Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (KTUDAKS)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,280

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
banner.jpg

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (KTÜDAKS) 1990 yılında üniversite bünyesindeki doğa sever dağcılar tarafından kuruldu. İlk kurulduğu yıllarda kol bünyesinde temel dağcılık etkinlikleri düzenlendi ve üniversite bünyesinde bu sporu sevdirmek ve tanıtmak amacı ile bir takım çalışmalar yapıldı. İlk yıllardan sonra kol bünyesinde düzenli olarak eğitim programları uygulanmaya başlandı. KTÜDAKS bünyesinde gerçekleştirilen eğitmen ve dağcılık lideri yetiştirmeyi hedefleyen bu eğitim sistemi üç yıllık yoğun bir programı kapsamaktadır. Bu üç yıllık eğitim programlarını bitiren dağcılar KTÜDAKS ve diğer dağcılık klüplerinde eğitmen ve eğitmen yardımcısı olarak görev alırlar.

KTÜDAKS olarak Türkiye Dağlarının bütün zirvelerine yaz ve kış tırmanışları tamamlanmış olup, buna ek olarak bir çok yurtdışı faaliyeti de düzenlenmiş bulunmaktadır. Koldan eğitimlerini tamamlayan bir çok arkadaşımız halen Türkiye Dağcılık Federasyonu’ nun eğitim programında aktif olarak yer almaktadır. KTÜDAKS’ ın amacı üniversite öğrencilerine dağcılık sporunu sevdirerek bu spor ile yaşanabilecek eşsiz duyguları onlara yaşatmaktır.

İletişim Murat Eray KORKMAZ
murat (at) ktu (dot) edu (dot) tr

WEB: http://www.ktudaks.ktu.edu.tr

Etiketler
Ynt: Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (KTUDAKS)

KTÜDAKS...beni dağcı yapan ve dağcılığa sevdalayan yegane klup... :D Oradan eğitim aldığım ve Ktüdaks'lı olarak dağlara gittiğim/gideceğim için çok mutluyum...Unutmadan paylaşım için çok sağol erthem..:D

Ben Teşekkür Ederim Dağlarkızı

5 yil okudum KTU de ama hic o zamanlar boyle dag tas merakim yoktu aslinda yine sevmem daga bayira gitmeyi ya yine de KTUDAKS a bi ugramak gerekirdi. Deniz nerde ben orda zaten uyesi olmadigim halde KTU SU ALTI SPORLARI TOPLULUGU nun toplu cekilmis katalog resminde ben de yer aldim. Arkadasiniz klubun baskani olunca iste ;D ;D :p
Tabii bu 4 yil once falandi

Yaklaşık 4 yıl Önce abimde O Kulüpte Yer Almaktaydı. Ktü Sürmene Su Ürünleri Fakültesinden Mazun Evren SOUKSU Kulübün Bayağı Fotoğraflarına Nail Olmuştum

dagcılık sporuyla tanışmama vesile olan. Gerçek anlamda sporun eğitimini kaliteli bir şekilde verebilen nadir klüplerden. Bir parçası oldugum için çok şanslıyım..Daha beraber çok yolumuz var inşaallah!

Merhaba Sayın Moderatör Arkadaşım...
Bu türlü forumları merakla okuyorum..Ktüdask sayfasında da olduğu gibi diğer klüplerin birçoğunda "klubümüzün kurucuları" denildiği halde onların kimler olduğunu belirtilmemiş..Bilkent denilince Nasuh Mahruki nin akla geldiği gibi...diğer klüplerde bu kişiler kimler..? Hiç kimse de merak edip sormamış..Neden Acaba..? Oysa insan bu klüplerin kaç senesinde hangi şartlarda kurulduğunu, kaç kişi yada kişiler olduklarını, nasıl imkanlarla ve şimdi neler yaptıklarını merak eder diye düşünüyorum..En azında bunları bilmek bu sporu yapabilen tüm üyeler için çok anlamlı olur du ne dersiniz..:smiley: Özellikle ben KTÜDASK ın kurucuları ve onların şu an aktif olarak bu spora devam edip etmediklerini çok merak ediyorum...Saygılarımla...

Merhaba,
Ktudaks ana sayfası neden kapalı acaba? Geçici bir durumsa ne zaman açılır?

Arkadaşlar sayfada üniversiteden kaynaklanan bir problem mevcut.Uzun süredir bizde o konuda savaş veriyoruz.En kısa zamanda hepimizi mutlu edecek bir sonuca varacağız inşallah..

Bu arada yukarıda bir arkadaş ''Ktudaks'' ın kurucularını ve hala aktif dağa gidip gitmediğini sormuş..

Kolumuzun kurucuları üniversitede hocalarımız olan Ersan Başar ve Raif Kandemir'dir..Sonraki süreçte kolda çok değerli eğitmenlerimiz yetişmiş ve bayrak elden ele dolaşarak kolumuz şu an ki konumuna gelmiştir.Elbette yurtiçi ve yurtdışı tırmanışlara devam edilmektedir.Bir kez daha şunu belirtmek isterim ki ben Ktudaks'tan eğitim aldığım ve eğitim verdiğim için çok çok mutluyum.Her yerde gururla söylediğim bir şeydir bu..Eğer konuyla lgili daha detaylı bilgi almak isteyen olursa ktudaks mail grubuna mail atabilir bende her türlü yardım için burada olduğumu söylemek isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,972
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler