Ynt: Kalk Gidelim Küheylan
merhaba Arkadaşlar
Aslında gezmek ve görmek çok güzel. Bu güzelliğin içine girince aklımıza hiç sağlıkla ilgili konular gelmiyor. Lakin bunu es geçmememiz gerektiğini bir örnek ile öğrenmiş olduk. Hatta gezenbilir içinde " gezerken dikkat etmemiz gereken sağlık kuralları" adı altında bir başlıkta, karşımıza çıkabilecek sağlık problemleri ve bunlara yakalanmamak için, dikkat etmemiz gerekenler şeklinde bir bölüm oluşturulabilir. Buraya tecrübeler ve içimizde doktor arkadaşlar varsa ilk yardım bilgileri gibi , bilgiler eklenebilir. geziye çıkarken o bölgenin önemli hastalıkları nelerdir diyede bu sayfalara bakılıp, gerekirse aşı olup gitmek iyi olıur . Biraz karışık cümle kurdum ama konuyu anlattığımı umarım.
Birde Haftasonu istanbul modern müzesinde " Vücut Dünyası "body world"" sergisine gittik. Gerçekten deriden sonraki iç yapımızı tanımak açıısndan çok yararlı. Hele 4 haftalık emriyo dan başlayıp , gelişen hayat hikayemiz ve anne karnındaki gerçek bebek boyutları ile , değişik yaşlarda ve meslek icra edenlerin vucut yapıları , organlarımızı bilmek açısından çok çarpıcı. hele sigara içenlerin kendilerine ne büyük zarar verdiğini siyahlaşmış akcigeri görünce çok daha iyi anlıyorsunuz. http://www.bodyworlds-istanbul.com/ SAğlıklı olmak için aklımızı kullanmak ise bizim en büyük tercihimiz olacaktır. Buda bilgiyle doğru orantılıdır. O nedenle bilgiyi paylaşmayı öneriyorum bilgilerinize sunar, sağlıklı yaşam dlerim.