Kamyon Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gorunum35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,802

gorunum35

Ana Kamp
Merhaba

Evden eve taşıma kamyonları gibi karavan düşünüyorum .yasal mevzuatı ve takip etmem gereken yollar nedir ?

Daha önce bunu yapan var mı ?

Bana bir yol gösteren olursa sevinirim.forumda mevzuat soyledir, sunu yap suraya git buraya basvur seklinde sistematik acik bilgi veren görmedim.

Ayrıca, kamyon arkasına konteyner koysam, konteyzee içini karavan gibi yapsam trafikte yasal sorun olur mu ? Belge lazimmidir

Etiketler
karavan
Evden eve kamyonuyla karavancılık pek kolay olmayacaktır. Girebilecek kamp bulsanız bile sizden yüksek bedeller istenecektir. Ayrıca aracın yakıtı, lastiği bakımı da cabası...
En güzel karavan sığabildiğiniz en küçük ve hafif karavandır. Bu bu işi çok uzun süreler yapmış kimselerce denenmiştir.
Kendi yerinizse, başka hiçbir yere gitmeyecekseniz kamyondan karavan mantıklı olabilir. Değilse mantıklı olmayacaktır.
Proje, Tadilat konusunda ve yasal prosedürle ilgili bir bilgim malesef yok. Bilgisi olanlar yanıtlayacaktır.
Selamlar...

En doğru ve hızlı bilgiyi TSE araç kontrol merkezinden alabilirsiniz.

Kamyonlar minibüslerden farklı olarak "süspansiyon testine" giriyor diye biliyorum.

Projecilere sorduğunuzda emin olun her biri farklı bilgi verecektir.

Ruhsatta karavan yazmaması sizin için problem değil ise kamyonetin kapalı kasasını keyfinize göre düzenlemek çok daha pratik olacaktır. Çok geniş alanınız olacağı için kampinglere de ihtiyacınız olmayacaktır.

kamyon dan karavan dönüşümünde bilgim yok fakat yeni veya kasa da değişim yaparsanız dayanıklılık testine girmesi gerekiyor .zorlayıcı test bu testten geçmek kolay değil ve testin yapılabilecek yer var mı Türkiye de o da bir sorun o yüzden karavan da kendinden fabrika çıkışlı orjinal kasası olan ,motoru önde olan (arkada olan otobüs vermemişler) bir araç seçmeniz yerinde olur. son söz TSE kontrol merkezinin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler