<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 160076" data-quote="Aykut-jenissary" data-source="post: 1450083"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1450083"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1450083">Aykut-jenissary' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Yeniçeri adını neredeyse 20 senedir kullanıyorum. Mevcut politik durum oluşmadan çok önce. Internette göreceğin Jenissary taglerinin %85-90 benimdir. Bu sebepten dolayı değiştirmek istemiyorum. Ayrıca çok tezat değil. <br />
Bende defender yok. Unimogları bende çok beğeniyorum ve almakda isterim birtane ilerde. Seninkide güzel görünüyor (Bu araç ruhsatta kamyonmu geçiyor yoksa kamyonetmi?). Ama boyası arazi aracı için yıpranmamış gibi duruyor. Bu arada defender arazideki sorunlu araçlardan. Sorunlar genelde türkiyede kullanılan düşük kaliteli yedek parçalardan kaynaklanıyor ve temiz iyi bakılmışını bulmak neredeyse imkansız. Yalnız tekrar Jimny, defender, unimog, ve sorrento ayrı araçlar. Hiç unimogu ağır çamur'a soktunmu? Yani lastikler tamamen yapışkan çamurun içinde kalacak şekilde. O zaman tork'un fazla fonksyonu kalmıyor maalesef.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Camura da soktum irmaga da soktum , vinc monteli kamyon geçiyor, 110 hp idi unimog rektefiyledim om 352 yi om 352A ya yükselttik ne icin daha fazla tork için Yeniçeri ocağina Türkler alinmazdi bu bir, Sultanin kapi kuluydular (mali kolesi) iki , sultan neden bu adamlari balkan cocuklarindan yani halk tabiriyle çavurdan çünkü Türkten korkmuş bana isyan eder yerimi çalar demiştir yani yeniceri sultanla Turk ahalisi arasinda bir tampondur , yeniceri osmanlinin diregidir yikildiktan 100 sene sonrada Osmanli cokmustur sonuc itibariyle yeniceri de Turk degildir Osmanlinin da Turk oldugu tartisilir mesela ben Yörugum Tekeliyim bizim burada 1 adet osmanli mimari yapisi yok Antalya Burdur İsparta Mugla Mersin madem Osmanlı cok Türkte neden %100 Türklerin yaşadığı yere bir eser bir bırakmamış . Milliyetci bir insan olarak tarih okumalarını iyi yapalım İslam sentezciligini milliyetcilik diye yemiyelim dikkat..<br />
<br />
ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi</div>