Ynt: Kamp için Uygun Mu?
Dilbilgisi ve imla kurallarını öğrenirsen çok iyi olur.
Çadır güzel ama ekspedisyon çadırını ne yapacaksın? Bu tür çadırlar içinde oturmaya ve yaşamaya elverişli değil, büyük çoğunluğu çok alçak. Bu çadır da aynen öyle. Kamp için hiç kullanışlı değil. Zaten 4000 metre üzerine çıkacağını sanmıyorum, çıkıyor olsan nasıl bir ekipman aradığını bilirdin. Onun için böyle bir çadır almanı önermiyorum, gereksiz harcama olur. Herhangi bir dört mevsim çadır işini görecektir. En azından 3000mm su geçirmezliğe sahip bir şey alırsan ortalama Türkiye şartlarında her mevsim rahat edersin. Yine Husky'nin Bizam modeli var uygun fiyatlı. Onunla mutlu olacağını düşünüyorum. Bir de güzel tulum ayarlarsan kar içinde bile kamp yapabilirsin.
Freestyle ise bana sorarsan bir oyuncak. Sadece küçük çaplı, ince işler için kullanılabiliyor. Elektronik aletler için diyeyim.. örneğin arabada sigortalarla ilgili bir sıkıntı olursa düzeltebilirsin ama onun üstündeki şeyler için pek bir işe yaramaz. Leatherman alınca en azından Wave hatta bana sorarsan 300 vs almalı. Diğerleri kalın telleri kesemeyecek, sıkışmış vidaları açamayacak kadar dayanıksız. Zaten böyle bir şeyi ben kamp koşullarında hiç kullanma gereği duymadım. Daha çok şehir hayatında ihtiyaç duyuluyor. Kampa giderken doğru düzgün bir bıçak almak çok daha iyi olacaktır. Benim bıçak tavsiyem testere kısmı olmayan tantolar. Testere kısmını testere olarak kullanmak çok zor. Bir şey kesmeye çalışırken de o tırtıklı bölüm sıkıntı yaratıyor. Tantoyu da biraz kişisel tercih biraz da clip uçlulara göre daha etli/kalın/dayanıklı olduğu için öneriyorum.