Jimny için yükseltme ve kilitli diferansiyel tavsiyesine ihtiyacım var !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cetinartan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,856

cetinartan

2004 Suzuki Grand Vitara 2.0/AT 225/75/16 +5cm
Yer
İstanbul
Merhaba gezenbilirciler, sizlerin tecrübelerine dayanarak birkaç konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.

Kısa bir süre önce 2005 model bir Jimny AT satın aldım ve araca ufak ufak modifikasyon yapmak istiyorum. Ciddi off-road yapmayacağım için M/T lastik takmak yerine aracın standartdında bulunan H/T lastiklerini Bridgestone Dueler A/T694 lastikle değiştirerek işe başladım ve hafta sonunda yeni lastiklerle bir deneme yaptım. Çok ağır olmayan şartlarda lastikler gayet iyi performans verdi. Yerde 8-10 cm'lik yumuşak çamur tabakası olmasına rağmen lastikler çok iyi çalıştılar ve beni yolda bırakmadılar.

Şimdi de sıra aracı biraz yükseltmeye geldi, ancak profesyonel bir yükseltme kiti takmak istemiyorum ve bu işi hem daha basit hem de daha ucuz bir yöntemle halletmek istiyorum. Hafta arası binek arabamı kullandığım için (dizel olması sebebi ile tasarruflu :smiley:, Jimny de eşim tarafından şehir içinde kullanılıyor ve onun da kolaylıkla kullanabileceği şekilde bir yükseltme olmasını tercih ediyorum. Ben ancak hafta sonunda orman içlerinde, yaylalarda falan Jimny'yi kullanabiliyorum, gittiğim yerlerde de genellikle ağır arazi şartları olmuyor ancak aracın yine de altını bir kayaya falan vurmak istemiyorum. O yüzden aracı yerden 4-5 cm yükseltecek get uygulaması düşünüyorum. Ne dersiniz ?

Yükseltme sonrasında da en azından çamur ve karda işime yarayabilecek bir kilitli diferansiyel edinmek istiyorum. Bunun için de buradan okuduğum kadarı ile piyasada değişik modeller varmış. Nasıl bir sistemi bana tavsiye edersiniz ? Eski 4x4 araçlarda olan poryadan kilit gibi basit ve ucuz sistemler Jimny için de kullanılabilir mi ? Var ise bunları nereden temin edebilirim.

Bu konulardaki değerli bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Jimny için yükseltme ve kilitli diferansiyel tavsiyesine ihtiyacım var !

Hayırlısı olsun oldukça güzel tercih Jimmy
Dediğiniz gibi fazla ağır offroad düşünmüyorsanız aracınızı da fazla yükseltip asfalttan da fazla uzaklaşmaması için en iyi yükseltmenin 3 cm olacağı kanaatindeyim.
Standart lastikleri ile bile oldukça başarılı bir araç . Yay altı takoz uygulaması maliyet açısından mantıklıdır, sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Ön poryalar kilit değildir sadece ön difransiyeli devreye sokar yada çıkartır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=43290.0;topicseen
Bu linki de bir inceleyin takozlar tahmini 200-250 tl gibi söküp takma işçiliği de 150-200 tl arasıdır.

Çok teşekkürler cevabınız için. Bu takozları nereden bulabilirim? Bunların çeşitleri var mıdır?

cetinartan' Alıntı:
Çok teşekkürler cevabınız için. Bu takozları nereden bulabilirim? Bunların çeşitleri var mıdır?
Bu takozları kendiniz tornacıda yaptırabilirsiniz , genelde teflon tarzı malzemeden yapılıyor ama ben kırılıp kopmalara karşı alüminyumu tercih ediyorum..

Bana da plastik olanlar pek sağlam gibi gelmedi okuduğumda. Alüminyum olanını tercih edebilirim bende. Peki bunun hazır olarak satılanı yok mu, maalesef tanıdık bir tornacı yok ve de bu işlere ayıracak vaktim hemen hemen yok gibi, o yüzden hazır olanı bulabilirsem iyi olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.