Karavan İçin Ocak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 236
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,929

Etiketler
Ynt: Karavan İçin Ocak

atiladi' Alıntı:
Bakalım dolaplardan daha ne antikalar çıkacak...
Son yüzyılın, en mükemmel, yüksek rakım benzinli ocağı, made in CCCP, çakmak ocağın boyutu içindir...
Mükemmel...Cep ocağı desek doğru olur.....
 






Merhaba
Sayın Motokaravancılar;
Ocak ve Gaz mevzuatını bilmiyorum. Motokaravan mutfak tezgahının altına Aygaz'ın 12 kg’lik ev tüpü büyük ve 2 kg’lik piknik tüpü kullanma ve bulundurma da sorun yaşanır mı? yasal izin hakkında bilgim yok! arama motorlarında tam olarak bulamadım.Ayrıca B sınıfı ehliyetlerin çift dingil 3500 kg a kadar olanı da dahil mi? yoksa 3500 kg 4 teker ilemi sınırlı?
Saygılarımla İyi forumlar.
 
Son düzenleme:

Ynt: Karavan İçin Ocak

Ferhat bey,
Ispirto ocağınız yanarken yaptığı isi azaltmak için, ispirtonun içindeki su oranını %10 a yükseltmeniz, yani ispirtoya biraz su koymanız gerekiyor. :eek: ??? Sebebini maalesef bilmiyorum. :(
Bilmeden doğru yaptığımız işler kategorisine alın. ;)


Not. İspirto sanırım %5-6 su içeriyor.
Bu yazıyı ancak bu gün gördüm artık kusuruma bakmayın.İspirto yani alkolün içine su katılınca bu karışım yanma anında sıvı fazdan buhar fazına geçerken alkol buharı su buharının üstüne yapışıyor yani alkol buharının hava ile temas eden yüzeyi çoğalıyor bunun sonucu olarak yanma olayı daha güzel oluyor,is azalıyor.
 

Sevgili dostlar merhabalar; geçmişte forumu okurken bir rastladım ama şimdi bulamıyorum yerini..şöyle bir ihtiyacım var benim; malum karavan için dizayn edilmiş ocaklar el yakıyor, ben de ev tipi bir ankastre ocağın çakmak kısmını modifiye edip 12 v ile çalışır hale getirebilir miyiz diye düşünüyorum..sanki birileri bu konuda bir arkadaşa tavsiyede bulunuyordu.
Konuyu bulabilirsem hele çözümü de bulabilirsem harika olacak, yardımlarınız için teşekkürler,sağlıcakla kalınız.
 

Çakmak kısmı ile neden oynamak istiyorsunuz ki?
Şayet monteli cakmagı 220 ile çalışıyor ise aldırmayın varsın 220 ile kıvılcım çıkartmasın siz kibrit ile tutuşturursunuz olur biter.
Evlerde elektrik kesilince ocağımızı yakmıyormuyuz?
 





Aksayan demeyelim de tercih diyelim.. Ocak çakmak manyetosu 220v yerine 12v ile çalışsa diyorum.
 

Son düzenleme:

Elbette çalışabilir.Piyasada düşük vatlı,minik hacimli ve çok ucuza invertörler satıyorlar.Bunlardan bir tane alacaksınız 12 volt uygulayacaksınız,hepsi bu kadar.
Bu mesaj yazılan yere bir türlü link ekliyemiyorum.
75w araba güç 12v 220v mini invertör 2.1a-İnvertörler & Dönüştürücüler-ürün Kimliği:60129270963-turkish.alibaba.com
Evet maalesef link ekleme işini ben de yapamıyorum.. İnverter fikri güzel, Aliexpress de arayayım ☺
 

Invertör kulanımını nasıl düşünüyorsunz? Invertör stand by durumunda elektrik sarfeder. Kapatırsanız her ocak yakmadan önce invertörü açıp sonra kapatmanız lazım.
Gezilerde gittiğimiz bazı yollarda hoplayan sallanan karavanın içinde devamlı gaz tüpüne bağlı bir ocağın karavan için yapılmış bir ocak olması da önemli. Bu tür ocakların Türkiye’deki fiyatlarını bilmiyorum ama gaz güvenliği karavanda çok hassas olmamız gereken bir konu.
 
Son düzenleme:



Sadece tüpgaz ile çalışan ocagın çakmağını kullanabilmek için oto cakmağına takılacak kadar küçük boyuttaki invertörün beklemede çekeceği akımın lafı olmaz düşüncesindeyim.
Ocağın yanına bir adet oto çakmak fişi monte edilirse invertör sadece ocak kullanılacağı zaman elektriğe takılır olur biter.
Ben her zaman çakmak kullanıyorum.Elimin altında bir kaç adet çakmak her zaman oluyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,965
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst