Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü (Büyükçekmece)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,472
Ynt: Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü (Büyükçekmece)

Bende sizlere misafirim olmanız ve ziyaretiniz sebebi ile teşekkür ediyorum.

Etiketler

paylaşım için teşekkürler. aslında bir lagün gölü olan Büyükçekmece gölü tutulan su olarak Küçükçekmece gölünden daha azdır. Gerçi DSİ'nin baraj gölü olarak ona bazı derelerin bağlanması ile bu tersine çevrilmiştir. sallarla ulaşım sağlanıyormuş. çakılan kazıklara bağlı olarak iplerle çekilerek gidiliyormuş. kazıkların mesafesi daha fazla olduğu için ismi Büyükçekmece'dir. enteresan olan her iki gölün suları ile denizin suyu arasında set olmamasına karşın suların karışmamasıdır.
Osmanlının avrupaya çıkış noktasıdır. Yapıldığında üzeri kurşunla kaplı olan hanın ismi kurşunlu handır. daha sonraları yapılan restorelerle bu zamana kadar gelmiştir. ama şimdilerde çatısı kiremit. bir kaç yıl önce ramazanda etkinliklerde açılmaya başlandı. kültür parkının oradadaki yöresel evlerde o yörenin yemekleri yapılır. restoran olarak kullanılıyor. özgün mimariye sadık kalınarak yapılmışlar. Yörük Ali efenin evi yapılan son ev.
Sokullu Mehmet paşanın camii ise dünyadaki iki örnekten birisi diğeri ise Mısır'da özelliği ise minaresinin yekpare tek taştan oyulmuş olması.
Ne yazıkki Kanuni yapılması emrini verdiği köprünün bitişini görememiş. Son seferi olan Zigatvarda iken vefat etmiş. Bu vefat olayıda ordu sefer de olduğu için 3 ay boyunca ordudan gizlenmiş. Eyüp Sultan'a giderken çarşının başlangıcında medresesi olan silahtar Gazenfer Ağa sadramın talimatıyla bu yazışmaları yapmıştır.

Kemal bey emek verip bu muhteşem güzellikleri bize sunmuşsunuz çok teşekkür ederiz.

Cep telefonu ile çekilmesine rağmen fotoğraflar gayet iyi çıkmış. Güzel görüntüler için teşekkürler.

Teşekkürlerini ileten değerli arkadaşlarımıza forumda duygularını benimle paylaştığı için bende kendilerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

istanbul da yaşayan ve e5 den geçerken görmeme ragmen hiç gidipde ziyaret etmedigim bir yer olması sebebiyle kendime çok kızdım

bir dahaki sefere mutlaka ugruycam :smiley:

flameng' Alıntı:
istanbul da yaşayan ve e5 den geçerken görmeme ragmen hiç gidipde ziyaret etmedigim bir yer olması sebebiyle kendime çok kızdım

bir dahaki sefere mutlaka ugruycam :smiley:
Ya ben İstanbul doğumlu olupta henüz gitmediğim bir çok yer var.
Demet hanım imza yazınız çok mükemmel bir ifade tarzı çok beğendim.Daha ne sözler var kimbilir ilk kez duyacağımız.

"Eğer bir sorun çözülebiliyorsa, neden üzülesin?
Eğer bir sorun çözülemiyorsa, neden üzülüp zaman kaybedesin ?" Süper bir ifade.

Paylaşım için çok teşekkürler. Bende kendi kendime yanından geçip gittiğimiz bu harika eserleri gidip görmediğimiz için hayıflandım.

Selamlar...

seyyah-34' Alıntı:
Ya ben İstanbul doğumlu olupta henüz gitmediğim bir çok yer var.
Demet hanım imza yazınız çok mükemmel bir ifade tarzı çok beğendim.Daha ne sözler var kimbilir ilk kez duyacağımız.

"Eğer bir sorun çözülebiliyorsa, neden üzülesin?
Eğer bir sorun çözülemiyorsa, neden üzülüp zaman kaybedesin ?" Süper bir ifade.

bende çok begendim hatta msn iletime bile yazdım arada okumak iyi geliyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR