kalkarken titreme devam ediyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre südaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,986

emre südaş

Ana Kamp
Yer
ADANA
Web
www.deepro.com
Merhaba arkadaşlar,

Hatırlarsanız baskı balata konusunda bayağı bir kafanızı şişirmiştim. 2007 4x4 L200 ümün baskı balatası 1-2 ay evvel değişti. Görünürde ve çekişte hiçbir problem yoktu taki bu ay bir kaç şehir dışı gezisi yapana kadar. Aracım otobanda 1 saat kadar ilerleyip ısındıktan sonra tekrar durup 1 viyteste kalkmak istediğimde titreme yapıyor. Sabahları işe giderken böyle bir problemle karşılaşmıyorum. Hatta hiç gaz pedalına basmadan ayağımı debriyajdan kaldırdığımda kaymak gibi kalkıyor. Ama biraz yol gidip ısı yükselince durup kalktığımda tam kavrama noktasında titreşimi çok rahat hissedebiliyorum. Acaba normal bir durum mudur öğrenmek istedim. Arabayı hareket ettirdikten sonra bir problem kalmıyor. Çekişte ve güçte de bir sıkıntı yok gibi. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Etiketler
Ynt: kalkarken titreme devam ediyor...

emre bey sizin sorun volant dişlisinden kaynaklanıyor olabilir bazen volant tında değişmesi gerekiyor sebebi ise biten balatanın volant dişlisi yözeyine zararvermesi aşındırması ..

Selamlar

Eğer çok sık arabayı durdurup çalıştırıyorsanız volant dişleri hasarlanmış olabilir
Eğer marş motoru kontağa bastığınızda marş dişlisini geç geri çekiyorsa yine yapabilir (marş motoru üstündeki selenoid marş motoru dişli burcu bozulmuş olabilir)
debriyaj askısı bu araçlarda nasıldır bilmiyorum bakmak lazım bu duruma etki edermi
Baskı balata durumu nedir balata sıyırmışmıdır balata durumuna çatala bakmak lazım yani debriyaj çalışmasını da konrol etmek lazım.
ama volant dişlerine bir şey olsa marşa basarken kendini belli ederdi diye düşünüyorum.
ama değiştirmek durumunda kalırsanız servis orjinaline 1 sene yan sanayi olana 6 ay garanti veriyor.(volantın)
araç yürüyenine dikkat etmek lazım çünki arızalı bir parça diğerlerinide bozabilir çok fazla masraf çıkartabilir. dolayısıyla baştan tespit edip diğer parçalarda bozulmadan tamir etmek lazım.

Saygılar.

Arkadaşlar mesele baskı balata setindeymiş. Takılan baskı balata seti yansanayi çıktı. 2 ay evvel orjinali alıp tekrar değiştim ve aracım düzeldi. Siz siz olun orjinalden şaşmayın kolay gelsin.

Volantın yüzeyine de bakmışlardır umarım...
Eğer volantta pürüz oluşmuşsa balatayı tekrar bitirebilir.

Rica ederim, yetkili serviste benim başıma geldi ne yazık ki...

Selamlar

Baskıyla Balata arasına ne kadar şıkışmış işçilik dahil
Rica etsem Tl. olarak yazarmısınız. benimki otomatik ama sizinki gibi manuel şanzumanlı aynı durumda olan arkadaşlarımız için fikir vermesi açısından.

Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR