Jimny'de LPG Kullanan Var Mı? (Acil)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msenol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,846
Ynt: Jimny'de LPG Kullanan Var Mı? (Acil)

tameray' Alıntı:
Hesabımın doğru olduğunu düşünüyorum. Otomatik vites deyince hep fazla yakacağını düşünürüz. Fakat otomatik vitesli araçların manuel vitesli araçlara göre 100 km ' de 1 lt daha az tükettiğini biliyormusunuz ? Google ' da otomatik vites sürüş teknikleri ile ilgili siteler var. Şu an için adını hatırlayamıyorum. Girdiğiniz zaman zaten göreceksiniz. Orada yazılı bilgileri okuduktan sonra aracı otomatik vites olan arkadaşlar bilgileri araçlarına uygulasınlar. O zaman aradaki farkı göreceksiniz.
Yalana gerek yok 6 lt yakıyodur, 10 lt yakıyodur neyse. Aracımın yakıt sarfiyatını az göstermek ne bana, ne de aracıma bir katkı sağlamaz. Sadece kendi kendimi kandırmış olurdum.

Otomatik vitesli araçlar az yakmaz. Easytronic vb isismlendirilen yarı otamatik şanzımanlı araçlar az yakar.
Fabrika ve test verisi 7.5 lt olan aracın 5 küsür yakıyor olması ilginç geldi sadece. Yalan söylüyorsunuz demedim.
(http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=62&baslik=Terios%201.3%2016V%20-Haziran%202001)
Aracınızla kazasız günler dilerim.

Konuyu dağıtmayalım lütfen. Diğer araçların sarfiyatlarını ayrı başlıkta takip edelim.

Etiketler

Yanlış anladınız ben sizi kastetmedim. Ortaya konuştum. Açıkçası bana da çok az geldi ama sonuç bu ne yapayım...

(Konuyu dağıtmayalım lütfen. Diğer araçların sarfiyatlarını ayrı başlıkta takip edelim.) Bu sözü kime istinaden söylediniz anlayamadım ?

tameray' Alıntı:
Yanlış anladınız ben sizi kastetmedim. Ortaya konuştum. Açıkçası bana da çok az geldi ama sonuç bu ne yapayım...

(Konuyu dağıtmayalım lütfen. Diğer araçların sarfiyatlarını ayrı başlıkta takip edelim.) Bu sözü kime istinaden söylediniz anlayamadım ?

Ben de ortaya konuştum sn. tameray. Sizin aracınızla ilgili daha fazla yorum yazıldıkça hatta 3. bir model de yorumlara eklenirse jimny ve lpg konusundan uzaklaşacağız. Bu başlığın jimnysine lpg taktırmayı düşünenlere faydalı olabilmesi için konuyu dağıtmayalım diyorum.

Cumartesi araziye girmeden montaj yaptırdığım yere götürdüm.
Ayar konusunda kalifiye elamanları montajda sorun olmadığını bir de serviste bilgisayara bağlatmamı istedi.
Kısır döngüye giriyoruz hayırlı olsun.

msenol' Alıntı:
Ben de ortaya konuştum sn. tameray. Sizin aracınızla ilgili daha fazla yorum yazıldıkça hatta 3. bir model de yorumlara eklenirse jimny ve lpg konusundan uzaklaşacağız. Bu başlığın jimnysine lpg taktırmayı düşünenlere faydalı olabilmesi için konuyu dağıtmayalım diyorum.
Anlaşıldı, haklısınız... İnşallah probleminizi en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz.

murat rolantide problem yaşıyorsan, hava akışmetrede arıza oluşmuş olabilir,birde bu lpg işini yapanların hepsi konusunda uzman degiller rast gele takanlar var,daha sonrada işi çözemeyince malesef başından savmaya bakıyorlar

Lpg de sorun yaşayanlar !ayar tutmuyor ,seri degil gaz yemiyor ,rolantide ve alt devirde titriyor ,agır kalıyor diyenlere cözüm..

parcacıdan aldıgımız buji kutusundan tırnak aralıgı 100-110 mikron gibi cıkar benzinde problem yaşatmaz ,

bujileri söküp tırnak aralıgını 0.70 olarak ayarlatın .farkı göreceksiniz ;)

başka bir şekli daha var +2 derece daha avans vermek .bu durumda benzinle calışma etkilenebilir .bujilerle netice alamaz sanız avans ile oynayın .

llpg kullanan aracların bujisi cabuk biter sık sık aralıgını kontrol edin aşındıkca tırnak aralıgı acılır . 20000 benzin -10000 lpg dir katologlada 40bin yazar o testler japon benzini kullanılıp yapılmştır ;D

Hasan abi,adamlar bölge bayisi ve bu yakada iyi bilinen bir servis.

Oğuz abi,
Montaj öncesi hiçbir sorun yoktu. Bujiler de yine montaj öncesi suzuki aksiyonda ngk iridium ile değişti.
Çekişte ve yakıt sarfiyatında hiçbir sorun yok.
Ayar yapmadan önce kutup başını söktüler. ECU kendini resetlesin diye sanıyorum, o da farketmedi.

Şu an benzinde de gazda da rölantide ara ara silkeliyor.
Boğaz kirlidir dediler; boğaz aynı boğaz kirliyse montaj öncesi de kirliydi. Yine de sökmeden kelebeği temizledim, bir faydası olmadı.

Bu hafta bir bilgisayara bağlatalım bakalım. Hata kodu vs. birşey var mı?

montaj öncesi suzuki aksiyonda ngk iridium ile değişti

buda kutudan cıktıgı gibi demektir aracınızda o an lpg muhabbeti yoktu ?

buji aralıgını 0.70 ayarlayın farkı göreceksiniz cekiş performans benzini aratmaz hale gelecek ;D

iridium lpg için dogru secim daha uzunmüddet dayanır 40-50 bin lpg de ömrü var deniliyor .

ben de bu yazılanlarda sonra bujı aralığını ayarlatmaya karar verdim vakit bulup servise gidebilirsem eğer yaptırcam,jımny gerçekten boyuna göre fazla yakıyo ama keyifli bir araç hani amerikanlar kadarda yakmıyo ;D ,,,,bide şu var ben daha öncede LPG li araç kullandım ve LPG gerçekten tat vermiyo ayar kaçıyo gitmiyo vs.vs ama benzin bu fiyatta seyret seyretikçe yapcak bişey yok ,

ne tip tank taktırdığınızı merak ettim ? bir fotoğrafını koyar mısınız

Bendekinin aynısı. Tek fark benim hortumlar solda.

jimny_lpg.jpg

LPG gerçekten tat vermiyo ayar kaçıyo gitmiyo vs.vs ??? ::smiley:

mekanik bir ayar degilki ? civatası somunu gevşesin .? elektronik program kutusunun içindende kacıp gitmiyor .??

herkes ayar kacıyor der :D

bujiler aşınıp aralıgı açılıyor ,bir nevii cabuk eskitiyor ,sık sık kontrol ile olayı kontrol altında tutmak mümkün . ;)

oguz1134' Alıntı:
LPG gerçekten tat vermiyo ayar kaçıyo gitmiyo vs.vs ??? ::smiley:

mekanik bir ayar degilki ? civatası somunu gevşesin .? elektronik program kutusunun içindende kacıp gitmiyor .??

herkes ayar kacıyor der :D

bujiler aşınıp aralıgı açılıyor ,bir nevii cabuk eskitiyor ,sık sık kontrol ile olayı kontrol altında tutmak mümkün . ;)
salt bujılerle alaklı değil mesele soğukta çok zor çalışır (karbiratörlüde özellikle)beyin donar ayrıca gerçekten ayarı kaçar sadece programlamayla alakalı değil bence programlatırsın yolda kötü gaz denk gelir bisürü sorun,tat vermiyordan kastım budur benzin yada mazotta yaşamıycağın bi sürü sorun yaşarsın,
Bu arada sizin tank bir hayli büyükmüş benim araçtaki 35 lt onun yarısı kadar,birazdaha yer boş ama çok çabuk bitiyo,

Haftasonu yarışları izledikten sonra lopez'e girdik. Çamurda yüksek devir çevirince rolanti sorunu ortadan kalktı.
Onun yerine arıza lambası yakmıştı o da zengin karışım mesajıymış.(Fakirleyince niye silmiyorsa artık :smiley:) Dün akşam Bostancı'da sildirdim.
Şu an sorunum kalmadı.

Buji aralığı konusunu açtım bilgisayarlı araçlarda oynanmaz sapıtır aracın dedi, kaldı öyle.
Lpg'lilerde katalizatör iptalini tavsiye ettiler. Yakıt hissedilir değişmez ama çekiş artar dendi. Şimdilik düşünmüyorum.

Bolu'ya gidip geldikten sonra Atiker ile ilgili son yorumu yapacağım.

arızayı ışığı siliniyo ama belli bir hızda bir süre yol gidince tekrar yanıyo ben bıraktım sildirmeyi ,bu arada 14 lt gaz yaktı benim araç 100 km de ,,,kesin ayar lazım kontağı kapattığımda ikaz sesi geliyo tüp göstergesinden zaten,filtreleri falan doldu sanırım,,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
sasaasso

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.