Kamp Yerlerinde Güvenlik Çözümleri?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaanrevan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,822
Benim de zaman zaman aklıma gelir bu konu,
Uzatma kablonuz kapaklı da olsa yağmur nedeniyle oluşacak bir su birikintisinin içerisinde kaldığında çok tehlikeli bir hal alacaktır. Yerde bir sürü uzatma kablosundan oluşan bir ağ olacağını düşünürsek epey tehlikeli bir durum. Böyle bir durum gerçekleşirse ne olursa olsun su birikintilerine yaklaşmamalı, oluşan sular kendiliğinden çekilene kadar karavanda hareketsiz kalmanız güvenliğiniz için yerinde olur.
 

Etiketler

Karavanda değilim ne yazık ki. Çadırdayız... Sanırım böyle bir durumda eğer gece yakalanmazsak, işletmenin kafesinde beklemek daha mantıklı olacaktır. Diğer durumda da sanırım çadırdan çıkmamak yapılabilecek en mantıklı iş olacaktır.
 


Çok eski işletmeleri bilmiyorum ama yeni işletmelerde kaçak akım rölesi vardır. Çünkü elektrik sağlayıcı şirketler ev, iş yeri yada herhangi bir tesiste kaçak akım rölesi olmadan kesinlikle elektrik vermiyor.
 

Kamp yerlerinde zeminde su birikmesi için gerçekten çok fazla yağmur yağmalı. Bu mevsimde bu kadar yağmur olması beklenmeyebilir. Ama havanın durumudur, kimse tam olarak bilemez.
 

En ufak bir kısa devrede bile hayat koruma sigortaları atıyor bu yüzden olası bir yağmur yada sıvı temasta enerji kesileceğinden hayati bir risk oluşmayacağı kanaatindeyim. Tedbir gereği kapaklı prizi olan uzatma kabloları hem cocukların birşey sokmasına engel olacaktır hemde benzeri sıvı dökülmesi risklerini azaltacaktır.
 



S.aleyküm abi bende bu kamp işini yeni başladım geçenlerde su kenarına çadırımızı kurduk gece domuzlar su içmeye kadar indiler baya bi korktum bazen eşimle falanda gidiyom ateşli silah değilde ateşsiz şöyle bi tüfek alsam Havalı Tüfek Çeşitleri ve Fiyatları yine işimi görür mü sizce