Kamp Alanı Temizliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arcroarx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,192

arcroarx

Ana Kamp
Öküzler doğayı pisletmez.

Evet anlaşılacağı gibi bazı insanlara öküz yakıştırması yapılmasının bile kendileri için
yersiz bir iltifat olduğu ile ilgili veryansın yazısıdır bu.

Öküz bile olamadıklarından dolayı kendilerine öküzümsü (öküz olmaya yaklaşmış ama tam olarak daha öküz olamamış) diye hitap edeceğim. Kullanacağım üsluptan dolayı şimdiden özür dilerim.

Aslında hepimizin sürekli karşılaştığı bir durum olmasına rağmen son yaptığım trekking aktivitesinden sonra gördüklerim sinirimi o kadar bozdu ki bu öküzümsüler yazdıklarımı okumayacak hatta hiç görmeyecek olsalarda içimi dökmek maksadı ile yazıyorum.

Gürültüden bunalıp kafamı dinlemek maksadı ile çantamı hazırladım. Yanıma biraz çay, küçük bir parça et, bir iki patates, domates alıp vurdum kendimi yollara, her zaman yürüdüğüm küçük mevsimlik deresi olan ormanlık bir parkur. Kanyonun bitiş noktasında küçük bir ateş yakıp, derenin sesi ile birlikte çayımı yudumlayacağım. Manzaranın keyfini çıkara çıkara 2 saat yürüdükten sonra menzilime vardım, vardım varmasına ama belli ki kısa bir zaman önce mekanı öküzümsüler işgal etmiş kafamı çevirdiğim her yer bira şişesi, adımımı attığım her yer fişek kovanı, şişeleri vurmuşlar derenin içi cam kırıkları ile dolu, suya girmişler ıslanan donlarını orada bırakmışlar, mangal malzemeleri topyekun orada, her yer boş poşet, konserve kutusu hatta oturdukları sandalyeleri bile bırakmışlar.

Neden ya ? Muhakeme yeteneği olmayan hayvanlar bile yapmıyor sizin yaptıklarınızı. Arkanızdan oraya gelen insanlar tarafından size edilen küfürlerden hoşnut mu oluyorsunuz ? Neden ?

Sanırım bu işin çözümü yok. Takip edip araba plakalarını jandarmaya bildirsen ne diyeceğiz "burada doğayı pisleten insanlar var mı diyeceğiz" zaten işletmeye ait bir yer değil, ormanın göbeği oraya jandarmada gelmez.

Ben gittiğimde orada değillerdi gerçi orada olsalar da şişe gibi beni de vururlar endişesi ile en fazla içimden söverdim bu hıyarlara ama yok mu kardeşim bu işin bir çözümü ? Yok mu bu işin bir takip sistemi, bir ceza
sistemi ? Yok mu bu düzene dur diyecek bir babayiğit ? Yok mu bu oyunu bozacak bir Tatar Ramazan.
"Yetti be" Pisliklerinizi görmekten bıktık artık.

Defolun.

Etiketler
Yok kardeşim yok.
Bu iş biraz eğitimden,biraz halkın yaşam tarzı diyeceğimiz kültür anlayışından çok fazla olarak ta kanunu uygulayan kolluk kuvvetinin vazifesini tam yapmamasından geçer.
Bizim kültürümüzde "İSPİYONCULUK" diye bir kavram var,suçu işliyeni korumak kolluk kuvvetlerinden saklamak marifet sayılıyor,şayet suçu işleyeni haber verirsen kabahatlı sen oluyorsun adın "İSPİYONCU" ya çıkıyor.
Eski doğu bloku ülkelerinde kolluk kuvvetleri çok kudretli olduklarından burada yaşayan insanlar kanunlara itaat etmeyi kesin şekilde öğrenmişler,alışmışlar çevreyi kirletmenin suç olduğunu bildiklerinden halen eski doğu bloku ülkelerde yerlerde çöp görmek çok zordur.
Özetle etrafı çöpe boğmaya mani olmak için kolluk kuvvetlerinin benzetimle -- ELİ SOPALI -- gezmesi gerekir ki mümkün de değil.
Anla artık.

yani çok çok haklı olmakla birlikte çaresizliğinin pek bir çözümü yok canım kardeşim.
yapabileceğin hatta yapabildiğimiz gittiğimiz yerlerden çer çöp toplayıp vicdanımızı rahatlatmak olabilir...

eğitimsiziz kardeşim zır cahiliz.iki parça et iki şişe bira için 10 tane poşet 5 tane strafor tabağı oraya bırakmayı normal sayan bir canlıya öküz bile dememeliyiz,öküzlere hakaret olur.

naçizane tavsiyem asetatlı kalem bulundur yanında,gittiğin yerlerde en azından strafor tabaklara görünür yerlere yere dökülmüş ağaç kabuklarına taşlara kısa notlar yazman,en azından ben öyle yapıyorum ve eminimki bir nebze de olsa işe yarıyordur.yada gerçekten vicdanımı rahatlatıyorumdur.bilemiyorum...

doğayla başbaşa ve insandan uzaklaşmak için bir süredir içinde olduğum kamp çadır ve doğa faaliyetlerimde gördüm ki doğaya zerre saygımız yok...

image1.jpeg

vicdanın resmidir...temizleyip bırakıyoruz...değerini bilenlere kalıyordur umarım...

Ayni sorunu herkes gibi biz de yasiyoruz. Araba giderken bos donerken coplerden dolayi dolu oluyor. Bu yapilanin insanlikla hatta ve hatta hayvanlikla dahi bir alakasi yok. Bu tamamen akil sagligi yerinde olmayan dangalaklarin yaptiklari isler.

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR