Karavan ile Dünya Turu Yapacak Ekip Arkadaşları Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan astrom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,372
Ynt: Karavan ile Dünya Turu Yapacak Ekip Arkadaşları Arıyorum

yugun' Alıntı:
Bu hikayeyi bilmiyordum, Gerçekten bu kadar güzel bir projenin Meksika'da bu şekilde sonuçlanmış olması beni çok üzdü açıkçası.
Sanırım böyle bir geziye çıkmadan önce oturup Dünya'nın en evrensel otomobilinin hangisi olduğunu düşünmek gerekiyor.
İstanbul2İstanbul hikayesi yerel özellikler içeren araçların arızalarının nasıl kabusa dönüşebileceğinin kanıtı,
Bu kişi daha eski benzinli bir series LR ile yola çıksaydı belki kolayca çözebilecekti sorununu
Bu açıdan düşünüldüğünde en evrensel araç bence motokaravan olarak yine T2 dir.
Otomobil olarak 80'lerde bir sedan Mercedes veya 70lerde bir vosvos (1930lu yıllardan 80'lere kadar milyonlarca vosvos üretilmiştir Açık ara en çok üretilen otomobildir) en fazla sayıda ülkede örnekleri bulunacak araçlar olarak Dünya seyahati için en uygun araçlar olabilir Ne dersiniz?
Tabii yola çıkmadan önce orjinal parçalarla tepeden tırnağa yenilenerek.

http://www.istanbul2istanbul.com/

Bir de gerçekten böyle bir arıza herkesin başına gelebilir, Bence motorun değişmesisnin Türkiye'ye dönüşte mutlaka bir yasal kolaylığı olabilmeliydi, Eğer yurtdışında motor değiştirmek zorunda kalan kişi yurda geri dönemeyecekse vay halimize, Adımımızı dışarı atmamamız lazım o zaman.

Bence bu olumsuz örnek yüzünden umudumuzu yitirmektense en evrensel aracı bulup onunla yola çıkmak ve her şeyi en ufak ayrıntısına kadar düşünmek, ve gitmeden önce kanunları didik didik edip olağanüstü durumlarda neler olabileceğini gözden geçirmek. Yani daha temkinli davranmak ama yılmamak en iyisi...

Dünya turunu gerçekleştirmek istediği araç 300tdi yani turbo dizel,
Defenderler içinde en sorunlu motorlardandır.
Düz dizel yada benzinli standart 250cclik motorla bu sorunları yaşamazdı.
Keza benzinli standart 2500cc lik motorun ömrü 500.000kmdir.

Etiketler

guzel bır dusunce madı yatı eger sorun olmuyacaksa yappıla bılecek harıka bır hayallll

bence de düz dizel yada benzinli standart 250cclik motorla bu sorunları yaşanmazdı.
Eloktronik ateşlemeli standart 250cclik motorlu defender, 3-5 araçlık bir ekiple ucuz bir AFRAKA turu yapılabilir.

hem karadan hem denizden dünya turu yapan Gülin Aköz'den (Cavit bey vasıtasıyla) alıntı:
"Geçenlerde bir arkadaş sordu: “Ben de dünya turu yapmak istiyorum, parayı nereden buluyorsun?” Bütçeyi dengelemenin iki yolu olduğunu açıkladım: Geliri artırırsın ya da gideri kısarsın. “Herkes son model cep telefonu, makyaj malzemesi, plazma TV alacak, otomobil yenileyecek, çocuğuna bakıcı tutacak parayı nereden buluyorsa ben de oradan buluyorum. Çalışıp biriktiriyorum” dedim. Aslında soru “Parayı nereye harcıyorsun” olmalı. Örneğin en fakirimiz bile sigara içiyor. Ben o kadar zengin değilim! Çay, kahve, gazoz da içmiyorum. Lüks aramıyorum, yatakhanelerde kalıyorum. Uçak yerine otobüse biniyorum. Latin Amerika, Afrika ve Asya’da ayda 600 dolara çok rahat gezilir. Kalacak yere 9 dolar verdiğimde “pahalı” oluyordu benim için. Daha pahalı yerlere de gitmeyiverirsiniz.
Tüm bu açıklamalardan sonra hatırladım: Arkadaşım Dubai’de Oracle’da çalışıyordu, maaşı gayet iyiydi! Aşçı yamağı, çırak bile geziyor artık. Kısıtlı parayla seyahat daha renkli yollar açıyor. Düşük sezon ve fırsatları takip edebilirsiniz. Bir arkadaş Muscat’a neden gittiğimi sormuştu. “Ucuz bilet vardı” demiştim. “Ha yani cehenneme ucuz bilet bulsan, gideceksin” demişti. Elbette, Dante gibi bir yolculuk yapsam fena mı olurdu?"

Kaçıranlar vardır, Serdar Bey çok güzel yorumlar yapmış;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67799.0

geziye çıkacak LR ambülans kasa 2,5 benzinli defenderımı aldım. Tecrübe edinmeye başlıyorum. Araç elektronik ateşlemeye çevrildi. RN380 şanzıman ile gücünden oldukça memnunum.

Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız güzel geziler dilerim.
Hazırlık aşamalarındaki yazılarınızı resimlerle zenginleştirebilrseniz ileriki zamanlarda sizi takip edeceklere güzel bir döküman olarak kalır.
Heyecan ile izliyoruz...

Ynt: Karavan İle Dünya Turu Yapacak Ekip Arkadaşları Arıyorum

arkadaşlar konu benim için halen canlıdır. İlk önce Afrika daha sonra Orta Asya olacak şekilde iki aşamalı araçlı kamp konaklamalı gezi hayalim devam ediyor. Bu arada defender kapalı kasadan sonra transporter t-5 aracını denedim. AFRİKA için bu iki aracıın konfor, bakım ve yol şartları açısından uygun olmadığını düşünürek eledim. Şu anda 1993 model PAJERO 2,6 aracımı deniyor ve bilgi topluyorum.

Ynt: Karavan İle Dünya Turu Yapacak Ekip Arkadaşları Arıyorum

Arkadaşlar konuya "AFRİKA TURU" adıyla Gezginin Dünyası-Gezi Planlarımız bölümünde devam ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri