Karavan Parkları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,693
Ynt: Karavan Parkları

Teşekkürler Oğuz Bey. Keşke her belediye ufakta olsa böyle bir yer açsa. Çoğu kişi güvenlik, park sorunu nedeniyle karavan işine sıcak bakmıyor. Böyle yerlerin açılması, bu tür olumsuz düşünceleri insanların kafasından kaldırır diye düşünüyorum.
Ahmet Hakan

Etiketler

mrb.cavit bey ve oguz bey ilginize teşekür ederim oguz bey özelikle verdiniz linkten çok daha detaylı gördüm alanı kafamda ankaradan gidiş yolunu düşünüyodum görmüş oldum saolun siz orda kalmış biri olarak sizce en büyük eksik ne veya olması gereken sizce eksik bişey varmı gerçi diceksiniz herşey ücretsiz daha ne olsun falan filanda :smiley: yani elektirik sıkıntısı oluyomu çok jenaratörü filan götürmek gerekirmi yada bayanlar açısından wc olayını filan merak ettim biraz tekrar teşekür ederim verdiginiz bilgiler için görüşmek üzere selamlar

Konya'ya yolum düştüğünde mutlaka Karavan parkına uğrayacağım. Google earth'tan da baktım. Güzel ve düzenli bir yere benziyor.
Cavid Bey, İznik'teki yer İznik'in neresinde kalıyor? Google Earth bakarak koordinatını bulup bildirebilir veya yerini tarif edebilirmisiniz?

Ferhat Bey,

GPS kullanmasını bilmiyorum. Wikimapia'dan yerini yaklaşık olarak buldum ve şöyle bir link elde ettim:
http://wikimapia.org/beta/#lat=40.4236246&lon=29.7096491&z=15&l=36&m=b&v=1

Ayrıca tanımlamam gerekirse, İznik merkezden (Adapazarı, İstanbul, Bursa ve Göl yönlerinden gelen yolların birleştiği nokta) Göl yönüne gidilir ve göl kıyısına gelindiğinde sola dönülerek, kıyı boyunca ilerlenir. Mesafeyi tam söyleyemeyeceğim. Park alanı, İznik'in yön olarak güneybatısına düşüyor. Konaklanan alanın, gölün içinde ve karşısında küçük bir askeri birlik de vardı. Göl içine uzanan başka bir yer de yok zaten. Ayrıca biliyorsunuz, İznik küçük bir yer, bulmanın sorun olacağını sanmıyorum.

(Gittiğinizde, Göl kıyısında yayın ya da sazan, sonbaharda Müşküle Üzümü yemeden, zeytinini tatmadan, Abdülvahap Tepesinden İznik'i seyretmeden, çinilerini görmeden dönmeyin. Dört Uygarlığa ait yapıtları söylememe gerek var mı bilmem?)

Park alanından göle doğru baktığınızda göreceğiniz manzara: (Fotoğraf net değil)

[attachment=1]

Selamlar.
Cavid Sezen

İstanbul Kocaeli Bursa gibi yakınlardaki dostlar,

Yakın bir zamanda ve dahi güneşli bir havada bu İznik mekanında toplansak...

Nasıl olur?

Teşekkürler Cavid Bey,

Wikipedyadaki görüntünün koordinatı :
N40.4237
E29.7095
Şehit Sedat Pelit Parkı olarak görülüyor.

Selamlar
Ferhat Şirin

Haldun beyin cuma sabahı yaptığı teklifle cuma akşamını İznik gölü kenarında geçirdik. Cavid beyin verdiği koordinatlar doğru. İznik'ten Bursa yönüne giderken İznik kalesinin Yenişehir kapısından sahile yönelirseniz Cavid beyin de bahsettiği konaklanacak parka gelirsiniz. Parkın hemen dibinde salaş bir balıkçı lokantası var. Jandarmanın bir teknesinin de bağlı olduğu bir barınak var.
Parka ait tuvaletler maalesef bakımsız bir vaziyette, foseptik dolu ve tüm bina 10 cm su dolu idi.
O güne ait bir fotoğraf.

IMG_1110.jpg

Oğuz bey,

Haberimiz olsaydı, mutlaka ailemle ziyaretinize gelirdik...
Sizlerle tanışmak, güzel sohbetlerinize ortak olmak, deneyimli karavancı dostlarımızı dinlemek bizler için önemli...
Bursa ve civarına yolunuz düşerse sizler için sakıncası yoksa haber vermenizi dilerim.
Görüşmek üzere...

Haldun

Oğuz Bey,

Bana göre bu park, geçici konaklamalarda işe yarar. Ben orada konakladığımda, (2008 Mayıs başı) tuvalet temizdi. İster istemez genel kullanımda, bakımsız kalıyor. Belediyeler, biraz daha duyarlı olmalı.

Gezinizden söz etmeyecek misiniz? Umarım, güzel bir gezi olmuştur. İznik, öteden beri çok sevdiğim yerlerin arasındadır. Nisan-mayıs ile eylül-ekim aylarında daha bir güzel olur. Sonbahara doğru Müşküle Üzümü de çıkar; nefis bir üzümdür, tavsiye ederim.

Cavid Sezen

Haldun bey,
Ani gelişen bir gezi oldu. Bir dahaki sefere haberleşmek üzere.
Cavid bey,
Bu mevsimde maalesef çok dolaşmalı bir gezi olamıyor. Cuma akşamı salaş balıkçıda yemekten sonra, pazar sabahı Haldun bey dostlarından acı bir haber aldı. O nedenle bir an önce İstanbul'a dönmek istedi. Ben de İmaj karavanda yeni aldığım karavanla ilgili ufak tefek bakım yaptırmak üzere Bursa'ya yöneldim. Bu arada Aydın beye ilgi ve alakası için teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Hiç bir sorumluluğu olmamasına rağmen kendi üretimi olan aracın genel bakımını hiçbir ücret talep etmeden yaptı. ( elektrikli basamak çamur nedeni ile zorlanıyordu, söküp temizliği ve yağlaması yapıldı, iç aydınlatma lambaları
daha az enerji harcamalı modellerle değiştirildi, dolap kilitleri kontrol edildi, ses yapan dolap içi aksesuarlar farklı bir modelle değiştirildi, yaşam aküleri ve elektrik bağlantıları kontrol edildi vb.) Biraz konu dışı oldu ama müşteri memnuniyeti açısından bahsetmeden edemedim.
İznik baharda farklı renklere bürünüyor. Tarihi eserler ve müze gezilmesi gerekli yerlerden.
Oğuz

Herkese merhabalar ben sizlere 2 tane avrupa ülkerindeki motor karavan park yerleri sitesi gönderiyorum herkese iyi geziler. :smiley:
http://home.arcor.de/telbus/womo-sp/index.htmlhttp://

http://www.camperonline.it/ buradan ara die sosta yi tiklayiniz

http://touring24.info/index.asp

Maalesef katilamadik. Bir dahakine umarim. Biraz daha foto yok mu acaba? :smiley:

Sn Cavit Sezen
Kış gezisinde Sn Haldun Bey Ailes ile bu park alanında buluşmuştuk(İznik gölü ).Fotoğrafın hemen solunda bir sahil lokantası var.Akşam yemeklerimizi bu lokantada yemiştik.Unutulmaz lezzetlerle ve ikramlarla balık ziyafeti çeken lokanta sahibinin o sıcak candan sohbet ve ikramları, hala damağımızda bir lezzet olarak duruyor.Gece güven içinde konakladıktan sonra, aynı lokantanın, çay sunumu ve yanında yaptığımız sabah kahvaltısı muhteşemdi.Buradan lokanta işletmecisi beyefendiye ve eşine teşekkürlerimi iletiyorum.
İznik!te mutlaka uğranması gereken bir yere.
Hoşcakalın

Konunun bu kadar zamandır gündemde olmamasına gönlüm razı olmadı.
2012 Temmuz ayında kaldığım karavanpark hizmetinden dolayı Konya Karatay Belediyesi'ni tekrar kutluyorum.
Başkent Ankara'ya ve İstanbul'a örnek olmasını diliyorum.

DSC07450.JPG

DSC07451.JPG

DSC07456.JPG

DSC07453.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR