Kafam karıştı..Hangi XJ modeli ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gargamel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,841

gargamel

Kamp I
Yer
İstanbul
Xj serisi yaklaşık 20 senedir üretiliyor ama çeşit çeşit değişimlere uğramış ,versiyonları artmış. ama bu xj lerin tam kalıbına oturduğu tam anlamıyla bu işi bitirmişler diyebileceğimiz modeli ve model yılı nedir? Mesela bende bir xj almak istiyorum ama (88-94) (94-96) ve (97-2000) aralarında farklılıklar var ilanlara baktığımda.biraz tavsiyede bulunursanız sevinirim ..Şimdiden teşekkür eder herkese ii günler dilerim..

Etiketler
Ynt: Kafam karıştı..Hangi XJ modeli ??

Vergi ile derdiniz yoksa yeni model alın, vergisi düşük olsun isterseniz 91 ve sonrası modelleri tercih edin... deli gibi modifiye edicem V8 atıcam, kesip kamyonet yapıcam derseniz 90 ve öncesi modelleri tercih edin :smiley:

Ben iç mekan nedeniyle 98 modeli tercih ettim, vergiye katlanabilecekseniz yenisi iyidir.

88-2000 arasında cok fazla mekanık olrak bır fark yok
eskılerde high output olmayanlar var yeni beygir düşük
daha yeni modellerde beygir hep aynı
2000 lerde atesleme farklı bodin her bujinin üstünde sorun cıktımı malıyetlı
2000 ller 16 jant ayrıca arka frenler disk eskiler kampanan kampana lara arazide kum camur giriyor cabuk bitiyor
97 den eskılerde ıcı farklı muzık sıstemı farklı country spoer lımıtedler de de arasında fark var ısıtmalı koltuk muzık sıstemı gıbı
alıp azazide arabanın dibine kadar kullanacaksan bence hıgh output olan 190 beygir eskı model alıp 90 lardan
onu yükleyip arazide binmek

HO olmayan makinelerde RENIX (Renault Bendix) enjeksiyon sistemi varken HO olduktan Chrysler'in enjeksiyon sistemine geçtiler... beygir farklı olmasına rağmen yakıt sarfiyatları aynı.. eskil modellerin manifold sistemi CJ lerle aynı rahat nefes alıp veremiyor...

91 96 kullandım suanda 00 var ,
konfora lukse ve gorunuse onem verıyosan ozellıkle ıc mekanda 97 ve sonrası

1 gün içinde 3-5 cevap gelmesine rağmen o kadar güzel bilgiler ldımki belkide 3-5 gün işi gücü bıraksam bunları soracağım insan bile bulamayabilirdim teşekkür ederim..Herkesten yorumları bekliyorum bu konu XJ için bir klavuz teşkil edecektir..Tekrar teşekkür eder ii Güler, Çamurlu günler dilerim :smiley:

98 model Sport kullanıyorum, Country'ye göre donanımı eksik, neyseki benimkinde deri döşeme var; olmayan sportlarda var çünkü, Country.lerde sunroof ve elektrikli koltuk olanlarda mevcut. 150 binlere geldi benim makine; bir yıl oldu ben alalı 140 binlerde almıştım. Şu ana kadar ciddi bir sorun masraf çıkarmadı, ufak tefek ıvır zıvır işler çıkartıyor. Çok ağır off-road yapmadım, 2" yükseltme, snorkel ve çamur lastikleri taktım, orjinal LSD var arkada (hepsinde çıkmaz) doğa gezileri yaptık daha çok, arabamı kolladım kırmadım oda beni hiç üzmedi. Bir kere yolda bıraktı oda kendi hatam arazide bir yere vurup şanzıman radyatörüne giden boruyu kırdım, şanzıman yağı boşaldı araba kaldı. Bunun dışında hüç üzülmedim. Ağır off-road yapanlarda var sitede, Mustafa Abi, Yüksel gibi onlarında sorunları yok. Özetle masrafsız, masraf çıkarsada ucuza hallolucak (diğer arazi araçlarına göre) bir araç. Biraz daha geniş, daha konforlu olabilirdi ama değil, olsun en azından canımı yakmayacağına inandığım bir araç. Eskileride taş gibi yeterki yorulmuş bakımsız araç almayın. Biz Abime çok XJ aradık ama uygun fiyatlı düzgün bir şey bulamadık o sıralarda sonra Pajero aldı; şans işi bazen pırıl pırıl araçlar çıkabiliyor, içinize sinmeyen aracı almayın, ben nerdeyse bir yıl araştırdım ;)

Aksesaur dışında önemsenebilecek bir arka diferansiyel farkı var. Ön hep aynıdır: Dana 30. Arka için 1997 ve öncesinde: Dana 35, sonrasında: Chrysler 8,25" olduğu yazılıyor bazı yerlerde ama benim bildiğim Türkiye'de 2000 ve 2001 modellerde Chrysler 8,25" olduğu. Benim 2000 model Cherokee'mde C 8,25" var arkada. Avantajı Dana 35'e göre daha sağlam olması. Tabi bu durum mesela kilit takmak istediğinde aynı marka kilitte TR fiyatıyla önemli bir fark yaratabilir. Bu da dezavantajı (Benim taktığım Detroit kilitte mesela $200 gibi bir farkı oldu. Seçmeli kilitlerde daha fazla olacaktır.). Bu arada 87 civarı Dana 44'lü modellerde var. Ekstrem bir araba yapıcam diyorsan o modellerle de ilgilenebilirsin. Bugüne kadar difransiyel problemi yaşamadığım ve bu konuda tecrübem olmadığı için daha teknik detaya girmeme gerek yok ama bu da model yılları arasında önemli bir fark. Bilgin olsun.

Iksje, Isoff oyunlarında Ercova'daydınız sanırım, aracınız çok güzel nazar değmesin ;)

Bnece çok güzel bir ayrıntı iksje teşekkür ederim...Alırken bu detayıda geçmem en azından sorarım yada bakarım

Benim bir jeep almak istememin bir çok sebebi var ama en önemlisi beni şehir hayatından uzaklaştırabilecek en güçlü şey aracım olacak..bütçeme gelince 30.000 TL ye kadar bir araç düşünüyorum en başında XJ geliyo aslında tek onu düşünüyordum ama piyasada istediğim gibisini bulamıyorum ama 1999 model Grand Cherokee 4.7 ler var piyasada 28.000 le 35.000 tl arasında onlarada biraz gözüm kayıyor..Çok kararsız kaldım milet .aslında en kötüsüde bu kararsız kalıp doğru aracı bulamassam ???!!!! :-\ :-\

30.000 YTL XJ için çok iyi bir bütçe, yeni model alıp dilediğiniz şekilde yapıp bir iki senelik vergi için para bile ayırabilirsiniz. 2009 vergisini ödemek istemeyenler bu aralar uygun fiyata araçlarını satacaklardır. Geçen sene aynı zamanlarda almıştım ben aracımı, istenen rakamdan yaklaşık olarak 4000 YTL indirim yaptırdım. Bu aralar araştırmalarınıza ağırlık verin, zaman ayırın iyi bir araç bulursunuz.

WJ bence çok güzel bir araç, sahip olmayı isteyeceğim araçlardan biri, ancak arazi için yazık olur o araca bence. Bunun yanında bir sorun olduğunda parça fiyatları XJ.e göre çok daha pahalı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR