Öküzler doğayı pisletmez.
Evet anlaşılacağı gibi bazı insanlara öküz yakıştırması yapılmasının bile kendileri için
yersiz bir iltifat olduğu ile ilgili veryansın yazısıdır bu.
Öküz bile olamadıklarından dolayı kendilerine öküzümsü (öküz olmaya yaklaşmış ama tam olarak daha öküz olamamış) diye hitap edeceğim. Kullanacağım üsluptan dolayı şimdiden özür dilerim.
Aslında hepimizin sürekli karşılaştığı bir durum olmasına rağmen son yaptığım trekking aktivitesinden sonra gördüklerim sinirimi o kadar bozdu ki bu öküzümsüler yazdıklarımı okumayacak hatta hiç görmeyecek olsalarda içimi dökmek maksadı ile yazıyorum.
Gürültüden bunalıp kafamı dinlemek maksadı ile çantamı hazırladım. Yanıma biraz çay, küçük bir parça et, bir iki patates, domates alıp vurdum kendimi yollara, her zaman yürüdüğüm küçük mevsimlik deresi olan ormanlık bir parkur. Kanyonun bitiş noktasında küçük bir ateş yakıp, derenin sesi ile birlikte çayımı yudumlayacağım. Manzaranın keyfini çıkara çıkara 2 saat yürüdükten sonra menzilime vardım, vardım varmasına ama belli ki kısa bir zaman önce mekanı öküzümsüler işgal etmiş kafamı çevirdiğim her yer bira şişesi, adımımı attığım her yer fişek kovanı, şişeleri vurmuşlar derenin içi cam kırıkları ile dolu, suya girmişler ıslanan donlarını orada bırakmışlar, mangal malzemeleri topyekun orada, her yer boş poşet, konserve kutusu hatta oturdukları sandalyeleri bile bırakmışlar.
Neden ya ? Muhakeme yeteneği olmayan hayvanlar bile yapmıyor sizin yaptıklarınızı. Arkanızdan oraya gelen insanlar tarafından size edilen küfürlerden hoşnut mu oluyorsunuz ? Neden ?
Sanırım bu işin çözümü yok. Takip edip araba plakalarını jandarmaya bildirsen ne diyeceğiz "burada doğayı pisleten insanlar var mı diyeceğiz" zaten işletmeye ait bir yer değil, ormanın göbeği oraya jandarmada gelmez.
Ben gittiğimde orada değillerdi gerçi orada olsalar da şişe gibi beni de vururlar endişesi ile en fazla içimden söverdim bu hıyarlara ama yok mu kardeşim bu işin bir çözümü ? Yok mu bu işin bir takip sistemi, bir ceza
sistemi ? Yok mu bu düzene dur diyecek bir babayiğit ? Yok mu bu oyunu bozacak bir Tatar Ramazan.
"Yetti be" Pisliklerinizi görmekten bıktık artık.
Defolun.