Karavan aşkım - Yardımlarınız...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mikman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,705

mikman

Darısı başıma...
Yer
İstanbul
Web
www.muzikders.com
Herkese selamlar, bir süredir forumu takip ediyorum. Saatlerdir bir sahibinden.com'da bir forumunuzda gidip geliyorum... Nelere dikkat etmeliyim, neler önemlidir vs vs.. Konular derya deniz :smiley:
Vergisi, sigortası, camper, 10m3-17m, ağırlık merkezi, ne kadar yaktığı vs..
Tabiki konuya sizler kadar hakim değilim olamam da.. Çünkü arabalar veya motorlu taşıtlar hakkında çok çok ilgili değilimdir. Fakat karavan hevesim çok fazla.. Bunun için sahibinden'den bütçeme göre araçlar bakıyorum. Kendimce belirlediğim ilk tercihlerim şunlar;
- Motokaravan olmalı, maksimum 13.000 TL gibi..
- Lpg (istiyorum) fakat genelde benzin veya mazot?
- Sanırım bir Wc mutlaka bulunmalı?
- Aracın içi çok salaş olmamalı,
- En az 2 kişilik bir karavan...

Kendimce belirlediğim bu kriterlere uygun ilanları izninizle paylaşıyorum... Lütfen bir değerlendirme de sizlerden gelirse çok sevinirim... (bir araç alıp karavana çevirmek daha zor olur diye düşünüyorum?)
Bu arada İstanbul'da yaşayan 26 yaşında bir öğrenci/müzisyenim. Sevgiler saygılar :smiley:

1. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-cok-temiz-ozel-yapim-full-74469908/detay

2. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-yuruyen-ev-takasli-60115715/detay

3. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-bus-karavan-12-000-tl-79961102/detay

4. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1980-nodel-mobil-karavan-36906396/detay

5. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-ev-konforunda-motokaravan-acil-satilik-69974575/detay

6. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-yaza-hazir-mercedes-karavan-13-000-tl-53313078/detay

7. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-satilik-karavan-79883334/detay

8. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-55-000-km-de-mercedes-207d-1978-model-karavan-66209525/detay

Etiketler
Ynt: Karavan aşkım - Yardımlarınız...

senin yaşında karavan sevdası olan gençleri takdir ediyorum.bence bu karavanların hepsi seni üzer. volkswagen belki olabilir ama işin gerçegi söyledigin fiyata iyi bir motorkaravan alacagını sanmıyorum.inşallah gönlüne göre bir karavan bulursun.

Aramıza hoşgeldiniz.İsminizi yazmadığınız için kullanamadım.Genç yaşta o ruha sahip olmak çok hoş.Bence sarı woswos tam size göre toparlanma yapılabilir.Sitede size yardımcı olabilecek çok yazı veya yardım alabileceğiniz tecrübeli dostlar olacaktır.Onların düşüncelerini dikkate almanı önerebilirim.

Karavan sevdalısı arkadaşım bu gibi karavanların seni üzeceğini tahmin ediyorum bu fiyatlara doğru düzgün bir karavan olmaz sana bir çok masraf çıkartır daha yolun başındayken nefret edersin bence biraz daha bekle ekonomik durumunu düzelt daha üst model birşeyler almaya bak acele etme.

Kusura bakmayın adımı söylemeyi unutmuşum, Serhat :smiley:
Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum ve dediklerinize güvenerek bu hayalimi bir süre erteliyorum; B planına geçeyim ozaman ben, bi pisiklet alayım da bakkala gideyim :smiley:

serhat kardesim hayallerinden vaz gecme bu araclar icinde en iyileri mercedesler birinin tavanı yüksek bu önemli bir rahatlıktır digerininde kasası güzel duruyor ama tavan alcak icinde boynu bükük kalırsın eski olmasından cok fazla korkmana gerek yok iyi bi tamirci bulursan mercedes yapılanları inkar etmez ben gecen sene ipsalada sınır kapısında 60 model bi kamyonu karavan yapan yaslı bir alman ciftle karsılastım hatta kamyon calısmadı iterek calıstırdık onlar cıkmıs geziyorlar gönül isterki bastırıp parayı alalım herseyin yenisini ugrasmayalım ama olmayınca eldekiyle idare edecez

Bende mercedes lere çok uzun süre bakmıştım,çok ta beğenirim.Bu aralar panelvan eski model ivecolar dikkatimi çekiyor(fiyat olarak) isterseniz sizde bir göz geçirin.Karavan yapmak çok zor birşey değil paranız oldukça içini yavaş yavaş yaparsınız hem böylece aracı nispeten daha iyi almış olursunuz.

Bunun gibi mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-iveco-otoyol-iveco-otoyol-35-c11-daily-van-sahibinden-80816338/detay

mayıstosböce' Alıntı:
Bende mercedes lere çok uzun süre bakmıştım,çok ta beğenirim.Bu aralar panelvan eski model ivecolar dikkatimi çekiyor(fiyat olarak) isterseniz sizde bir göz geçirin.Karavan yapmak çok zor birşey değil paranız oldukça içini yavaş yavaş yaparsınız hem böylece aracı nispeten daha iyi almış olursunuz.

Bunun gibi mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-iveco-otoyol-iveco-otoyol-35-c11-daily-van-sahibinden-80816338/detay

Bülent bey ilanın altında"Faturalı" yazıyor. Sanırım noter satışı olmuyor bu durumda. Arcaın vergisi falan problem olabiliyor. Şirketten şirkete satılabiliyor. Bilenler açıklamada bulunacaktır sanırım.

centilmen' Alıntı:
Bülent bey ilanın altında"Faturalı" yazıyor. Sanırım noter satışı olmuyor bu durumda. Arcaın vergisi falan problem olabiliyor. Şirketten şirkete satılabiliyor. Bilenler açıklamada bulunacaktır sanırım.

Noter satışı olur, sanırım ticari envantere kayıtlı olduğundan fatura keserek, demirbaşdan düşecektir.
Faturada yüksek olabilir, değeri düşük dahi olsa, kasko değerinden faturalandırmak zorundadır, ancak araç hasarlıysa düşük kese bilir.

Kendi karavanını yapma süreci çok zor geliyor bana. Çünkü karavan ruhsatı alma, sigorta işlemleri vs vs gibi konulara çok çok uzak olduğum için gözümde acaip büyümüş durumda... Bu yüzden hazıra konma gibi bir düşüncem vardı :/
Eğer normal bir araç alıp onu dönüştürmemi önerecekseniz, gözümde büyütmüş olduğum bu konuyu ve bu süreçteki işlemlerin yapılabilecek normallikte olduğuna inanmam gerekiyor :smiley:
Teşekkür ederim yorumlarınız için...

mikman' Alıntı:
Kendi karavanını yapma süreci çok zor geliyor bana. Çünkü karavan ruhsatı alma, sigorta işlemleri vs vs gibi konulara çok çok uzak olduğum için gözümde acaip büyümüş durumda... Bu yüzden hazıra konma gibi bir düşüncem vardı :/
Eğer normal bir araç alıp onu dönüştürmemi önerecekseniz, gözümde büyütmüş olduğum bu konuyu ve bu süreçteki işlemlerin yapılabilecek normallikte olduğuna inanmam gerekiyor :smiley:
Teşekkür ederim yorumlarınız için...

İşin zorluğu ne kadar konforlu bir şey istediğinize bağlı. Herhangi bir panelvan alıp içine bir şişme yatak atarak yapacağınız bir camper için gözünüzde büyütecek herhangi bir zorluk yok örneğin. Daha fazlası için karşılacağınız zorluklar neyi "normal" olarak tanımladığınıza bağlı.

centilmen' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla sorun yok şirket isen bu aracı almanda fayda var kdv sini düşebiliyorsun,sivil birisinden aldığında fatura kesemeyeceği için şirkete faydası yok.Sen sivil olarak bu aracı aldığında faturasını kullanmayacağın için sorun yok.

Karavan yapmak ciddi ciddi yapacam dersen sorun tabi ki ama işini görecek karavan yapmak inanın çocuk oyuncağı,karavan ruhsatını bir mühendise çizdireceksin ki bunu harika yapsan da çizdirmek zorundasın,bunu da trafik takipçilerine verirsin.Tabi bu iş keyif işi,uğraşmak istemezsen ki buna da hak veririm yapılan her işlem insana zul gelir.

Karavancılık yapanların büyük çoğunluğunda çadır geçmişi de vardır. Aslında aslolan doğayla birlikte olmak, kamp yapmak veya yeni yerler görmektir. Hiç ekipmanınız yoksa bir çadır edinin, bugüne kadar yapmadıysanız kamp yapın. Karavancıların yaptıkları bazı kamplar çadırlı kamplara da uygun oluyor onlara katılıp nasıl bir şeyin sizi mutlu edeceğini belirleyin. Küçük bir kamper mi olur, biraz daha büyük kamper veya karavan mı olur zaman içinde kararınızı pekiştirebilirsiniz. :smiley:
Not: kampa gelirken kemanınızı da getirmeyi unutmayın. ;)

berkcantp' Alıntı:
Noter satışı olur, sanırım ticari envantere kayıtlı olduğundan fatura keserek, demirbaşdan düşecektir.
Faturada yüksek olabilir, değeri düşük dahi olsa, kasko değerinden faturalandırmak zorundadır, ancak araç hasarlıysa düşük kese bilir.

İlhan bey kasko degerınden kesmek zorunda deyıl..

ben kendımden ornek verıyorum dıyelımkı moter soyle yazar arabanın kasko degerı 12000 tl olup gercek satıs degerı 8000 tl dır der sızde bu 8000 tl ye gore fatura kesersınız ama bu 8000 tl yı belırtmessenız bu noter satısında o zaman noterın belırttıgı kasko degerı uzerınden odersınız..

bayar28' Alıntı:
İlhan bey kasko degerınden kesmek zorunda deyıl..

ben kendımden ornek verıyorum dıyelımkı moter soyle yazar arabanın kasko degerı 12000 tl olup gercek satıs degerı 8000 tl dır der sızde bu 8000 tl ye gore fatura kesersınız ama bu 8000 tl yı belırtmessenız bu noter satısında o zaman noterın belırttıgı kasko degerı uzerınden odersınız..
İş yerinde 4 yılı dolmuş araçlarımın satışında, kasko değerinden fatura kestim, ilerde yapılan bir incelemede sorun çıkmasından korktum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR