Kabatepe Kampı Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,790

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Zaman zaman gittiğim hatta gökçeadaya gittikten sonra dönüşte bu kampa da uğrayıp bir kaç günde burada kalmak bizim için vazgeçilmezlerimizden olmuştur. şimdi kabatepe kampı ile gezi resimlerimi ve bu kamp ile ilgili linki sizlerle paylaşmak istiyorum. umarım bu bilgi paylaşımı ilgililer için faydalı olur.

KABATEPE TURİZM SAN.TİC.LTD.ŞTİ

Kemalpaşa Mah. Kabatepe Mevkii Eceabat - Çanakkale

Tel: 0286 814 1289 e-mail: info@kabatepe.com.tr

GELİBOLU YARIMADASI TARİHİ MİLLİ PARKI

İli : ÇANAKKALE
Adı : GELİBOLU YARIMADASI TARİHİ MİLLİ PARKI
Kuruluşu : 1973
Alanı : 33.000 ha.
Konumu : Marmara Bölgesi’nin batısında, Çanakkale ili Eceabat ilçesindedir.
Ulaşım : Çanakkale’den feribot ve motorla ulaşılır.

Osmanlı İmparatorluğu’nu saf dışı etmek ve Rusya’ya yardım amacı ile İstanbul’a ulaşmak isteyen İtilaf Devletleri, güçlü donanmalarına güvenerek Gelibolu Yarımadası üzerinden saldırıya geçmişlerdi. Burada Kurmay Yarbay Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Milleti’nin güçlü, insanüstü direnmesi ile karşılaştılar. 250.000’i aşan Türk şehidinin kanları üzerinde yükselen anıtlar ve yine 250.000’i aşkın İngiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin kemiklerinin gömülü olduğu alanları içine alan milli park, bütün dünyaya barışın değerini anlatmaktadır.

Görünecek Yerler : Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Kabatepe Tanıtma Merkezi ve Müzesi, Kanlı Sırt, Conkbayırı’ndaki yazıtlar, anıtlar ve Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer, Conkbayırı’nda İngiliz ve Yeni Zelanda anıt ve mezarlıkları, Mehmet Çavuş Anıtı, tamamı şehit olan 57. Alay Şehitliği, Anzak Koyu Anıtı ve mezarlıkları, Seddülbahirdeki Çanakkale Şehitleri Anıtı ve müzesi, Yahya Çavuş Anıtı, İngiliz Helles Anıtı, Alçıtepe köyündeki özel müze, Kilitbahir Kalesi ve müzesi, siperler, savaş kalıntıları, Seyit Onbaşı Anıtı ve Bigalı köyündeki Atatürk Evi görülebilir.

Mevcut Hizmetler : Saha içerisindeki Kabatepe mevkiinde günübirlik piknik yapmak mümkündür. Çadırlı kamp ve denizden faydalanma imkanı da bulunmaktadır. Ziyaretçilere günübirlik kullanım alanı olarak planlanmış sahada kır gazinosu, büfe gibi hizmetler de sunulmaktadır.

Konaklama : Kabatepe kamp ve günübirlik kullanım alanında çadır ve karavanla konaklama imkanı mevcuttur. Eceabat ilçe merkezinde oteller, Seddülbahir köyünde motel ve pansiyon bulunur.

İrtibat :
Çevre ve Orman Bakanlığı
Çanakkale Çevre Orman İl Müdürlüğü : 0 286 2138141
Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü : 0 286 2123417
Gelibolu Milli Park Müdürlüğü : 0 286 8141025, 0 286 8141128

Etiketler
Ynt: Kabatepe Kampı Gezimiz

Seyyah-34 objektifinden kabatepe kamp gezimiz. çekimlerde sürekli ceptel kullandığımdan görüntü bozukluğu için özür.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

GÖKÇEADA GEM?S?NDEN KABATEPE KAMPI.. (1).jpg

GÖKÇEADA GEM?S?NDEN KABATEPE KAMPI.. (2).jpg

GÖKÇEADA GEM?S?NDEN KABATEPE KAMPI.. (3).jpg

GÖKÇEADA GEM?S?NDEN KABATEPE KAMPI...jpg

Yine kabatepe kampına ait bir link daha detaylı resim ve bilgiler mevcut.

http://www.kabatepe.com.tr/galeri/galeri.html

slm kemal abi başka fatolar vardı onları kaldırdınmı göremedim acaba yeni oldugum için olabilirmi sitede

Karga kardeş o forum başka yerde burası benim kabatepe gezisi ile açmış olduğum bir forum. siz diğer forum sandınız galiba

slm kemal bey hala sitenin sitiline alışamadım nerden nasıl bakılır benim profil resmimi görebiliyormusun

Kabatepe'de uzun süre kamp yapacaklar için mini buzdolabı hizmeti de var, yanınızda uzatma kablonuzu ve seyyar lambanızı bulundurmak faydalı oluyor. bir haftalık kampa kettle bile götürüp acayip pratik şekilde kahve ve çorba ihtiyacımızı giderebilmiştik :smiley:

bir de Kabatepe'deki kadar temiz bir denizi henüz hiçbir yerde görmedim, balık sürüleri arasında yüzmek çok keyifliydi. yazın haftasonları biraz kalabalık olabiliyor ama kesinlikle tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR