jlx vitarada hangi marka conta

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,181

hudev

Kamp II
Yer
çerkezköy
merhabalar.aracımın su eksiltmesi sorunun giderilmesi için yarın itibarı ile tamir işlemlerine başlıyoruz.büyük ihtimalle contadan şüphelendiğim için conta temininde nelere dikkat etmem gerekiyor .birdemotoru açmıken subap ayarlarınıda kontrol ettirmek istiyorum.ama ölçüler nelerdir bunu bilemediğimden yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: jlx vitarada hangi marka conta

Merhaba

Conta markası konusunda net birşey söyleyemeyeceğim fakat İstanbul Grand Otodan getirttiğim silindir kapak contasını 2 senedir sorunsuz kullanıyorum.Markası neydi hatırlamıyorum malesef.

Subap ayarına gelince 1.6 16 Valf motorunki emme 8 egzost 13.. Fakat bu ayarı tam yapacak filler çakısını muhtemelen bulamayacaksınız.Bu sebeple emme 10 - egzost 15 hafif sıkı yaptırın,8-13 e yakın bir ayar tutturursunuz.

Conta değişimi sırasında silindir kapağınıda taşlatmalısınız fakat eski araçlarda zaman içerisinde defalarca taşlanmış kapak orjinal yüksekliğini kaybediyor ve yeni contaya rağmen sorununuz çözülmüyor.Ben 93 Vitarama bu sebeple taşlanmamış daha genç bir kapak almak zorunda kalmıştım.Kapak yüksekliğinden sıkıntı çıkma ihtimaline karşı çift conta takmayıda düşünebilirsiniz.

merhabalar eren bey.çoktandır sohpet edemiyorduk.vesile oldu.tekrar selamlar..bende grand otodan kargo aracılığıyla contayı birkaç ay evvel aldım.tamir şimdi kısmet oldu.ama ustaya gösterdiğimde erhangi bir marka veya numara göremedik.ustada tereddütte kaldı.emin olablirmiyiz acaba.siz o zaman contaya dikkat etmişmiydiniz.yani şimdi öyle olunca karamsarlığa kapıldım.ama sizin grand oto açıklamanız beni rahatlattı.birde ilave edeyim.subap gaytlarını değiştirmem gerekirmi ?çümkü şu ana kadar hiç değişmedi.nereden temin edebilirim.nelere dikkat etmeliyim.şimdilik teşekkürler.

ya kim koyuyor bu reklamları.bunlar gereklimi.site yönecilerinin haberi varmı.bunlar gerekli ve yasalmı??benmi hiç dikkat etmedim.

v6 için almıştım duruyor

bende 2 kapak contas ı var servisten orjinal suzuki contası aldım sadece 2 conta 300 küsür tl ..

motoru sökmek istediğimden her türlü de contası lazım ..? yan sanayii takım conta ..içinde yok yok .120 tl .krank kecesinden tut olmayanı yok..

fiyatları farklı ..kaliteleride öyledir diye düşünüyorum.. ;)

kapagı hafif sinek kaydı taşlatmanız,,teste tabi tutturmanız catlagı kacagı varmı gibisinden..+ olarakda blok üstünde carpıklık varmı diye mastar ile rektefiyeciye bir baktırmanız hayırlı olur.

radyartörü yenileyin yada şişletin ..servisten orjinal termostet alın 55 tl fiyatı vardı ..bir dahada kapak acmadan senelerce binersiniz.. :smiley:+ birde kırmızı antifiriz.

Silindir kapak contasını orjınal kullanın piyasa contaları randıman vermiyor kendi aracım için bu hafta suzukıden aldırdım 130 tl

hudev' Alıntı:
merhabalar eren bey.çoktandır sohpet edemiyorduk.vesile oldu.tekrar selamlar..bende grand otodan kargo aracılığıyla contayı birkaç ay evvel aldım.tamir şimdi kısmet oldu.ama ustaya gösterdiğimde erhangi bir marka veya numara göremedik.ustada tereddütte kaldı.emin olablirmiyiz acaba.siz o zaman contaya dikkat etmişmiydiniz.yani şimdi öyle olunca karamsarlığa kapıldım.ama sizin grand oto açıklamanız beni rahatlattı.birde ilave edeyim.subap gaytlarını değiştirmem gerekirmi ?çümkü şu ana kadar hiç değişmedi.nereden temin edebilirim.nelere dikkat etmeliyim.şimdilik teşekkürler.

tekrar merhaba

Haklısınız uzun zaman oldu sohbet etmeyeli,kısmet bugüneymiş :smiley:
Şu an tam emin olamıyorum aslında ama bana gelen conta markalı ve göz dolduran birşeydi.. Dursun beyin dediği gibi orjinal veya en azından kaliteli bir yan sanayi alsanız iyi olur..

