Kalkis Kondansotoru Montaji

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RAGIP Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,200

RAGIP

Yeni Üye
Selamlar .. eski bir buzdolabim var .. buro tipi
Karavanda kullaniyorum fakat invertorum bazen calistiriyor bazen start etmeye gucu yetmiyor ..
1000 w invertorum var

buzdolabina KALKIS KONDANSATORU NASIL BAGLARIM?
HANGI DEGERDE KONDANSOTOR ALMALIYIM ?
YUrtdiainda yasiyorum burda bu isi yapacak servis yok o yuzden kendim baglamak istiyorum ..
tavsiyelwriniz ..

Etiketler

Kompresörün rolesinin resmini atar mısınız ?

Selamlar .. yeterlimi reaimler

Selam, bu tip rolelere ilk hareket kondansatörü takamazsınız. Bunların bazı modelleri daimi kondansatör takılmasına uygun oluyor. İlk hareket kondansatörü aşağıdaki gibi bobinli rölelere uygulanabilir. Bu röleler içinde sizin kompresöre uygun olanı tespit etmeniz gerekir.

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim ..
Resimde gordugunuz role ve kapasitoru buldum bugun .. fakat derin dondurucu icin kullaniliyor dediler ..

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim ..
Resimde gordugunuz role ve kapasitoru buldum bugun .. fakat derin dondurucu icin kullaniliyor dediler ..

80 mikrofarad biraz büyük 64-77 olursa daha iyi olur. Derin dondurucu için kullanılıyor olması fark etmez kompresörlerin çalışma mantığı aynı. Rölenin sizin kompresöre uygun olduğundan emin olmadan takmayın. Kompresörü yakarsınız.

Rolenin girisleri komprasore uygun. .. fakat rolenin uygun olup olmadigini nasil anlarim ??

Rolenin girisleri komprasore uygun. .. fakat rolenin uygun olup olmadigini nasil anlarim ??

Kompresördeki yardımcı sargı ucu, ana sargı ucu ve müşterek ucu tespit etmeniz gerekir ve rölenin yardımcı sargıyı kalkış anında devreye alıp sonra çıkartması gerekir. Bunu bir bobinaj ustasına danışın yada kompresörden anlayan bir ustaya.