamadılar bunlar yetkılı servıs bırde aksesuarlara servıs karısmıyor dısardan sordurun demıstı bu arada defransıyel yagı koyulma tıpasını ıstanbulda arkadasın servısını arıyarak orendım elemanlar gurur yaptılar ama ben haklı cıkınca susmuslardı anadoluda servıs sorunu yasarsın derken ne demek ıstedıgımı anlamıssındır bıraz belkı

erzurumda servıste aracın sanzıman- defransıyel yagını bosalttılar arac 3 gun orda kaldı sanzıman yagını dldurmayı becerdıelr ama defransıyel yagını doldurma yerını bulamadılar bunlar yetkılı servıs bırde aksesuarlara servıs karısmıyor dısardan sordurun demıstı bu arada defransıyel yagı koyulma tıpasını ıstanbulda arkadasın servısını arıyarak orendım elemanlar gurur yaptılar ama ben haklı cıkınca susmuslardı anadoluda servıs sorunu yasarsın derken ne demek ıstedıgımı anlamıssındır bıraz belkı

Biliyorum gezenbilirde aynısı bi vitara sahibinin de başına geldi belki görmüşsünüzdür. Adam Mersinde. Şanzımanı eski sahibi açtırmış birşeyler yaptırmış kapatmış, şüpheli durumda. Araç devirlenmiyor. Gaziantepdeki yetkili suzuki servisinde şanzımandan şüpheleniyorlar söküp ankaraya gönderiyorlar ankarada kimsorarsa tamir ediliyor geri gönderiliyor ama aynı sorun devam ediyor. Meğerse problemin şanzımanla hiçbir ilgisi yokmuş, araç manifoldtan hava alıyormuş artık hangi usta bulduysa eninde sonunda bulmuşlar. Adam araçtan soğudu sattı sonunda. Velhasıl anadoluda bazı yerlerde bu tür araçlar problem, reno9 ve şahinden iyisi yok oralarda ;)

iki yıldır at jimny kullanıyorum yakıtı biraz fazla bagajı dar ama 4 yetişkin defalarca ( 360 km ) istanbul - çanakkale arası yol yaptık çokta rahatsızlık çekmeden ( 192 boy 110 kg olduğumu belirteyim). Ağır off road deneyimim olmadı aracımı standart haliyle kırda bayırda kumda orman yolunda ve çamurda kullandım bana yetiyor. Şehir içindeyse park yeri olsun trafikte olsun bir çok artısı var. Kişisel olarak tavsiye ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR