Karavan ile Dünya Turu Yapacak Ekip Arkadaşları Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan astrom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,160

astrom

Kamp II
Yer
ANKARA
en geç 7 yıl sonra Karavan ile Dünya Turu Yapmayı ciddi düşünen , ekip oluşturacak kişiler ile görüşmek istiyorum. Şu anki planım iki araç toplam 4 kişi. tekliflerinizi bekliyorum. tşkr ederim.
bilgidalgin@mynet.com
facebook: Bilgi DALGIN

Etiketler
Ynt: Karavan ile Dünya Turu Yapacak Ekip Arkadaşları Arıyorum

katılmayı çok isteri ama ne zaman orasını bilmem

katılmak isterim ama en gec 7 yıl biraz belirsiz bir zaman kesin tarih olsa daha iyi olur mesela 7 yıl sonra 29 ekim de gibi ;D

tamam süreyi kısaltıyorum. Karavanım olmadığı için tecrübem yok ama hedefim büyük. 1 yıl içerisinde iyi bir ekip kurabilirsek, 2nci yıl hazırlık ve tecrübe yaptıktan sonra çıkışa hazır oluruz şeklinde düşünüyorum. 2 yıl sonra emekli oluyorum en erken 2012-13 bana uyar. Benim teklifim karayolu ile en az iki araç campervan tipi (http://www.sportsmobile.com/2_lb-110s.html), 4 kişi. Belli noktalardan havayolu ile Türkiye'ye dönüş müteakiben tura devam etmeyi düşünüyorum. Şu anda araçlar dahil toplam 200.000 dolar, kişi başına 50.000 yeterli olacağını hesaplıyorum. Tavsiye ve tekliflerinizi bekliyorum. ;)

astrom merhaba gezi teklifiniz çok hoş 4 kişilik ekip demişsiniz,2 aileden mi bahsediyorsunuz birde kaç yaşlarındasınız. teşekkürler.

Bizim evin duvarlarında hep haritalar var zaman zaman onlara bakıp aklımdan rotalar çizerim. Dünya turu da güzel bir hedef.

Nasıl bir rota çizmeyi hedeflediniz? Biraz detaylandıralım mı?

mrb Faruk bey. 45 yaşındayım. 2 yıl sonra emekli olmayı planlıyorum. Ailece düşünmedim. 3 ayda bir uçak ile Türkiye'ye dönüş düşünüyorum. Rota, araç ve diğer şartlar bize bağlı. 4*4 arazi araçları şart gibi. Sizi Facebook sayfama davet ediyorum.

Hevesinizi kırmak istemem ama dünya turu büyük vede ütopik bir hedef. Asgari 200.000 USD cepte olmalı . Birde başlayıpta bitirememek var Ali beyin sitesi buna güzel bir örnek bakmanızı tavsiye ederim. www.istanbul2istanbul.com

Genede başarılar dilerim
Erhan

Dünya turunu henüz uçak, tren, otobüs vs kullanarak yapmayı hayal edebiliyorum. Bu tür seyahatler için adam başı ortalama 25.000 Dolar harcanıyor. Karavanla ise dünya seyahati yerine bölgesel uzun parkurları hayal edebiliyorum. Geleneksel dünya turu için 4 *4 araç gerekli diye düşünüyorum. Otokar'a Defender için gitseniz yeni araç + ekipmanlar + karavan uygulaması derken 80-90 bin dolar harcamak gerekli. Aracı gemi ile göndermek zorunda kaldığımız yerleri , zorunlu uçak seyahatleri vs derken 200.000 Doları bir kenara koymamız gerekli. Ya da ilk harcamaları yapıp yol boyunca aylık giderimizi karşılayacak kira, iş vs başarmak gerekli.
Ama ben 2.ci el bir araba , hatta 2 çeker bir araba ile gittiğim yere kadar gider, gidemezsem bırakıp gelirim macera olur diyenler de çıkabilir. Ya da sadece düzgün yolları olan parkurlar seçilebilinir.
Yalnız bu tür seyahati kesinlikle en fazla 2 kişi, tek araç olarak düşünebilirim.

ali bey (http://www.turafrika.com/) Türkiye-Güney Afrika Cape Town'a yaklaşık 13,000 dolara gitti.
Konaklama US$3,373.00 (Otel, çamaşır, -bazen- kahvaltı)
Ulaşım US$4,467.00 (Motorin, otoyol, araç tamir ve bakımı,
araç giriş ücretleri, otopark)
Yemek US$1,266.00 (Yemek, içki)
Vize, gümrük v.s. US$1,235.00 (Tüm sınır geçişi harcamaları)
Çeşitli US$1,979.00 (Milli park giriş ücretleri, kırtasiye,
internet, telefon)
TOPLAM US$12,320.00
Dünya turu araç dahil iki kişi için adam başı en fazla 70,000 US dolar tutar. Daha düşük maliyete sadece Asya ve Afrika turu da yapılabilir.

Hedef güzel :smiley:, bize de sizleri izlemek düşer :(, buna da razıyız,

hedef gerçekten güzel ama bende maliyetinin tahmin edilenden fazla olabileceği kanısındayım.... bekliyouz ...

İnşallah gezi de güzel geçer.

Bu hikayeyi bilmiyordum, Gerçekten bu kadar güzel bir projenin Meksika'da bu şekilde sonuçlanmış olması beni çok üzdü açıkçası.
Sanırım böyle bir geziye çıkmadan önce oturup Dünya'nın en evrensel otomobilinin hangisi olduğunu düşünmek gerekiyor.
İstanbul2İstanbul hikayesi yerel özellikler içeren araçların arızalarının nasıl kabusa dönüşebileceğinin kanıtı,
Bu kişi daha eski benzinli bir series LR ile yola çıksaydı belki kolayca çözebilecekti sorununu
Bu açıdan düşünüldüğünde en evrensel araç bence motokaravan olarak yine T2 dir.
Otomobil olarak 80'lerde bir sedan Mercedes veya 70lerde bir vosvos (1930lu yıllardan 80'lere kadar milyonlarca vosvos üretilmiştir Açık ara en çok üretilen otomobildir) en fazla sayıda ülkede örnekleri bulunacak araçlar olarak Dünya seyahati için en uygun araçlar olabilir Ne dersiniz?
Tabii yola çıkmadan önce orjinal parçalarla tepeden tırnağa yenilenerek.

http://www.istanbul2istanbul.com/

Bir de gerçekten böyle bir arıza herkesin başına gelebilir, Bence motorun değişmesisnin Türkiye'ye dönüşte mutlaka bir yasal kolaylığı olabilmeliydi, Eğer yurtdışında motor değiştirmek zorunda kalan kişi yurda geri dönemeyecekse vay halimize, Adımımızı dışarı atmamamız lazım o zaman.

Bence bu olumsuz örnek yüzünden umudumuzu yitirmektense en evrensel aracı bulup onunla yola çıkmak ve her şeyi en ufak ayrıntısına kadar düşünmek, ve gitmeden önce kanunları didik didik edip olağanüstü durumlarda neler olabileceğini gözden geçirmek. Yani daha temkinli davranmak ama yılmamak en iyisi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
55efaonur

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR