Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma
Bir diğer önerim eskiden de yapılan ve uygulanabilir olan oto satışlarındaki gibi birikimli kura sistemi.
Sistemi aynı şekilde karavan/camper için de uygulayabiliriz.
Aslında tüm bu önerileri karavan üreticilerinin düşünüp uygulaması gerekmez mi ? Küresel bir krizin olduğu satışların durma noktasına geldiği bu dönemde bir pazarlama tekniği olarak neden uygulamazlar ? Ben onların yerinde olsam bizleri kazanmak ve bu durgunluktan çıkabilmek için elimden geleni yapardım. Piknikler düzenler, modelleri tanıtır,birebir temasa geçerek biz potansiyel karavan alıcılarının neler istediklerini, gerek teknik, gerekse iç dizayn hakkında neler düşündüklerini öğrenir, bilgi alışverişinde bulunurdum.
Sıfır satışlar olması gerekmez.2. el de bizlerin tadilat ile camper/karavan yapmayı düşünüp,ortaya çıkan yeni yasalar ve keyfi uygulamalar sebebiyle gerçekleştiremediğimiz bu isteklerimizi neden karavan üreticileri yapmasın ? Neden kişisel olarak tek tek uğraşalım ?
Karavan/camper üreticileride satışa sundukları araçların üzerinde tadilat ve değişiklikler yaparak, tescilinde karavan/camper olmayan araçları proje çizdirerek bu şekilde tescil ettirmiyor mu? Nasıl yaptıkları yada yaptırdıkları bizi ilgilendirmez. Bu onların sorunu olmalı ,bizim değil.
Biz birleşerek mesela 20-30 kişi üreticilerden gerek 2. el tadilat gerekse yeni, taleplerimiz doğrultusunda donanıma sahip, tescili yapılmış karavan/camper alımları için anahtar teslimi fiyat teklifi istesek, böyle bir siparişe hayır mı diyecekler ? İstediğimiz kalitedeki en uygun fiyat ve ödeme planını hangisi verirse ondan alırız.
Üreticilerin diğer bir sorunu biz potansiyel müşterilerle üretim hakkında sanki çok ileri ve gizli üretim teknolojileri varmış gibi konuşmamaları ve üretimin her aşamasında anlaşılmayan bir gizlilik içine girmeleri. Aramızdan birçokları (bende) istesek yabancı üreticilerin imalat aşamalarının safha safha görüntülendiği resimleri teknik malzeme detayları ile birlikte sitemizde yayınlayabiliriz.
Kısaca herşeyimiz var ama organize değiliz.