Kampta Yemek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kavil194 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,523

Kavil194

Ana Kamp
Yer
Eskişehir
bu konuyu baya araştırdım ancak birde burada sormak istiyorum.
bisikletli bir kamp yapmayı düşünüyorum büyük olasılıkla 2 gece 3 günlük bi yolculuk olucak. ancak en büyük korkum yemek ve bunları nasıl kulanacağımı bilmemek.
menemen makarna pilav benzeri şeyleri yapabiliyorum ancak bunlar yeterlimi emin değilim.
kamp yaparım diye aldığım ufak bi tencere setim de var. malzemeler sorun değil ancak gıdalar sorun. beyaz peynir ve domates yemediğim öğün yok. öğle akşam sabah hepsinde mutlaka tüketirim. yanımda bir soğutma donanımı taşıyamayacağımdan beyaz peyniri nasıl bozulmadan saklayabilrim yada domatesi nasıl pörsütmeden taşırım?. aynı şey diğer gıdalar için geçerli. saklama önerilerinizi bekliyorum. iyi günler...

ayrıca kamp içinde bi ocak düşünüyorum. bugün orgaz ın 19.90 tllik 190 gram tekrar dolumsuz gaz la çalışan bir modeline baktım. hoşuma gitti ancak teşir ürünü gibiydi kutusu haşat haldeydi. yunan marka bi 190lık kartuş vardı. almaktan vazgeçtim. 15 gün sonra gelicek dedi görevli. böyle ucuz bi ocak 2-3 gün için ideal diye düşünüyorum ancak sizlerin görüşleri nedir onuda bilmek isterim iyi günler..

(bu orgaz-nurgaz kamp ocaklarını kullananlar varsa yorum yaparlarsa çok sevinirim.)

Etiketler
Ynt: Kampta Yemek

ben kamp ve kısa turlarımda genelde konserve alırım büyük marketlerde çeşitli konserveler var ısıtması kolay oluyor domates veya sebze meyve işini yolda hallet bence yol üstünde buldugun yerlerden alırısın ki kesin çıkıyor dagın başına gitmiyorsan tabi domatesi peynir sıcak havada kolay bozuluyor saglıksız ve zara verir hale gelebilir ondan bence peyniri de yoldan al yada hiç alma bende senin gibi peynir düşkünüyüm 3 ögün peynir yerim eski kaşar almıştım bir keresinde 4 günlük bir yolculuktu 4 gün bişey olmadı ama hava bu kadar sıcak degildi
yemek konusunda da makarna olarak selva dı herhal ismi kısa zmanda pişiyor yakıttan tasaruf saglar çorba olarakta hazır çorba,bardak çorba felan işe yarıyor ben şehriye çorbası yapıyordum pişrmesi kısa ve kolay oluyor melemen felan da kolay pişiyor
son olarakta ocak olarak 19 ytl lik ocakları biliyorum ama randıman alamassın bence tam olarak bence sen yanına jel ocaklardan al ama tedbir olarak dikkatli bir şekilde ateş yakarsan hem yemek güzel oluyor hem ucuz
yemek konusunda daha çok yardımcı olabilirim istersen

rüzgar,yağmur vs. birçok doğa olayını göz önüne alırsak en güzeli konserve yiyecekler oluyor.birçok alternatifi olmakla beraber taşıyacağınız tüp yemek malzemesi düşününce ağırlık olarakda denk geliyorlar ve fiyat olarakda gayet makul.makarna yapmak için tüple bir saat suyun kaynamasını beklediğim zamanı biliorum.bence bu tür etkenleri göz önüne almalısınız

tüplü ocağı 17 liraya aldım. makarna için 1 saat gerçekten çook ama çook uzun bi süre. ancak bazı konserve benzeri hazır yemeklerden aldım. pişmiş sadece ısıtmak gerekiyor. ve tavada ateş üzerinde 3 dk yeterli. böyle birşey için tüpü kullanmak çok daha kolay olacağa benziyor. ısıt ye türü yemeklerden aldım bi miktar onları deniyeceğim.

ateş yakmanın sorun olacağını düşündüğüm için. yani o iş için kömür taşımak çalı çırpı aramak ve binbir zorlukla ateş yakıp köz yapmak kömürlerin köz olmasını beklemek.(en azından benim için). bana biraz zor geliyor. bu ocaklar o yüzden daha kullanışlı gibime geldi.

kamp denilince her zaman yemek denilir aç kalma psikolojisi olsa gerek :smiley: bende odun ateşinde pişen hatta ısıtılan her şeyin daha lezetli olduğunu düşünüyorum tabiyata çıkmışsanız bence zamanı boş verin.. ve mümkün olduğunca yavaş hateket edin bu durum başınıza istenmeyen olayların gelmesine engel olacaktır. su ekmek konserve ve bir çakmak işinizi görecektir kab yada tencere taşıyıp kendinize yük etmeyin. emin olun iyi bir gözlemle tabiyat size ihtiyacınız olacak her şeyi sunacaktır.

