Ben yurtdışında iki yıldan uzun süre kaldığımdan araç getirme hakkım doğmuştu. MB Marco Polo araç buldum. 6000 yada 8000 km.de uygun fiyatılı deneme aracıydı. Akıl almaz yok yok bir araçtı. Ancak konsolosluğa danıştığımda bana karavan sınıfına girmediği karavan kabul edilmesi için mutlaka duş ve WC olması gerektiği söylendi. Aksi takdirde aracı binek oto olarak getirecektim. Gümrük vergisi yoktu. Fakat Türkiyede araç alırken ödenen vergiler aynen ödeniyordu. Motoru 2.2 cdi olduğundan ( o zamanlar Kg. ye de bakılıyordu ki araç 2 tondan fazlaydı ) ve gümrük işlemleri hakkında çok olumsuz şeyler duyduğumdan korktum ve vazgeçtim. Konsolosluktan bana verilen bir belge vardı o zaman gümrük mevzuatı ile ilgili. Değişmediyse eğer yurt dışında iki yıldan uzun süre kalan kişiler dönmelerinden en az altı ay önce satın almak ve alındığı tarihte üç yaşını geçmemiş olmak şartı ile bir adet otomobil bir yat bir uçak bir motor bir v.b. olarak devam ediyor. yani bir adet olmak üzere ve farklı sınıflarda araçlar olmak üzere herbirinden birer tane getirilebiliniyordu. Sonuç olarak yurt dışında iki yıldan fazla bulunan biri aracılığı ile getirilebilir. Kesin dönüş yapanlarda getirebiliyor. Eskiden beş yılda bir permi hakkı denilen birşey vardı şimdi ne oldu bilmiyorum. Yardımcı olmuştur umarım.
çok teşekkür ederim