Karavan Camı Çizik Giderme (yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokhan. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 380

gokhan.

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhaba,

Yeni karavan sahibi biri olarak, öncesinde çokça video izleyip buradan da istifade etmeme rağmen, pratik hayatta acemilik yaşıyorum. Karavanı fırça ile yıkadıktan sonra camların çizildiğini farkettim🤦‍♂️ fırçayla en azından camların yıkanmaması gerektiğini acı bir tecrübe ile öğrenmiş oldum.

Bu çiziklerin nasıl gideceği hakkında yaptığım araştırmalardan pek bir sonuç elde edemedim. Camların plastik ya da akrilik olduğunu tahmin ediyorum (Berhimi marka). Dolayısıyla bildiğim çizik giderme işlemleri sanırım işe yaramayacak. Aklıma polisaj yaptırmak geldi. Başka seçeneğim var mı ya da polisaj işe yarar mı siz değerli tecrübeli forum üyelerine bir danışmak istedim.
 


Merhaba. Aynı problemi geçen hafta ben de yaşadım. Karavanım Bürstner. Ön camda fırça çizikleri oluştu. Ben de çözümünü bulamadım. Bayram sonrasında U Caravan'a danışıp öğrendiğimi buraya yazarım
 

sirasi ile 1000 , 1500 ve 2000 zimpara ile guzelce zimparalayin (sulu zimpara yapilacak) . zimpara bitince temizleyip kurulayin.
bos kutu kola (teneke) icine yarisina kadar aseton doldurun. aseton buharinin cikmasi icin agiz kismina pipet yerlstirin. kutuyu ısıtın ( isiyi surekli korumaniz gerekecek ) pipetten basincli sekilde buhar cikmaya baslayinca cama 2-3 cm mesafe yakindan gezdirin. kaportaya gelmemesine ve ayni noktada uzun sure beklememeye dikkat edin. buhar geldiginde zimparanin matliginin gitmesinden ve yuzeyin puruzsuzluginden anlarsiniz zaten.
ayni islemi solan farlar icin de uygulayabilirsiniz. far parlatanlar arac ici kettle bardaklardan kullaniyor fiyat fayda olarak uygun bulursaniz bu daha kolay

not; zimparanin guzel yapilmasi sart yoksa islem basarili olmaz

camlar mesajinizda belirttiginizden farkli bir malzemeyse uygulamayin
 

...
bos kutu kola (teneke) icine yarisina kadar aseton doldurun. aseton buharinin cikmasi icin agiz kismina pipet yerlstirin. kutuyu ısıtın ( isiyi surekli korumaniz gerekecek ) pipetten basincli sekilde buhar cikmaya baslayinca cama 2-3 cm mesafe yakindan gezdirin. ......

aseton plexse zarar verir diye hatırlıyorum.Isıtma işlemiyle bu zararı ortadan mı kaldırılıyor?
 



aseton plexse zarar verir diye hatırlıyorum.Isıtma işlemiyle bu zararı ortadan mı kaldırılıyor?
evet dediginiz gibi , aseton dogrudan uygulanmiyor, malzeme kisa sure buhara maruz kaliyor, bu nedenle malzeme zarar gormuyor, zimpara izlerini yok edip puruzsuz bir yuzey sagliyor. esas uygulama cok ince zimpara yapmak. zimpara iyi yapilmazsa kiragi tutmus cam gibi bir goruntu oluyor.
eskiden saat camlari cizilirdi kuyumcular ince zimpara yapar amonyakla silerdi hatirlar misiniz? benzer bir islem.

tekrar uyarayim , basit bir islem degil biraz el becerisi istiyor , tek bir farin zimparasi bir saat kadar suruyor. emin olmadiginiz malzemeler uzerinde uygulamayin ya da once test edin


Video: https://youtube.com/shorts/E42xdbQf-o4?feature=shared
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

SON KONULAR



Geri
Üst