Bu ülkede metro yapımına minibüsçüler ve halk otobüsçüleri, hızlı tren veya havaalanı yapımına otobüs firmaları karşı çıktılar, üzüldüler, tepki koydular. Hepsi ekmeğinin peşinde olan insanlar ama haksız da olsa ucu bir yerde dokununca tepki vermekte gecikmiyor kimse.
Buna da istemeden de olsa, çaktırmadan da olsa campingler, pansiyonlar, oteller vb mutlaka karşı çıkacaklardır ki örneklerini gördük, yaşadık.
Dediğiniz gibi karavancılık birçok sektörün kalkınmasına sebebiyet verecek bir sektör ki her zaman 'ülkemizin bir uçtan bir uca sit alanı ve milli park ilan edilmesini söyleyen birisiyim' köyünden beldesine, beldesinden ilçesine kadar adı duyulmamış yerlere dahi faydası dokunacak bir sektördür. Önceki yazılarımda da bütün yurt genelinde belediyeler genelinde yapılacak çalışmalar ile karavancılığın desteklenmesi gerektiğini söyledim.
Yabancı gezginleri de takip ettiğimden dolayı görüyorum ki döviz kurunun yüksekliğinden dolayı ülkemde son bir senedir gerek karavan gerek camper ile gezen yabancı turist sayısında patlama yaşandı. Mutlu oldukları kadar mutlu olmadıkları konularda oldu. Ben dahi bu yabancı gezginlerden ülkemle ilgili birçok şey öğrenmeye devam ediyorum.
Ülkemiz sadece karavan için değil birçok konuda fırsatlar, güzellikler ülkesi. Keşke çiftçisinden, köylüsünden, işçisine, memuruna her vatandaşımız bunlardan faydalanabilse. (İşin suyunu çıkarmadan, mahfetmeden, yok etmeden)