zamanı boşvermek çok doğru ancak bisikletli bi kamp düşünüyorum ve gün boyunca sürülen 80-100 km nin sonunda hızlıca yemek yiyip uzanmak odun topla ateş yak köz olsun onu bekle fln dan daha kolay.

küçük tüplerle yemek yapmak kolay almayacak kısa zmanda bitecektir yedek kartuşlarını almanız lazım yanınıza yük olacaktır fazla kartuş bence yanınızda ocak olsun ateş yakması yasak yerlerde kullanırsın ben öyle yapıyorum
bide kamp tencererelerinizde önemli

500 gr.lık tek dolumlu kartuş kullanan Aygaz Ocaklarından satın alın.
Ağır olsa da işinizi görecektir. Çok yer kaplıyor olsada kısa sürede yemeklerinizi ısıtacak ve/veya yemek yapmanızı sağlayacaktır.

2003 yılında 15 gün süren Dağ Ekspedisyonumda sırt çantamda taşımıştım ve 3 gün 3 öğün yemek (iki kişilik) yapmıştım ve 500 gr.lık kartuş bana mısın dememişti bu 3 gün boyunca.

Yaz mevsimindeyiz tüm alışverişlerinizi günlük olarak yoldan tedarik edebilirsiniz.
İlle beyaz peynir diyorsanız size çözümüm marketlerde satılan vakumlanmış beyaz peynirlerden tedarik etmeniz.
100-125 gr.lık küçük paket vakumlar bulunabilir.
Bulunmuyorsa da 100-125 grlık dilimleri büyük marketlerde vakumlatabilirsiniz.!

Piyasada olsa ben kendime bir adet Vakum makinesi ( Ev Tipi) almayı düşünüyorum. ;D

Sıvı ihtiyacınız için yanınıza mutlaka hazır çorbalardan alın. Şipşak çorbalar dan değil 4-5 kişilik büyük poşetlerden bahsediyorum.
Yarısını boş bir pet şişeye dökerek içine su ilave edin. Hızlıca çalkalayarak erimesini sağlayın. Tabii komple erimeyecek olsa da su ile belli bir oranda karışmış olacaktır.
Daha sonra bu karışımı ocağınızda ısıtmaya akabinde kaynatmaya başlayın.
İçine tel şehriye ve et/tavuk bulyon tableti katabilirsiniz.
Dolgunluk açısından.

Ekmek sorununu yoldan çözebileceğiniz gibi Çavdar ekmeğini evinizde yağ ve baharat ile çeşnilendirerek fırınlarsanız bozulma riskini en aza indirgemiş olursunuz. Çorbanızı garnitürü hazırlanmış olur ayrıca.

Tatlı olarak yanınıza bebe bisküvisi alın. Toz meyva suları ile yumuşatıp içine biraz dövülmüş ceviz-fındık kırığı serpin.
Yanınıza alacağınız tüm çikolata ve gofretler sıcaktan eriyeceği için tüm ürünlerinizi kuru olmalı.

Konaklama konusuna değinmediğinize göre bivaklayacasınız sanırım.
Yanınıza bir adet te cibinlik alırsanız çok rahat geceleyebilirsiniz.

Başkaca sorularınız olursa yazmaktan çekinmeyin.

İyi Etkinlikler.

Fotoğraflarınızı bekliyoruz. Ayrıca konuyu geç gördüğüm içinde kusura bakmayın.

çok teşekkürler. yazılanları pc me kaydettim. konaklamayı çadırda düşünüyorum. hertürlü teçhizata sahibim ancak aile engeline takıldım. en kısa zamanda aşmaya çalışıcam ancak bu yaz geçti gibi. üzülerekte olsa gelecek yazı beklemek zorunda kalıcam gibi gözüküyorum.

Kavil194' Alıntı:
çok teşekkürler. yazılanları pc me kaydettim. konaklamayı çadırda düşünüyorum. hertürlü teçhizata sahibim ancak aile engeline takıldım. en kısa zamanda aşmaya çalışıcam ancak bu yaz geçti gibi. üzülerekte olsa gelecek yazı beklemek zorunda kalıcam gibi gözüküyorum.

anladığım kadarıyla yaşın biraz genç :smiley:
ve yine sorulardan anladığım kadarıyla deneyim de az. bu yüzden rica ediyorum çok dikkatli ol. aileyi de engel olarak kabul etme lütfen.
hiç tanımadığım halde ben endişelenmişsem, onların duygularını düşünemiyorum bile.
son olarak, hayal ettiğin kamp için tebrik ederim. gerekli önlemleri al ve mutlaka en uygun zamanda dene :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR