Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (KTÜDAKS) 1990 yılında üniversite bünyesindeki doğa sever dağcılar tarafından kuruldu. İlk kurulduğu yıllarda kol bünyesinde temel dağcılık etkinlikleri düzenlendi ve üniversite bünyesinde bu sporu sevdirmek ve tanıtmak amacı ile bir takım çalışmalar yapıldı. İlk yıllardan sonra kol bünyesinde düzenli olarak eğitim programları uygulanmaya başlandı. KTÜDAKS bünyesinde gerçekleştirilen eğitmen ve dağcılık lideri yetiştirmeyi hedefleyen bu eğitim sistemi üç yıllık yoğun bir programı kapsamaktadır. Bu üç yıllık eğitim programlarını bitiren dağcılar KTÜDAKS ve diğer dağcılık klüplerinde eğitmen ve eğitmen yardımcısı olarak görev alırlar.
KTÜDAKS olarak Türkiye Dağlarının bütün zirvelerine yaz ve kış tırmanışları tamamlanmış olup, buna ek olarak bir çok yurtdışı faaliyeti de düzenlenmiş bulunmaktadır. Koldan eğitimlerini tamamlayan bir çok arkadaşımız halen Türkiye Dağcılık Federasyonu’ nun eğitim programında aktif olarak yer almaktadır. KTÜDAKS’ ın amacı üniversite öğrencilerine dağcılık sporunu sevdirerek bu spor ile yaşanabilecek eşsiz duyguları onlara yaşatmaktır.
İletişim Murat Eray KORKMAZ
murat (at) ktu (dot) edu (dot) tr
WEB: http://www.ktudaks.ktu.edu.tr