Kar Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,095

omergin

Kamp III
herkese merhabalar,
08 model 4x4 toyota hilux araca sahibim, hafif arazi kullanımı için bfg at almayı dusunuyorum fakat kayseride yasadıgım için kıs sartlarında içinde kar lastigi almak istedim.. mevcut lastiklerim 255/70/15.. kar lastigi olarak yakın boyutlarda

Goodyear Wrangler UltraGrip 265/70R15
Bridgestone DMZ3 265/70R15
cooper discoverer ms(suv) 265/70/R15

tavsiyeniz bunlardan hangisi olur?

Etiketler

Ynt: Kar Lastiği

Lastik (MT-AT) : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58.0 konusu, cevapları bulmada yararlı olabilir...

BF Goodrich karda iyi ancak buzda pek o kadar da iyi değil, Ocak ayında Şavşat-Kars-Erzurum civarı 1000km. kadar ağırlıklı buzlu zeminde test ettim hatta Çıldır gölü üzerine de çıktım, frenleme oldukça zayıf diğer AT lerden çok da farklı değil ama karda tabii ki aracın çekiş performansına göre de değişir ama başarılı olduğu söylenebilir ancak kar lastiğine veya hamuru kolay sertleşmeyen 4 mevsim lastiklere yakın bir performans beklemeyin.

Goodyear ultragrip kar lastiğini şirket aracımda kullanmıştım, karda ve buzda çok başarılı bir lastik tavsiye ederim, ancak sezonluk kullanmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Ancak wrangler ultragrip i bilmiyorum.

herkese tesekkur ederim, sanırım once bfg at leri bir denemem gerekecek karda..

buarada bfg nin 31-10.5 15 at sini hiçbiryerde bulamadım, bilgisi olan var mı?

Kızıltoprak' ta Gök Otomotiv'den sorabilirsiniz. 0216 337 10 20 Kadir Bey

"Ekare Mimarlık ' tan Ergün" derseniz hatırlar sanırım. İlk geldiğinde 2 takım
hem FJ40 hem de Silverado'ya almıştım. Aynı hafta 2 takım da michelin Alpine
kış lastiği alınca muhabbetimiz artmıştı.

Şimdiden güle güle kullanın.

Kesinlikle haklısın Deep, karda en iyi sonuç veren off road lastiğine döndü konu...
Aslında "kar" değil, "kış" lastiği doğrusu. Biz de arkadaşa kış lastiği yerine elde ne
varsa onu satmaya çalışıyoruz. :smiley:

Deep' Alıntı:
Yalnız başlık kar lastiği olduğu için bilgilendirme amaçlı olarak yazayım BF Goodrich AT kar lastiği değildir.

mert bey dogru soyluyorsunuz yanlıs anlasılabilir..

ergun bey verdiginiz telefonu aradım, maalesef oradaki arkadaslarda da yokmus.. 31-10.5 bfg at yok yani hiçbiryerde..

buarada cooperın discoverer st ler sanırım cooper in at lastikleri, bfg ler ile kıyaslarsak yorumunuz nedir bu lastikler için (çamur, kar, ıslak asfalt)
ayrıca cooperin stt leri çamur lastikleri mi? asfaltta sorun yaratır mı?

Ömer Bey kullanmadığım için bilemiyorum maalesef. yalnız Peterson's Off Road magazinin eski sayılarından birinde karşılaştırması vardı AT' lerin. Oradan bakarım. BFG yi test etmediklerini, ABD de tek geçilen bir lastik olduğunu falan anlatıyorlardı.

Bu linkteki testi bir inceleyin isterseniz. Kış lastiklerini karşılaştırıyor...
http://www.euroshina.com.ua/top.php?topby=rating_ratings&season=2&type=2&lng=en

Bu lastikler nasıl arkadaşlar

XM27-47_tire.jpg

XML_tire.jpg

XZL_tire.jpg

kar lastiğinin en önemli özelliği soğuk havada da yumuşaklığını koruyan hamurudur, tabii ki dediğin gibi ince lastik kontrolü arttırır, üzerinde kar sembolü olan MT lastikler de karda çok iyi sonuç veriyor, ama bu lastikler yazın daha kolay diş kaybeder

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,818
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR