Arkadaşlar merhaba,çiçeği burnunda bir karavancı olarak buzdolabı ve elektirik donanımım konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
Dalış ekibimize ve malzemelerimize yetmesi için karavana dönüştürülmüş bir otobüsümüz var(9,5 m).
Sistemim söyle:
Akü ve inverter:
2 adet araç aküsü (otobüs) ve 2 adet yaşam aküsü (standart araba)mevcut. Aküleri paralel bağladık ( istenildiği zaman araç aküleri ve yaşam aküleri switch ile ayrılabiliyor). Yaşam akülerine bağlı 24vdc 220 vac 1500w'lık UPS (üstünde inverter'de yazıyor-GAMA Elektronik üretimi).Sadece buzdolabı ups'e bağlı, karavanın motoru çalıştığında şarj oluyorlar.
REDRESÖR: Şimşek redresör üretimi
Tip: 24x25
Volt:220
Ç.Amp.:25 Amp
Volt:30 v
JENERATÖR:
Model:KAMA Silence 5.5 kw
Saatte 1.4 lt dizel tüketimi/16 lt depo
Karavan hareket halindeyken çalışabilecek şekilde monte edilmiştir.
Sabırla okuyan arkadaşlara sorularım şunlar:
1- Buzdolabını(E sınıfı enerji tüketimi)hareket halindeyken, UPS ile yaklaşık ne kadar süre çalıştırabilirim.
2- Redresörüm ile yaşam akülerini ne kadar sürede şarj edebilirim.
3- Dalgıç olduğumuz için karavam kampinglere bağlı kalmadan bakir koylarda konaklama asıl amacımız.Elimdeki bu araçları en verimli nasıl kullanırım.
Acizane söyle düşünüyorum: Yolda UPS ile sadece buzdolabı çalışacak. Klima (ev tipi LG split C snıfı enerji tüketimi ) olduğu için pencereleri açacağız
, karavan kampingte konaklamıyorsak jeneratörden elektrik sağlanacak (jeneratörümün kapasitesi yeterli sanıyorum ), aynı zamanda redresör ile eküler şarj edilecek. Kamping ise sorun zaten yok.
Yardımlarınızı bekliyorum. Yolunuz açık olsun ..