Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 327,185
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

TA2RX' Alıntı:
Doğrudur. Bunlar karavan için Ankara Sigorta'nın yeni belirlediği prim miktarları.

1.5 aylık mücadelenin sonunda elde ettiğim ilk başarı. Umulur ki diğerleri de takip etsin.

Harikasınız, elinize, emeğinize sağlık. Aralıkta bitiyor sigortam, bakalım yararlanabilecek miyim :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

kasım 26 sigorta bitiyor, inşallah bu rakamlar doğrudur, yaptırmadan inanmak istemiyorum :smiley:
çabalar için çok teşekkürler Bekir hocam
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Celal bey 728 liraya sigorta yaptırdığınız karavanınızın marka ve modelini yazabilirmisiniz
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası


İki ay önce ben de Aksigorta'dan Trafik sigortamı yaptırdım,930 TL,4 taksit. Aracım '99 model Sprinter.
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Herkese selamlar karavanımın bu seneki sigortasını aşağıda paylaştığım kişi ve acenteye yaptırdım en mantıklı fiyatı onlar verdiler fiyat değişken olduğu için herkese göre değişebilir teklif alınmasında fayda vardır.Benim yönlendirdiğim de iletirseniz daha bir yardımcı olurlar.
Umarım faydalı bir paylaşım olur.

Tamer ÇETİN


Erdinç KESİCİ

Sigortaport Aracılık Hiz.Ltd.Şti
Kozyatağı Mah.Değirmen Sok.
Şaşmaz Sitesi Cemal Bey İş Mrk.
No:15/26 Kat:6 Kozyatağı
Kadıköy -İSTANBUL

Tel : 0216 373 5350 / 51
Gsm: 0533 598 3798
Fax : 0216 373 4135
erdinc.kesici@sigortaport.com.tr

www.ozelsagliksigortaniz.com
 




Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Herkese Selamlar;
Volkswagen T5 karavanımın yapımıyla uğraşırken forumdan uzunca bir süre uzak kalmıştım ve en son kaldığım yerden tüm yazılanları okuduktan sonra bazı bilgileri paylaşmanın gerekliliğini hissettim.

Daha önce de belirttiğim gibi ruhsatlarımızda yazan "Özel Amaçlı Taşıt-Motokaravan" ibaresi devletin gerekli birimleri tarafından sigorta bilgi ekranı olan Tramer sistemine araç kullanım tarzı kısmında düzeltilemediği sürece (keza Atilla Abi'nin örneğinde Kamp Taşıtı yazılmış olsa bile aynı prim çıkması gibi) maalesef sistem bizleri Özel Amaçlı taşıtlarla aynı risk seviyesinde değerlendirmeye devam edecek.

Bir sigortacı olarak bunu tekrar belirtmek istiyorum ben ekranı açtığımda (şuan piyasadaki belli başlı yaklaşık 10-12 firmanın fiyatlamasını yapabiliyorum ancak Aksigorta ekranından örnek vereyim) aracın kullanım tarzı kısmında sadece ve sadece Özel Amaçlı Taşıt ibaresini seçebiliyorum ve en önemlisi bu seçim şansı Aksigorta'da da Ankara Sigorta'da da X,Y,Z Sigorta ekranında da aynı.Orada maalesef Kamp Taşıtı ibaresi veya alt seçeneklerde buna yakın bir ibare yer almıyor.

Dolayısıyla; şayet bizler Hazine Müsteşarlığına başvururak TRAMER SİSTEMİNE kullanım tarzı olarak Kamp Taşıtı seçeneğini sokturabilir ve Ruhsatlarda projeler çizilirken (Metin Beyin belirttiğine belli oranda katılıyorum) Özel Amaçlı Taşıt olarak değil Motokaravan-Kamp Taşıtı olarak TSE'den onayını alabilirsek yüksek primden kurtulabiliriz.

Yeni bir tramer sınıfı açılmadığı sürece maalesef havanda su dövmeye devam edeceğiz.

Bir ikinci yol da yine kullanım tarzı kısmında yer alan ÖZEL AMAÇLI TAŞIT ibaresi yerine DİĞER ARAÇLAR ibaresi seçilebilir ve yine altına özel bir tanım olarak KAMP TAŞITI seçeneği ekletilebilir.

Ancak bunlar A,B,C sigorta firması tarafından değil TRAMER sistemini kuran,yöneten,sigorta firmalarına taban ve tavan fiyatları belirleyebilmeleri için data, bilgi ve yönetmelikleri sunan Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılabilecek işlemlerdir.
Dolayısıyla ben Aksigorta veya X sigorta acentesiyim ve birkaç araçta uygun fiyatım çıktı diye bu benim tüm motokaravanlarda uygun fiyat verebileceğim anlamına gelemez.Bu tüm acenteler ve firmalar için geçerlidir. Sigorta Sistemi kişinin, aracın, araç grubunun risk durumuna göre bizlere fiyat çıkartır.

Bu yüzden nacizhane tavsiyem şudur; siz tramer sistemi değişmediği sürece tüm firmalardan fiyat istemeye ve en uygununu aramaya devam edin.

Burada aslında hiç kimsenin aklına gelmeyen bir soruyu da sormak gerekir;

Diyelim ki bizler haklı mücadelemizin sonucunu aldık ve Tramer Sistemi’nde Özel Amaçlı Taşıt’tan çıkıp ayrı bir sınıf açılmasını sağlayarak Kamp Taşıtı sınıfını oluşturttuk ve Hazine+Ulaştırma tüm motokaravancıların bir şekilde(ruhsat düzeltimi, proje tadilatı vs. ile) Kamp Taşıtı altında toplanmasını ve bundan sonra sigorta poliçelerinin sadece Kamp Taşıtı olarak kesilmesini sağladı.

O saatten sonra tüm sigorta şirketlerinin AKTÜER’leri tek tek bizim araçlarımızın marka,model vs. olarak geçmiş hasarlarını ve hasarsızlıklarını hesaplayacaklar. O zaman piyasada toplam diyelim 3000 karavan varsa bunların geçmiş hasarları değerlendirilecek ve tek bir pert bile bu düşük araç sayısındaki yüzdesel hesaplamada ciddi risk olarak algılanabilecek ama tabii ki bunun tam tersi de mümkün olabilir çünkü genel olarak bizler araçlarımıza bir zarar gelmemesi için son derece temkinli ve keyfimize göre sindire sindire gezen, zaten hacim ve tonajdan dolayı sürat yapamayan-yapmak istemeyen kısacası trafikte daha az risk oluşturabilecek bir sınıfınız.

Ancak dedim ya bu o anki piyasada Aktüer’lerin motokaravanları ne kadar riskli olarak algıladığı ve bunu firmalarına ne şekilde sundukları ile alakalı olacaktır.

Umarım bazı kafa karıştıran konulara açıklık getirebilmişimdir.

Fiyatlamalar konusunda her zaman dönüş yapabilirsiniz. Daha önce iletişim bilgilerimi paylaşmıştım ancak tekrar yazayım. Bu arada fiyat çıkartabilmem için TCK No, Plaka,Belge Seri No(Adres kısmının altında yer alan 2 harf 6 rakam) veya ASBIS No(geçici tescil belgesinde sol üstte yer alır) ve iletişim numaranızı mail ve SMS olarak göndermeniz yeterli.

Buğra DARICI
0533 391 40 81
Sindassigorta2@hotmail.com
bugradarici@gmail.com


Not:Bir sonraki yazımda 2015 yılında değişikliği öngörülen Trafik Sigortalarında kazaya karışan tarafların karşılıklı ödemeleri konusunu paylaşacağım.

Saygılar&Sevgiler
 


Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Buğra Bey hep motokaravanların tarfik sigortasından bahsediliyor forumda. Çekme karavanların sigortalamaları ile ilgili de bilgi verebilir misiniz?
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Çekme karavanların sigortası var mı? Ben yok diye biliyorum. Hem Türkiyedekilerin çoğunun ruhsatı bile yok
 



Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Diyelim ki çekme karavanımız bir sorun nedeniyle çeken araçtan kurtuldu ve/veya savrularak bir başka araca çarparak zarar verdi. Bu durumda sorumluluğumuz nedir? Bu sorumluluğu karşılayacak sigorta türü nedir?
Ya da, çekme karavanımız yoldan çıktı kimseye zarar vermedi ama kendisi zarar gördü veya çalındı. Bu durumları karşılayacak sigorta türü nedir?

Sigortacı arkadaşların cevaplarını bekliyoruz lütfen..
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Cekme karavaniniza kendi zarariniz icin kasko yaptirabildiginizi duymustum.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Arkadaşlar,

UKKF olarak Zorunlu Trafik sigortası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, çok kısa bir süre sonra sizlere daha kapsamlı bilgi verme şansımız olacaktır. Buğra beyin yazdıkları çok doğrudur, münferit fiyatlar sizleri yanıltabilir yada dikkat etmediğiniz bir detaydan dolayı tatsız durumlarla karşılaşabilirsiniz. Çok dikkatli olmanızda yarar var.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Buğra beyin yazdıklarını pek çok sigortacı size aynen tekrarlayacaktır. Doğrudur.

Benim izlediğim ve vardığım sonucu yazıyorum, bütün sigortacılar iyi okusun.

Mevcut sigortamın üzerine MÜKERRER sigorta yaptırdım. Yeni sigortam Ankara sigorta tarafından duyurduğum prim miktarları üzerinden yapıldı. Bunun nasıl yapılacağını acentalar bilmiyor. Öğrenmek için bağlı bulundukları bölge müdürlükleri ile temasa geçmeleri gerekiyor. (Kendilerine e-posta ile bilgi verilmiş ama çoğu okumuyor sanırım.) Ben bilen acenta bulamadığım için Samsun Bölge Müdürünü aradım. (Başında beri bu işle çok ilgilendi, sağolsun.) Samsun Bölge Müdürlüğünün teknik elemanları işin nasıl yapılacağını Giresun'daki acentaya tarif ettiler ve sonuçta yeni poliçemi (özel amaçlı taşıt olarak görünüyor. Kendi içlerinde motokaravan için alt kırılım tanımlayıp KENDİ bilgisayar sistemlerine işlediler.) Ödediğim prim (kullanım türü değişikliği nedeniyle) 4. basamağa düştüğüm için 306 TL. Bulunduğunuz yerdeki Ankara Sigorta acentası nasıl yapacağını öğrenemez ise Giresun acentası Kamil Bayram'la temasa geçin. (Telefonu maalesef şu anda yanımda değil.)

İkinci aşama, daha önce yapılan sigortanın iptali. Mevzuata göre mükerrer sigorta ilk 1 ay içinde yapılmışsa ücreti otomatik olarak iade oluyor. Sonrası firmanın inisiyatifine kalmış. Bu yüzden öncelikle mevcut sigortanızı yapan firmadan kalan priminizi iade edeceklerine dair taahhüt almak. Ben ilgili kişiyi bulup ulaşıncaya kadar 2 saate yakın telefon görüşmesi yapmak zorunda kaldım. Sonunda Mapfre'nin oto kaza grup müdürüne ulaştım ve gereken sözü aldım. Pazartesi günü inşallah iptal işlemi gerçekleşecek.

Bunca vakit beklememin sebebi Mapfre'nin 1 Kasım'da açıklayacağını söylediği fiyatları beklemekti. Sonuçta dağ fare doğurdu ve ancak yüzde 50 indirim yapabildiler. Güneş sigorta yıl başında açıklayacağını bildirdi. Mapfre'nin yeni primlerini beklerken Ankara sigortada ödediğimden daha fazlasını kaybettim. Ama şu aşamada ona da razı oldum. Kalan paramı kurtarayım yeter diye bakıyorum. Ama bundan sonrası için sizlere duyurduğum primleri garanti altına aldım. Şüphesi olan var ise Giresun acentası Kamil Bayram'a yeni poliçesini yaptırabilir. Diğer acentalar da bir zahmet nasıl yapılacağını kendi bölge müdürlüklerinden öğreniversinler.

Kısacası BUNDAN SONRA FAHİŞ SİGORTA PRİMİ ÖDEMEYİN. Tekrar yazayım: Ö-D-E-M-E-Y-İ-N!

Soygun dönemi bitti. Hepimize geçmiş olsun. Fahiş fiyattan sigorta yapan firmalara ve acentaları da bir zahmet bir bardak soğuk su içiversinler. Bundan sonra yolları açık olsun. Güle güle. Anca giderler.
 




Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Son gelişmeleri diğer başlıkta paylaştım. Burada tekrarlamamak için oraya bakmanızı rica ediyorum.
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,496
Mesajlar
1,518,867
Kayıtlı Üye Sayımız
172,159
Kaydolan Son Üyemiz
Fatih avcı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst