Karavan Getirmek İçin Mümkünse bilgi istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dejavu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,603

dejavu

Paranın satın alabileceği en muhteşem araba VOSVOS
Yer
ANKARA
Arkadaşlar ;

Bana zaman ayırdığınız için peşinen teşekkür ederim. Beim sorunum şöyle.
Ben yurt dışından eski model bir karavan getirmek istiyorum bu işin zorluğu kolaylı nedir bu işi başarabilirmiyim çokmu masraflı olur prosödürü nasıldır
Lütefen bu konuyla ilgili bilginiz varsa benimle yada grupla paylaşırmısınız

Saygılarımla
Güven

Etiketler
Ynt: Karavan Getirmek İçin Mümkünse bilgi istiyorum

beni yanlış anlamazsanız kısa öz acıklayacağım sizden öncede bunu düşündü insanlar hatta sadece karavan değil tüm araclar için ama sadece birkaç istisna dışında getiren olmadı bununda sebebi ordan buraya getirmenin daha maliyetli olmasıdır

Hocam gerçekten maliyet bu kadar yüksekmi ?
bir kaç örnek verseniz mümkünmüdür

unal' Alıntı:
beni yanlış anlamazsanız kısa öz acıklayacağım sizden öncede bunu düşündü insanlar hatta sadece karavan değil tüm araclar için ama sadece birkaç istisna dışında getiren olmadı bununda sebebi ordan buraya getirmenin daha maliyetli olmasıdır

gümrük müdürlüklerinden net rakamları alabilirsiniz vereceğim bilgiler yanıltıcı olmasın

Teşekkür ederim

unal' Alıntı:
gümrük müdürlüklerinden net rakamları alabilirsiniz vereceğim bilgiler yanıltıcı olmasın

eğer kanunlarda bir değişiklik olmadıysa yurt dışından 2.el araç/karavan getiremiyoruz.

Ben yurtdışında iki yıldan uzun süre kaldığımdan araç getirme hakkım doğmuştu. MB Marco Polo araç buldum. 6000 yada 8000 km.de uygun fiyatılı deneme aracıydı. Akıl almaz yok yok bir araçtı. Ancak konsolosluğa danıştığımda bana karavan sınıfına girmediği karavan kabul edilmesi için mutlaka duş ve WC olması gerektiği söylendi. Aksi takdirde aracı binek oto olarak getirecektim. Gümrük vergisi yoktu. Fakat Türkiyede araç alırken ödenen vergiler aynen ödeniyordu. Motoru 2.2 cdi olduğundan ( o zamanlar Kg. ye de bakılıyordu ki araç 2 tondan fazlaydı ) ve gümrük işlemleri hakkında çok olumsuz şeyler duyduğumdan korktum ve vazgeçtim. Konsolosluktan bana verilen bir belge vardı o zaman gümrük mevzuatı ile ilgili. Değişmediyse eğer yurt dışında iki yıldan uzun süre kalan kişiler dönmelerinden en az altı ay önce satın almak ve alındığı tarihte üç yaşını geçmemiş olmak şartı ile bir adet otomobil bir yat bir uçak bir motor bir v.b. olarak devam ediyor. yani bir adet olmak üzere ve farklı sınıflarda araçlar olmak üzere herbirinden birer tane getirilebiliniyordu. Sonuç olarak yurt dışında iki yıldan fazla bulunan biri aracılığı ile getirilebilir. Kesin dönüş yapanlarda getirebiliyor. Eskiden beş yılda bir permi hakkı denilen birşey vardı şimdi ne oldu bilmiyorum. Yardımcı olmuştur umarım.

Geographer' Alıntı:
Ben yurtdışında iki yıldan uzun süre kaldığımdan araç getirme hakkım doğmuştu. MB Marco Polo araç buldum. 6000 yada 8000 km.de uygun fiyatılı deneme aracıydı. Akıl almaz yok yok bir araçtı. Ancak konsolosluğa danıştığımda bana karavan sınıfına girmediği karavan kabul edilmesi için mutlaka duş ve WC olması gerektiği söylendi. Aksi takdirde aracı binek oto olarak getirecektim. Gümrük vergisi yoktu. Fakat Türkiyede araç alırken ödenen vergiler aynen ödeniyordu. Motoru 2.2 cdi olduğundan ( o zamanlar Kg. ye de bakılıyordu ki araç 2 tondan fazlaydı ) ve gümrük işlemleri hakkında çok olumsuz şeyler duyduğumdan korktum ve vazgeçtim. Konsolosluktan bana verilen bir belge vardı o zaman gümrük mevzuatı ile ilgili. Değişmediyse eğer yurt dışında iki yıldan uzun süre kalan kişiler dönmelerinden en az altı ay önce satın almak ve alındığı tarihte üç yaşını geçmemiş olmak şartı ile bir adet otomobil bir yat bir uçak bir motor bir v.b. olarak devam ediyor. yani bir adet olmak üzere ve farklı sınıflarda araçlar olmak üzere herbirinden birer tane getirilebiliniyordu. Sonuç olarak yurt dışında iki yıldan fazla bulunan biri aracılığı ile getirilebilir. Kesin dönüş yapanlarda getirebiliyor. Eskiden beş yılda bir permi hakkı denilen birşey vardı şimdi ne oldu bilmiyorum. Yardımcı olmuştur umarım.

çok teşekkür ederim

Yurtdışından engelli aracı getirmek
05 Ekim 2010 Kategori : Bilgi Bankası,Sıkça Sorulanlar | Haberi yazan: r.kilicYurt dışından araç almak için sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekiyor.2009 tarih ve 27369 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile engelliler tarafından yurt dışından özel tertibatlı olarak ithal edilen otomobillerin “model yılı dahil 3 yaşından eski olamayacağı” hükmü getirildi
1. Hastaneden “özel araçla nakli uygundur” ibaereli rapor alınacak raporlar en az dört imzalı olması gerekiyor.07.10
2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( Minibüs getiriyorrsanız çocuğunuzunda nüfus cüzdan fotokopisi)
3. İkametgah ilmühaberi (Çocuğunuzun ve kendinizin)
4. Ehliyet fotokopisi
yukardaki evraklarla Ankara ( İstanbul yolu Güvercinlik Toprak mahsulleri Ofisinin Arkası ) gümrük müdürlüğüne teslim edilecek
Her ayın ilk salı günü komisyon toplanıyor. Komisyondan izin ithal belgesi komisyona girdikten 15 dakika sonra teslim ediliyor bunun üzerine yurt dışından araç getirebilirsiniz
Öncelikle bu işle uğraşan profosyenel kişi ve şirketleri tercih edin5. Bankadan yurt dışına döviz transferi yapacaksınız dekont alacaksınız
6. Döviz transferinin yapıldığına dair bankadan yazı alacaksınız bunun için praforma fatura gerekecektir.
Yurt dışına döviz transferini kim adına yapıyorsanız o kişi size aracı alıp satacak kişi olmalıdır aksi takdirde gümrükten aracı çıkaramazsınız.
7. Noterden Taahhütname alacaksınız. ( Ankaradaki noterler taahhütnameyi size araç satışı gibi yapıyorlar bu yüzden çok para tutuyor imkanınız varsa başka yerden alın oralarda gerçek taahhütname yapıyorlar araç bedeli hesaba alınmıyor ankarada ise araç bedeli üzerinden taahhütname yapıyorlar. Ben Kırıkkaleden yaptırdım 20 ytl verdim.Ankarada 250 ytl istiyorlardı
Araç gümrüğe geldikten sonra işlemleri yapabilmek için mutlaka iş takipçilerinden birine işi havale etmenizi öneririm çünkü tek başınıza yapabileceğiniz bir iş değil çok sayıda evrak tanzimi gerekiyor krendi başınıza buınları yapmanız imkansız
( Ben aracı Avrupa Otodan aldım nakliyeciye araç başına 50 euro yu şirket ödedi ondan sonraki işlemleri kendimiz yaptık.)
Araç aynı gün teslim alınmassa ardiye ücreti ödemek zorundasınız ( Günlük Yaklaşık 27 ytl )
Ayriyeten türkiye girişindede teminat yatırmak zorundasınız.Avrupa otodan aldığım için bunada gerek kalmadı.
Gümrük işlemlerini bitirdiğinizde geçici plaka ile gümrükten çıkıyorsunuz.
Evraklarınız posta ile gönderiliyor 30 günde ancak geliyor evraklar.
Biz Ankarada Memur vasıtası ile teslim ederek işlemleri hızlandırdık.
8. Araç ruhsat işlemleri için uğraşmak istemiyorsanız iş takipçisine verebilirsiniz. Ruhsat yazımını yapıyorlarKarayolları muayene için evrak hazırlıyorlar.Evrakla Muayeneye gidiyorsunuz.Ücret ödemiyorsunuz.Evrakı mutlaka mühürletin.
9. Araç için proje çizdirmeniz gerikiyor.Proje ile TSE ( Ankara) gitmeniz gerekiyor. Yaklaşık 170 ytl ödüyorsunuz proje için bunun 100 ytl sini TSE alıyor. ANKARA TSE DE bu işle ilgili iki kişi görevli bir tanesi NEMRUD birisi o kişi ok vermese işleriniz yine kesat. Araç motor numarasını mutlaka gitmeden yerini öğrenin eger görülmeyen bir yerde ise yetkili servisten yazı alarak gitmeniz işlemlerinizin kolaylığı için önemli.
10. Evrakları alarak emniyete gidiyorsunuz evraklarınız tamansa plaka için size yazı veriyorlar . BU arada aracı sigortasını yaptırmak zorundasınız.
11. Plaka yazdırılacak
12. Emniyetten gümrük idaresine yazı için iki adet evrak tanzim ederek teslim edeceksiniz.
13. Ruhsata plakayı yazacaksınız.
14. Evrakları Emniyete teslim edeceksiniz. 2ila 3 saat sonra ruhsatı alabilirsiniz
deveye hendek atlat daha iyi DAHA KOLAY bence nedir SIKINTI MILLETE YA AAAAA...bu kanunlara biri el atmali yoksa ...arac satanlar ucmus gidiyor ..MILLET PARASIYLA REZIL OLUYOR BUKADAR OLMAZ YAAAAAA......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR