Ynt: Karadenizli arkadaşlardan tavsiye isteği
**FatsaOffRoad**' Alıntı:
Orjinal cj lerde 6 düz silindir motor cıkar 79 model altı cj5 lerde 3.8 E tipi motor 79 ve üstü Cj-5 lerde 4.2 C tipi motor cıkar.. Uzun şase dediğin cj-8'dir. Orjinal cj-8'lerin model aralığı 1982 - 1986'dır. 4.2 C ve Z tipi motor cıkar..
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Hemen belirteyim cj ye ihtiyacım olduğu için arıyorum. Ford focus HB alıcısı hazır onu satıp alacağım. Alacak arkadaş da benim Cj yi bekliyor. Biraz acele ediyorum bu nedenle.
CJ istememin tek sebebi ise kendime göre düzenlemek. al sat yapmayacağım. iş nedeniyle arazide çok işim oluyor. focus un arka koltuklarını söktüm öyle kullanıyorum. içinde uyuyorum. kamp kuruyorum bagajı mutfak oluyor.
uzun şase, kapalı kasa yapacağım. Arkası karavan gibi olacak, bazen eşya taşıyacak, ama şehir içinde de kullanacağım için göze de hitap etmeli.
3 e 5 e alacağım belki ama 10-15 masraf olacak sadece kaportada.
offroad turlarına katılmayı isterim ama ortamı paylaşmak adına uzaktan takip ederim.
Alttaki resimdeki düzeneği CJ görünümlü olarak düşünebiliriz. Orjinali de fazla bozmak istemiyorum.
Bu nedenle verdiğiniz bilgilerle uzun şasi Tuzla, CJ 8 işimi görür sanırım.
Bir de linkini verdiğim jeepin modelini anlayamadım.
http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3664758
1960 ise ne Tuzla ne cj8... şasesi sağlamsa aradığım böyle bişey, kaporta çürümüş ama tamamen elden geçecek zaten, düzgün olsa bile aynı işlem yapılacak. Toplanmış olan hazırlar kasası yüzünden işime yaramıyor.