Ayrıca Oğuz beyin dikkat çektiği noktalar çok önemli,kapak ve blok yüzeyi kontrolu kesinlikle atlanmamalı..

Subap gaydlarına gelince.. el değmişken değişmesi çok iyi olur elbet,yanılmıyorsam 94 modeldi aracınız zamanı çoktan gelmiştir sanırım Grand otoda vardır,bulamazsanız sizin için Ankaradanda araştırabilirim..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Fotoğraf0004.jpg

Fotoğraf0006.jpg

Fotoğraf0009.jpg

Fotoğraf0010.jpg

Fotoğraf0011.jpg

merhabalar arkadaşlar.ısrarla fotoları göndermek istiyorum bir türlü gönderemedim.aracın silindir kapağını söktük.sorunun contadan olduğunu gördük.elimdeki contada açıkçası bana güven vermedi ve contayı orjinaliyle değiştirmeye karar verdim.bana verilen fiyat 160 tl sizce bu fiyat normalmi.

Fotoğraf0002.jpg

Fotoğraf0003.jpg

Fotoğraf0004.jpg

Fotoğraf0006.jpg

fotoda gördügüm conta orjınal kullanılmamış zaten yeni olanda orjınal degil ben orjınal contayı bir hafta önce suzuki yetkili servisinden 130 tl ye satın almıştım bu fiyata yüzde beş zam geldigi söylendi ona göre hesap yapın

şimdi gelelim birde olayın şu yönüne misal bırakın 50 tl 75 tl daha ucuz olsun conta o an için daha ucuz zannettiğiniz conta ile ödenen 2 masraf ödenen 2 işçilik ve asla telafi edemeyeceğiniz zaman kaybı değermiydi yarı ayrıya bile ucuz olsa

bakın bircok araçda bu yaşanıyo tamam yerli yan sanayide kullanılabileçek malzemelerde var ama hassas noktalarda yahu ne olacak denilen işler yüzünden tekrar tekrar masraf cıkar önemli olan burda satıcının size bunu acık a cık s öylemesi ve kararı kendiniz vermeniz gerekir conta ile kurtardığınıza sevinin bence cok daha büyük masraflarda acabilirdi size geçmiş olsun

merhabalar..daha önce contayı aldığım yerle görüştüm.zaman geçmesine rağmen yeni orjinal contayı göndereceğini söyledi.ama gelecek olan yeni contanın orjinal olup olmadığını nasıl anlayacağım.bana 155 tl fiyat verdi eskisinide 40 tl ye sayacak.fark olarak 110 tl yeter dediler.sizce erhangi bir sorun varmı.gelen yeni contada nelere dikkat etmem gerekiyor.

hudev' Alıntı:
merhabalar..daha önce contayı aldığım yerle görüştüm.zaman geçmesine rağmen yeni orjinal contayı göndereceğini söyledi.ama gelecek olan yeni contanın orjinal olup olmadığını nasıl anlayacağım.bana 155 tl fiyat verdi eskisinide 40 tl ye sayacak.fark olarak 110 tl yeter dediler.sizce erhangi bir sorun varmı.gelen yeni contada nelere dikkat etmem gerekiyor.

Orjınal conta gümüş rengidir malzemenin kalitesi zaten kendini gösterir

merhaba istanbulda özel suzuki servisiyim kullanılan antifiz çok kötü oldugundan dolayı contayı çürütmüş vede takdıgınız conta yan sanayi yine yakın yamanda aynı sorunu yaşarsınız

sayın cemafer neden aynı sorunu yaşarım.bu kesinmi?yaşamamam için birşey yapılamazmı?önerileriniz nelerdir.teşekkürler.

merhaba orjinal conta mutlak takmalınız birde pembe organik antifiriz kullanmanız lazım mobil castrol gibi bunları yaparsanız ustanızda silindir kapagını 1500 km sonra tekrar torklarsa sorun kalmaz ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR