Kaçkar Trans Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BENIMBEN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,981

BENIMBEN

Toprak yoksa .....
Yer
İSTANBUL
Değerli doğa dostu dostlarım. Ben bu yaz kaçkar trans yapmak istiyorum. Bu konuda tecrübeli dostlarımdan yardım isityorum.Nelere dikkat etmem lazım mesela gitmiş arkadaşlarım varsaki vardır bana blgi verirse sevinirim.

Hocam yanlızmı gitmeyi düşünüyorsunuz? Daha doğrusu birkaç kişi ile yada bir gruplamı? Eğer düşündüğünüz bir grup yada planladığınız bir organizasyon yoksa; uygun bir tarih kararlaştırarak gezenbilir ailesi olarak gidelim derim...Zaten birçok arkadaşın bu konuda isteği var sanırım...Sedat hocamda Karadenizde yayladan yaylaya, etkinlikten etkinliğe koşmak istiyorum demişti İSTİYORUM başlıklı konuda...Bence araçlarla vede grup olarak çadırlarımızıda alıp gidebiliriz ;) :smiley: :D

Ynt: Kaçkar Trans Yardım?

Valla bana gezenbilir olarak gitmek çok daha süper olur gibi geliyor.Gidelim valla.Ben ağustos ayının 15 inden sonra için planlama yapmayı düşünyordum.

Tarih olarak Ağustos 15'ten sonrası en uygunu olur bence zaten.

Ben Kaçkarlar'ın güneyine dolanıp oradan zirveyle birlikte Trans Kaçkar yapmıştım. Şöyleydi rota: Hevek Yaylası'na kadar araçla, oradan Olgunlar Yaylası üzerinden Dilberdüzü'ne. Gece Dilberdüzü'nde kaldıktan sonra sabah erkenden zirve, bir gece daha Dilberdüzü'nde. Ertesi gün tekrar Olgunlar Yaylası'na gelip bu sefer Hevek yerine Dobe Yaylası üzerinden Naletleme Geçidi'ne. Adını hakeden bir yerdir:smiley: Geçidi geçince zaten Karadeniz Gölü'ne gelirsin. Benim en sevdiğim göllerden birisi burası. Orada kalırken biraz yukarılardaki Deniz Gölleri'ne yürüyüş yapabilirsin. İstersen Deniz göllerinin oradan Kavron'a inip Ayder'e, istersen Karadeniz Gölü'nün oradan aşağıya vurup Çaymakçur üzerinden Ayder'e gelebilirsin.

Güzel bir rota bence bu. Ara kademeleri durumuna ve isteğine göre kısaltıp uzatabilirsin...

Selamlar...

Evet arkadaşlar bu konuda kim önder olur benim ilk gidişim olcak.Kendimi para maksatlı yurlara kaptırmak istemiyorum. Kafam çok karıştı.Birde yarışır gibi gezmek istemiyorum bu açıdan çok önemli..

Kendi başına gitmek daha güzel tabi ama iyi bir turla gidersen de yarış gibi olmaz bence. Piyasada bu işi iyi yapan şirketler var. Tabi maliyet farkeder çünkü onlar her türlü ekipmana, rehberlere, taşımaya da para veriyorlar ve de kar ekliyorlar. Taşıma dediğim genelde büyük çantaları katırlarla taşıyorlar ya onu kastediyorum.

Ben geçen yaz yapamadığımı yapıp motorsikletle giderim belki, tabi Trans Kaçkar yapmam bu durumda:smiley:

Giderseniz www.geziyorumlari.com'a da yazmayi unutmayın tecrübelerinizi:smiley:

iYİ TUR demek isim yapmış demek nedir bu işi iyi yapan duayen firmlar. Varmı tavsiye

Bülent bence acele etme, ağustosa daha çok var. Bir aksilik olmazsa o tarihlerde bir Trans Karadeniz faaliyeti planlıyoruz zaten. Araçlarda bol bol yer olacak ;) Haziran gibi program belli olur...

Evet kesinlikle ağustos gibi gitmeliyiz...Ve araçlarla gideceğimiz için çok daha güzel olur...Vede araçlarda yer sorunu olacağını sanmıyorum...Gelmek isteyen dostlar şimdiden ağustosa göre ayarlasınlar kendilerini ;)

Arkadaşlar Ağustos diyoz da bi detaylayalım. Mesela ben en fazla bir hafta izin kullanabilirim. Bizim tur ne kadar sürer. Ayrıca uzun yolda çok nefis araba kullanırım. Benim arabamda herkes uyur bilader.

Evet anlaşıldı mevzu sedat paşam.
Sende bizi hepten cahil yaptın araçla kaçkar trans olmıcanı biliyorum.

Bukla'yı tavsiye ederim ben tur olarak. Bildiğim kadarıyla Karadeniz'e en çok insan götüren onlar. Sahipleri de rehberleri de keyifli insanlar. Ben şahsen memnun kaldım kendi turlarımdan...

aslında yayladan yaylaya jip safari planı vardı o planı uygulamaya koysak Kaçkarlar üzerinden Maçahele kadar gitsek süper olur :smiley: tarih olarak ta Ağustos sonu gibi mükemmel zaman bence

Deep' Alıntı:
aslında yayladan yaylaya jip safari planı vardı o planı uygulamaya koysak Kaçkarlar üzerinden Maçahele kadar gitsek süper olur :smiley: tarih olarak ta Ağustos sonu gibi mükemmel zaman bence

Abi Aslında bu Konuyla İlgili İki Super Fikir Var.

İlki Eski devirlerde Kullanılan Bir Yol Varmış İpek Yolu Baharat Yolu Artık İsmi Her Neyse Bu Yol Fatsa Kıyılarından Başlayarak Ordu,Giresun,Trapzon Yaylaları Üzerinden Devam Ediyormuş Bu Yolun Varlığı Araştırılıp Bir Farklı Bir Gezi Düzenlenebilir.

İkinciside Potaş ın Doğal Gaz Boruları İçin Açmış Olduğu Bir Boru Hattı Yolu Var Biz Bu Yolun Bir Kısmından Gecen Yaz Jeeplerle İlerledik Cok Zevkli Ve Kısa Bir Yol Aslında Bu Yola Gırme Amaçımız Yaylada Yanlıslıkla Yola Benzer Bir Şeye Saptık Sonra Bayağı İlerledik Yaylacılardan Öğrendik Sonrasında Oranın Doğal Gaz Boru Hattı Yolu Olduğunu

Bunlar Denenebilir

Sadece Bir Fİkir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler