<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 12451" data-quote="Akdeniz45" data-source="post: 1555941"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1555941"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1555941">Akdeniz45' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Akü iyi durumda olduğunda haftalarca dıṣardan elektriğe ihtiyacım olmaz, tek ṣart aracın güneṣte durması.<br />
<br />
Karavanın üzerinde 100 Watt gücünde monokristal bir panel var. Panelde aṣağıdaki linkte sözü geҫen by-pass diyodları olmadığı iҫin olsa gerek, ne zaman bir ağacın gölgesinde durduysam dıṣardan elektrik almak zorunda kaldım.<br />
<br />
Benim solar panel oldukҫa eski model.<br />
<br />
Monokristal paneller. polikristal panellerden % 3 civarında daha verimliler diye internette bilgiler var ama, gögedeki durum konusunda panelin daha baṣka özelliklere/cihazlara ihtiyacı olduğunu bu linkte okudum.<br />
<br />
<a href="https://www.keremcilli.com/gunes-paneli-golge-solar-panel-golgelenme/" target="_blank" class="link link--external" data-proxy-href="/forum/proxy.php?link=https%3A%2F%2Fwww.keremcilli.com%2Fgunes-paneli-golge-solar-panel-golgelenme%2F&hash=cb2260855861236cd2470a627ae3c38a" rel="nofollow ugc noopener">Güneş paneli gölge solar panel gölgelenme - Solar Blog by Kerem ÇİLLİ</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>bir konu daha, monokristal ile polikristal arasında verimlilik farkı %3 gibi bir düşük rakamlardayken iki farklı yapıdaki panellere ücret anlamında farklar ödeyip mono olması konusunda ısrarcı olmakta anlamsız o zaman, polikristal ve monokristal arasındaki farkı pwm yerine mppt şarj istasyonu kullanarak bir nebze kapatmak daha mantıklı gibi.</div>