Kafamda birçok soru işareti var IVECO DALLY 15m3 PANELVAN araçdan karavan yapma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahenk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,107

ahenk

Yeni Üye
Yer
bursa
merhaba bursadan yazıyorum adım ahmet enes IVECO DALLY 15m3 PANELVAN araçdan karavan yapmak istiyorum tum çizimlerini yapdım kafamda birçok şey canlandırdım hemen hemen 4 senedir bu araba uzerinde çizim yapıyorum yaşım 22 şimdi çizimlerimi sonlandırmak ve uretime geçmek istiyorum surekli internetde araştirma içersindeyim çok fazla karavan adi altında araç var evindeki eski çikma mobilyayi pejo j9 a takıp karavan ruhsati nasıl alabiliyor anlamıyorum a-dan-zye tum planlarım hazır izalasyondan havalandirma elektirik elektironik su giderleri banyo vc gibi neyse kısa tutayim sorularıma geleyim

1. IVECO DALLY 15m3 PANELVAN aldım ne yapmam gerekiyor ilk projemi çizilmesi gerekiyor çizilen proje onay aldıkdan sonramı karavan imalatina geçmeliyim
2.Karavanda yapılan mobilyaların işcilik faturasımı gerekli tuvden geçebilmek için kendim yapsam olmazmı
3.bu projeyi kim çiziyor ne kadar üçret alıyor
4.bursada birkaç karavan imalati yapan şirket var onlaramı gitsem desemki proje ile mobilyaları siz yapın bana yeter gerisini ben yapmak istiyorum bu ola bana kaç bin Tl tutar
5.araba 3500 kg olması gerekiyor max b sinifi ehliyet ile kullanmak için bu kgyı kantardan raporlamı ispartlıcam su depoları boş yada yolu olmasına bakılıyormu çunku arabayı 3500 kg sabitlersin ama özel eşyalar filan derken 500 kg olur buda 4000 kg yapar yanı b sınıfı ehliyetin ustune çikiyor bu işlemler nasıl hesaplanıyor
6en önemlisi bu resmi işlemlerde ne kadar param gidecek onu bilmek istiyorum panelvan araçı karavana çevirme(çizim proje tuvturkden geçiçek duruma gelene kadar)

karavan.jpg

karavan2.jpg

karavan3.jpg

karavan4.jpg

karavan5.jpg

Etiketler
karavan
Ynt: Kafamda birçok soru işareti var IVECO DALLY 15m3 PANELVAN araçdan karavan yapma

Ahmet bey öncelikle aramıza hoşgeldiz aracınız ve amacınız hayırlı olur inşallah benim size tavsiyem eğer profesyonel bi karavan istiyorsanız bu işi erbabına yaptırmanızdır ,bu firma A firması,B firması olabilir önemli olan sizin bütçenize ve isteklerinize cevap verebilmesidir ,yok kendi karavanımı nasıl olursa olsun kendim yapıcam dersenizde biz hep yanınızdayız elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce her türlü yardıma açığız tekrar hayırlı olsun saygılar.
DOLLY KARAVAN
BÜLENT SOYDAŞ

Ynt: Kafamda birçok soru işareti var IVECO DALLY 15m3 PANELVAN araçdan karavan yapma

ahenk' Alıntı:
1. IVECO DALLY 15m3 PANELVAN aldım ne yapmam gerekiyor ilk projemi çizilmesi gerekiyor çizilen proje onay aldıkdan sonramı karavan imalatina geçmeliyim
2.Karavanda yapılan mobilyaların işcilik faturasımı gerekli tuvden geçebilmek için kendim yapsam olmazmı
3.bu projeyi kim çiziyor ne kadar üçret alıyor
4.bursada birkaç karavan imalati yapan şirket var onlaramı gitsem desemki proje ile mobilyaları siz yapın bana yeter gerisini ben yapmak istiyorum bu ola bana kaç bin Tl tutar
5.araba 3500 kg olması gerekiyor max b sinifi ehliyet ile kullanmak için bu kgyı kantardan raporlamı ispartlıcam su depoları boş yada yolu olmasına bakılıyormu çunku arabayı 3500 kg sabitlersin ama özel eşyalar filan derken 500 kg olur buda 4000 kg yapar yanı b sınıfı ehliyetin ustune çikiyor bu işlemler nasıl hesaplanıyor
6en önemlisi bu resmi işlemlerde ne kadar param gidecek onu bilmek istiyorum panelvan araçı karavana çevirme(çizim proje tuvturkden geçiçek duruma gelene kadar)

Öncelikle hoş geldiniz. Sonrasında çizimlerinizde dikkatimi çeken bir hata: Duvarların düz olduğunu varsaymışsınız. Dilerim uygulama aşamasında sorunla karşılaşmazsınız. Sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

1. Projeyi önceden çizdirmeniz şart değil. İmalatı yaptıktan sonra projesini çizdirip onay alabilirsiniz. (Uygulama ile projenin farklı olmaması için bu daha mantıklı da olabilir.)
2. Buradaki forum başlıklarını okursanız pek çoğumuzun kendi aracını kendisinin yaptığını görebilirsiniz. Yalnız başlıklara baksaydınız da yeterdi. Size tavsiyem öncelikle forum mesajlarını okuyun, okuyun, okuyun. Burada sorduğunuz soruların pek çoğunun cevabı orada var. Pek çok kişi (buna ben de dahilim) normalde başka topikler altında cevaplanmış sorulara cevap vermek istemez. (Benim bugün veresim geldi :smiley: )
3. Farklı yerler var. Benim bildiğim bir tanesi (yanlış hatırlamıyorsam) Cumhur beydi. Yusuf Aybek'in topikinde telefonu olması lazım.
4. İmalatı profesyonel firmalara yaptırırsanız, firmasına göre ve neleri dahil ettirdiğinize, hangi kalitede malzeme kullanıldığına göre fiyat değişecektir. Size benden önce cevap veren Bülent Usta Ankara'dadır. Yaptıranlar çok memnun. Yine tartışmasız en beğenilenlerin başında gelen imaj karavan (galiba) İzmir'de ama fiyatlarının biraz daha yüksek olduğu söyleniyor. Sally karavan sanırım Adapazarı civarında olacaktı. Size yakın bir yerler de vardır eminim. Ama pek çok kişi iyi bir ustayla çalışmak adına aracını başka bir şehire götürmeyi tercih ediyor. Bir kısım topiklerde kötü imalatçıların yarattığı acıklı hikayeleri de okuyabilirsiniz. Bilmediğiniz bir yere gitmeyi hiç tavsiye etmem.
5. Aracın istiap haddini aşmak, ehliyete bağlı bir sorun değil. İzin verilen kiloyu aştığınızda doğrudan ceza yersiniz. Yeni çıkan bir mevzuata göre bu sınır bir miktar yukarı çekilmiş. (Forum topiklerine bakın göreceksiniz.)
6. Proje çizimi sanırım 600 TL civarında idi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR