KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Kaju deyince aaa...çerez di mi ?? deniyor...
Ama ona sadece çerez demek haksızlık... çerezlerin şahı bir nevi.. ve çerez olmadan evvel bir ağacın meyvesi tabii )
Ben tam bir kaju hastası olarak , acaba evde kaju yetiştirebilir miyim dedim ve hafif araştırdım.
Guney Amerika kökenliymiş. Şimdi Afrika ve Hindistan'da da yetişiyor...
Yağmur, nem falan istiyor...
İstiyor ama önce tohumunu ya da fidesini bulmak lazım...
Türkiye'de bulabileceğim adresler yada yerler bilen varsa ve bilgi verirse sevinirim. Ben bulamadım
Kendi kaju'mu üretince kendi Miller'ımı üretme fikrini hayata geçirmeyi denerim artık
Yelda, Alara isimli her çeşit ağaç fidanları yetiştiren çok kapsamlı bir firma var internetten araştırabilirsin, kendileri ile iletişim kurabilirsin, yardımcı olacaklarını düşünüyorum..
sitesinden istediğiniz kaju tohumlarını sipariş edebilirsiniz..
Yalnız çimlenme oranı düşük bir bitkidir.Tohum için uygun optimum ortamı hazırlamak için ufak bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. İlk denemelerinizde başarısız olursanız denemekten vazgeçmeyin.
Eşim çimlenme fizyolojisi çalışıyor sorayım
cevap alabilirsem ben de kaju yetiştirmeye adayım çünkü kajuya bayılıyorum yalnız ben onu yerfıstığı gibi yer altında yetişir sanıyordum ağaçta yetiştiğini öğrenince gözümdeki değeri yükseldi
Çimlenme kabininde mi denediniz yoksa açık havada ya da serada mı ?
Bir de çimlenme ortamı olarak ne kullandınız ? (toprak perlit vs)
çok yakın zamanda olmamak kaydıyla elindeki projeler bitince eşim bir bakacak
Merhabalar ben bu sitede yeniyim Kaju yetiştirmek için Taylandtan getirdim ama elimde 5 tane var sadece iki ayrı kişiye verebilirim kendim Ziraat Mühendisiyim ama çimlenme oranı düşük oldıuğu için zorda olsa denemek istiyorum ilk isteyen iki kişiye gönderirim başarılar...