Jimny Yükseltme ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,150

Etiketler
Ynt: Jimny Yükseltme ?..

Volkan kardeşimin 2006 jimnj sinde kamber/kaster acısı kendiliğinden vardır yükseltmeyle alakası yoktur
benimde tavsiyem ister yay ile ister get ile yükseltme yapabilirsin sorun olmaz demiyorum illaki araç yükseleceğinden orjinal halinade etkilenme olacaktır

yosunbusra' Alıntı:
bunun sızı ılgılendırdıgını hıc sanmıyorum ;)

XJ sahibi olarak ilgileniyorum aslında, arka tarafı yayla nasıl yükselttiğinizi paylaşırsanız bizde makaslardan kurtulup yönteminizi kullanabiliriz. ;)

Yosunbüşra arkadaşım Fikir özgürlüğü başka şey, "çamur atayım, izi kalsın" başka... Önce Yazım uslübuna ve tarzına dikkat et, :mad:

Beğenmediğin Mehmet Becce Türkiyede yapmayı düşündüğün sporun öncülerinden ve ilk Offroad klübünü kuranlardandır, ayrıca yaptığı kitler ve sistemler bir çok ülkede ve yarışlarda başarı ile kullanılmaktadır. Al alma o ayrı mesele. Ama çamur atmana izin vermem, kendisinide çok severim.

Mustafa Kemik abimiz yine eski Offroadcılardan olup Gezenbilirde ciddi emeği olan, bu platformun Türkiyenin sitesi olmasını sağlayan isimlerdendir. Gezenbilir sayesinde bu paylaşımları buradan yapabiliyoruz.

Bunları hatırlayıp saygı çerçevesi içinde konuşulacaksa buyrun. Gezenbilir megolaman, çamur at izi kalsın diyip lafını haddini bilmeyenlerin yeri değildir. :mad:

Arkadaşlar olayın bu boyutlara gelmesi hakikaten beni üzdü. :-[ Konu amacı dışına çıktı. Fikrini esirgemeyen herkese teşekkürler. Ancak Mehmet becce Abimizin setinin pahalı olması sebebiyle şuanda yaptırmayı düşünmüyorum.Ama İMKAN olduğu zaman hiç düşünmeden yaptıracağım.

Mustafa (MK51),Hakan (Offroadpassion),Alper(Alps),Murat (MC),Selçuk(Sellçuk),Dursun (Reis28) abilerimize ve Yunus arkadaşıma verdikleri öneriler içi teşekkürü bir borç bilirim.

Yosunbüşra arkadaşımıza paylaştığı görüş için teşekkür eder ama kişileri yıpratmadan,verdiği görüşleri kanıtlara dayandırmadan sunmanın YALNIŞ olduğunu hatırlatmak isterim. :mad:

Alper abimin dediği gibi GÜVENLİ SÜRÜŞLER ;)

Değerli büyükler,Sevgili arkadaşlar...

bu tür açıklamaları ve dialogları defaten bu platformda görmekteyiz..
aslen,hiç kimsenin kimseyi eleştirmek için yazdığını düşünmüyorum..Konu birden alıp başını gidiyor.Burada büyüklerimiz ve emek sarf eden arkadaşlarımızdan anlayış,hissiyatlarını sanal ortamda aktarırken yanlış anlaşılan kardeşlerimizden de nazik bir özür bekleriz.

konunun esasına gelecek olur isek,Becce abimiz emekleri ve bilgi birikimi yatsınamaz bir büyüğümüz..Vitara yükseltmek,tampon,vinch,kilit vs.modifi 'ni bir telefon kadar yakın hale getirmiştir..Bu bile bizlere yaptığı en büyük yardımdır..

Kardeşimiz de bir tüketici olarak kendi görüşlerini beyan etmiştir.Ben falanca buzdolabı,B'den daha kullanışsız derken,servis manuel'ini ezbere bilmeme gerek yok sanırım..birgün kapağını açmışımdır,kapatırken kapağı ses yapmıştır,bunu söylerim..Sonuçta eleştirilere de açık olmalıyız..Ne de olsa bu sistemler profesyonel olarak ticari kaygılarla,para karşılığı satışa sunulmaktadır..Ticarette eleştiride olacaktır,övgü de..

NOT: Jimy'lerin ön düzeni bütün aks olduğundan,ister yükseltilsin,ister alçaltılsın,ister yan yatırılsın, camber-caster,tow in & out vs.kesinlikle değişmez..

kalın sağlıcakla

Eleştiri yapılmasına bir şey diyen yok sanıyorum, eleştirinin şekli, ve doğruluğu önemli. Hiç bir dayanağı olmayan; kullananlar şikayetçi, yayla yükseltme daha verimli gibi eleştiriden çok çamur atma tarzında ki yaklaşım hoş değil. Şu araç kullandı, şu şikayeti var gibi somut bir eleştiri olsa eminim Becce abimizde ilgilenir ve sorunu çözme yoluna giderdi. Ama yapılan eleştiri hayal ürünü ve maksatlı görünüyor.

Sabit dingilde olsa direksiyon sistemi yükseltmeden olumsuz etkileniyor ve aracın süspansiyon geometrisi bozuluyor. Bende sabit dingilli aracımı ağır offroad yapmadığım için ve tek amacım aldığım MT lastikleri sığdırabilmek olduğundan kit kullanmadan yükselttim, ancak Skyjacker gibi ürünlere laf etmek pek haddime değil bence. Yükseltme sırasında üzerinde en çok kafa yorduğum ve zaman harcadığım kısım direksiyon sistemi oldu. Neyse ki Jeep için Amerikan forumları teknik bilgi dolu, ayrıca bu işe çok zaman ayırmış arkadaşlarımızın tecrübeleri var, iyi ustalarımız, parçacılarımız var, yükseltme sonrası oluşan sorunlar bir bir çözüldü bunlar sayesinde. Mehmet Becce gibi bir üstat Suzuki kullanıcıları için bir şanstır, bunca yıllık emek ve tecrübe bu kadar kolay harcanmamalı diye düşünüyorum...

Jimny yükseltme kiti böylemi ( set bu kadar mı ? ) eksik parça varmı? İnternette dolaşırken yabancı sitelerde jimny yükseltme kiti adı altında bu resimler var ancak dediğim gibi yabancı olunca tercümede sıkıntı çektim. Mehmet becce nin sitesinde fotoğraf açılmıyor.Yadımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

jimny3inç.jpg

jimny2inç.jpg

jimny3inçç.jpg

Eğer bu kitlerden alınsa 2" lik komforlu tipte lastik çapını da fazla büyütmeden mesela 28" yolda gidişi ne kadar bozulur.Kullananlar daha iyi bilecek yardımcı olurlarsa sevinirim.

Jimny i yükseltmeden iyi bir vinç alsak arazide takıldığımız yerden bizi kurtarmazmı? ::smiley:

Tunjimny' Alıntı:
Jimny i yükseltmeden iyi bir vinç alsak arazide takıldığımız yerden bizi kurtarmazmı? ::smiley:
İyi bir vinç, cift akü, alt koruma sacı ,
ama vincin kancasını takacak ağaç yada araç herzaman bulamayabilirsiniz
Jimny yükseltmenin amacı büyük lastik takabilmek için standart lastiklerle yüksetmenin pek faydası olmaz araç zate kısa olduğu için ortası zate değmez

ben yosun busra..
ancak bu yazılan yazıları ben yazmadım benım adıma gırıp yazan kendı hesabı olmayan bı arkadasım tarafından haberım olmadan yazılmıs ben sımdı fark ettım.. benım adımın gectıgı bı cok konuda yazılanlardan gercekten haberım yok..
konuyla ılgılı ozur dıler tekrar tkrar bununla ılgılı haberım olmadıgını ve sımdı fark ettıgımı dıle getırmek ısterım..
şans eserı gordum bu yazılanları..
ismimin bu sekılde anılmasından dolayı uzuldum..
kusuruma bakmayın..benım hatam kullanıcı adımı ve sıfremı bu yonde kullanıcagını bılseydım vermezdım guvenıp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR